Ухвала
від 02.12.2019 по справі 362/7054/19
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/7054/19

Провадження 4-с/362/45/19

У Х В А Л А

"02" грудня 2019 р. суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області Ковбель М.М. розглянувши заяву представника ОСОБА_1 про забезпечення позову,-

В С Т А Н О В И В :

29.11.2019 р. заявник звернулась до суду зі скаргою на дії приватного виконавця виконавчого округу м. Києва Кравець В.В., в якій просить визнати протиправними дії приватного виконавця в частині відкриття виконавчого провадження та подальшої реалізації земельної ділянки, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , площа 0,2500 га, кадастровий номер 3221483801:01:020:0007, яка належить ОСОБА_1 , оскільки суб`єктом оціночної діяльності протиправно занижено реальну вартість майна заявника та приватним виконавцем передано нерухоме майно за такою вартістю на примусові торги.

29.11.2019 р. заявником подано заяву про забезпечення вказаного позову шляхом заборони приватному виконавцю виконавчого округу м. Києва Кравець В.В. примусове відчуження земельної ділянки, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , площа 0,2500 га, кадастровий номер 3221483801:01:020:0007, яка належить ОСОБА_1 на електронних торгах до прийняття рішення по суті.

Заява мотивована тим, що в зв`язку із заниженням фактичної ціни на земельну ділянку порушуються її права, свободи та інтереси. Вказує на те, що неприйняття заходів забезпечення позову може утруднити або унеможливити виконання рішення суду.

Дослідивши подану заяву, суд приходить до наступного.

У відповідності до ст. 150 КАС України суд за заявою учасника справи або з власної ініціативи має право вжити визначені цією статтею заходи забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо: 1) невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду; або 2) очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень, та порушення прав, свобод або інтересів особи, яка звернулася до суду, таким рішенням, дією або бездіяльністю.

Згідно з ч. 2 ст. 151 КАС України позов може бути забезпечено забороною відповідачу вчиняти певні дії.

Відповідно до ст. 152 КАС України заява про забезпечення позову подається в письмовій формі і повинна містити: найменування суду; повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності; або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти; предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

В частині 4 ст. 152 КАС України зазначено, що до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

За правилами Закону України Про судовий збір за подання до адміністративного суду заяви про забезпечення позову, судовий збір сплачується у розмірі 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Разом з тим, до заяви не надано документ про сплату судового збору, або докази звільнення ОСОБА_1 від його сплати.

У відповідності до ч. 7 ст. 154 КАС України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу , повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

З огляду на викладене вище, те що подана заява подана без додержання ст. 152 КАС України , суд приходить до висновку про її повернення заявнику без розгляду.

Керуючись ст. 150-154 КАС України , суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову - повернути заявнику без розгляду, роз`яснивши право на повторне звернення з вказаною заявою, після усунення обставин, які слугували для її повернення.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Шостого апеляційного адміністративного суду, з урахуванням п. 15.5 Перехідних положень КАС України .

Суддя М.М.Ковбель

СудВасильківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення02.12.2019
Оприлюднено06.12.2019
Номер документу86142857
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —362/7054/19

Ухвала від 22.01.2020

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Ковбель М. М.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Ковбель М. М.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Ковбель М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні