Ухвала
від 04.12.2019 по справі 757/60596/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/60596/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 грудня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

18.11.2019 у провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, що перебувають у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 "(МФО НОМЕР_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 );АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (МФО НОМЕР_3 , ЄДРПОУ НОМЕР_4 , юридична адреса: АДРЕСА_2 );АТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (МФО НОМЕР_5 , ЄДРПОУ НОМЕР_6 , юридична адреса: АДРЕСА_3 );АТ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (МФО НОМЕР_7 , ЄДРПОУ НОМЕР_8 , юридична адреса: АДРЕСА_4 );Філія - Головне управління по м. Києву та Київській області АТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (МФО НОМЕР_9 , ЄДРПОУ НОМЕР_10 , юридична адреса: АДРЕСА_5 ).

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22015000000000033 від 02.02.2015 року, за підозрою ОСОБА_4 у вчиненні злочинів передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що приблизно у березні 2001 року (точну дата досудовим розслідуванням не встановлено), обіймаючи посаду начальника ДП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ОСОБА_4 , будучи обізнаним, що на балансі ДП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » перебуває нерухоме майно, а саме: будівля готелю « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (будівля кас попереднього продажу залізничних квитків з кімнатами відпочинку для транзитних пасажирів) розташована за адресою: АДРЕСА_6 , приміщення по АДРЕСА_7 та АДРЕСА_7 , діючи з корисливих мотивів, розробив злочинний план, спрямований на отримання в користування державне майна, яке закріплено за ДП « ІНФОРМАЦІЯ_6 », за заниженими орендними ставками з метою подальшого одержання прибутку для самого себе та членів своєї родини, при цьому розуміючи, що шкоду буде завдано як державному бюджету так і ДП « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

Слідчий зазначає, що в зазначених реєстраційних справах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) та АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄРДПОУ НОМЕР_12 )містяться дані про зміну учасників та керівників, відкриття або закриття поточних рахунків, місцезнаходження товариства, в сукупності з іншими документами кримінального провадження вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому виникла необхідність в отриманні до них тимчасового доступу та можливість їх вилучити (здійснити їх виїмку). Крім того, в реєстраційних документах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) та АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄРДПОУ НОМЕР_12 ) містяться документи із зразками підписів та почерку службових осіб вказаних товариств, які будуть використані в якості порівняльних (вільних) зразків у разі проведення почеркознавчої експертизи.

У судове слідчий не з`явився, направив на адресу слідчого судді заяву про проведення розгляду клопотання за його відсутності.

Слідчий суддя, вивчивши додані до клопотання матеріали, приходить висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання, виходячи з наступного.

За змістом ч.1 ст.162 КПК України документи та інформація, до яких слідчий просить отримати тимчасовий доступ з наданням розпорядження їх вилучення відноситься до відомостей, які становлять охоронювану законом таємницю.

Відповідно доч.2ст.160КПК Україниу клопотанні про тимчасовий доступ зазначаються: 1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання; 2)правова кваліфікаціякримінального правопорушенняіз зазначеннямстатті (частинистатті)закону Українипро кримінальнувідповідальність; 3)речі ідокументи,тимчасовий доступдо якихпланується отримати; 4)підстави вважати,що речіі документиперебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи; 5)значення речейі документівдля встановленняобставин укримінальному провадженні; 6)можливість використанняяк доказіввідомостей,що містятьсяв речахі документах,та неможливістьіншими способамидовести обставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів,у випадкуподання клопотанняпро тимчасовийдоступ доречей ідокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю; 7) обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Разом з тим, слідчий не зазначає яким чином та які обставини він має намір довести за допомогою отриманих документів.

Між тим, у клопотанні взагалі відсутнє будь-яке обґрунтування необхідності отримати оригіналів документів. Слідчий лише зазначає про можливе призначення почеркознавчої експертизи у майбутньому, що не може бути підставою для втручання у роботу банківської установи.

Окрім цього, відповідно до п.9.8.2 Інструкції з діловодства в органах прокуратури України копія документавиготовляється засобамиавтоматизованого копіювання(ксерокс)і засвідчуєтьсяпідписом посадовоїособи накожному аркушідокумента,яка підтверджуєвідповідність копіїоригіналу. Відмітка"Копія"або "Витяг"зазначається уверхній правійчастині лицевогобоку першогоаркуша документа. Напис про засвідчення документа складається зі слів "З оригіналом згідно", скріплених печаткою з найменуванням відповідної прокуратури (негербовою) або її структурного підрозділу, найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів і прізвища, дати засвідчення копії та проставляється нижче від реквізиту "Підпис".

Проте, наявні у матеріалах клопотання копії документів жодним чином не завірені.

Враховуючи викладене, клопотання задоволенню не підлягає.

На підставі викладеного і керуючись ст.108, 159, 160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання слідчого відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86165315
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/60596/19-к

Ухвала від 04.12.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні