Вирок
від 05.12.2019 по справі 943/2155/19
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №943/2155/19

Провадження №1-кп/943/209/2019

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 грудня 2019 року

Буський районний суд Львівської області

в складі: головуючого-судді ОСОБА_1

секретаря ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

представника потерпілої ОСОБА_5

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Буську обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019140170000273 від 30.08.2019 року в підозрі у вчиненні кримінального правопорушення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець та житель АДРЕСА_1 , українець, громадянин України, б/п, освіта середня, не одружений, не працює, раніше не судимий,

передбаченому ст. 191 ч.1 КК України, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді завідувача господарством інфекційного відділення КНП «Буська ЦРЛ», будучи матеріально відповідальною особою, у серпні 2018 року, точну дату та час не встановлено, усвідомлюючи, що несе повну індивідуальну матеріальну відповідальність за збереження ввірених йому лікарнею матеріальних цінностей, а саме лісових насаджень, що росли в здовж огорожі інфекційного відділення КНП «Буська ЦРЛ», за адресою: село Ріпнів, вул. Зелена, 12, Буського району, Львівської області, умисно, без відома власника, надав дозвіл ФОП ОСОБА_6 на зрізання та вивезення за рахунок ліквідної деревини 14 стовбурів аварійних дерев породи «ясен», чим заподіяв КНП «Буська ЦРЛ» матеріальних збитків на суму 1280 (одна тисяча двісті вісімдесят) гривень 53 копійки.

11 листопада 2019 року представник потерпілого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка проживає в АДРЕСА_2 , юрисконсульт Комунального некомерційного підприємства Буської районної ради «Буська центральна районна лікарня», яка діє на підставі довіреності головного лікаря КНП «Буська ЦРЛ» від 07.11.2019 №1260 з однієї сторони, та підозрюваний ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , житель АДРЕСА_1 , з іншої сторони, уклали угоду про примирення.

За умовами даної угоди потерпілий та підозрюваний дійшли згоди щодо формулювання підозри, всіх істотних для даного кримінального провадження обставин та правової кваліфікації дій обвинуваченого ОСОБА_4 за ст. 191 ч.1 КК України, підозрюваний в повному обсязі сформульованої підозри беззастережно визнав свою винуватість у вчиненому кримінальному правопорушенні і зобов`язується беззастережно визнати обвинувачення в повному обсязі підозри у судовому провадженні. Також, сторонами угоди визначено узгоджене ними покарання, яке ОСОБА_4 повинен понести за вчинене кримінальне правопорушення, а саме погоджуються на призначення покарання за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.191 ч.1 КК України, у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн. без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

В угоді передбачені наслідки її укладення, затвердження та невиконання, які роз`яснені обвинуваченому.

Розглядаючи в порядку ст. 314 ч. 3 п. 1 КПК України питання про можливість затвердження даної угоди, суд виходить з наступного:

Відповідно до ст. ст. 468, 469 КПК України у кримінальному провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам, може бути укладена угода про примирення між потерпілим та підозрюваним чи обвинуваченим.

Прокурор в судовому засіданні вважає, що при укладенні даної угоди дотримані вимоги і правила КПК та КК України, просить цю угоду затвердити і призначити обвинуваченому узгоджену в угоді міру покарання.

Обвинувачений ОСОБА_4 також просить вказану угоду затвердити і призначити узгоджену в ній міру покарання та інші передбачені угодою заходи, при цьому обвинувачений беззастережно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч.1 КК України, в обсязі підозри, дав згоду на застосування узгодженого виду та розміру покарання, заявивши, що здатний реально виконати взяті на себе, відповідно до угоди, зобов`язання.

Суд шляхом проведення опитування сторін кримінального провадження переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді, матеріальна шкода на суму 1280,53 грн. відшкодована потерпілому повністю. При цьому, судом з`ясовано, що ОСОБА_4 повністю усвідомлює зміст укладеної угоди, характер обвинувачення, щодо якого визнає себе винуватим, цілком розуміє свої права, визначені ст. 474 ч. 4 п. 1 КПК України, а також наслідки укладення, затвердження даної угоди, та наслідки її не виконання, передбачені ст. 476 КПК України.

Враховуючи викладене, те, що умови угоди про примирення між потерпілим та обвинуваченим відповідають вимогам КПК України та КК України, суд, врахувавши заслухані доводи сторін кримінального провадження, дійшов висновку про наявність всіх правових підстав для затвердження даної угоди.

За таких обставин, суд вважає доведеним в підготовчому судовому засіданні протиправні дії ОСОБА_4 , тому його дії кваліфікує за ст. 191 ч.1 КК України, за якою належить призначити останньому, узгоджену сторонами угоди про визнання винуватості, міру покарання.

Керуючись ст. ст. 314, 373, 374, 472, 473 - 475 КПК України, суд

у х в а л и в:

Затвердити угоду про примирення між потерпілим та підозрюваним у кримінальному провадженні № 12019140170000273 від 30.08.2019 року.

ОСОБА_4 визнати винуватим у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч.1 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн., без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Роз`яснити ОСОБА_4 що умисне невиконання угоди є підставою для притягнення його до відповідальності, встановленої законом.

Вирок може бути оскаржений обвинуваченим, прокурором виключно з підстав, передбачених ст. 394 КПК України, до Львівського апеляційного суду через Буський районний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.12.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —943/2155/19

Вирок від 05.12.2019

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

Ухвала від 12.11.2019

Кримінальне

Буський районний суд Львівської області

Журибіда Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні