Ухвала
від 25.11.2019 по справі 826/11659/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 УХВАЛА

про судове доручення щодо допиту свідка та

зупинення провадження в адміністративній справі

25 листопада 2019 року м. Київ № 826/11659/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Донця В.А., за участю секретаря судового засідання Новаковська І.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про допит свідка в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича фірма "Проектстройбізнес" до Головного управління ДФС у м. Києві про скасування податкових повідомлень-рішень,

за участі представника відповідача - Пінчук Б.В.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича фірма "Проектстройбізнес" звернулось до суду з позовом про скасування податкових повідомлень-рішень від 23.02.2018 №0008831404 та №0008841404 прийнятих Головним управлінням ДФС у м. Києві.

У судове засідання 25.11.2019 прибув представник відповідача. Позивач участі повноважного представника в судовому засіданні не забезпечив, про дату, час та місце судового розгляду повідомлений належним чином. Представником позивача подано клопотання про відкладення судового засідання в зв`язку з його участю в іншому судовому засіданні. Представником надано перелік питань, які слід поставити свідку, про допит якого просить відповідач.

На думку суду, неявка представника позивача не перешкоджає розгляду клопотання представника відповідача про виклик свідка. При цьому суд ураховує, що представником позивача надано орієнтовний перелік питань для допиту свідка, позиція щодо клопотання про виклик свідка висловлена представником позивача в попередньому судовому засіданні. Відтак суд уважає за можливе та доцільне розглянути клопотання про виклик свідка без участі представника позивача.

Згідно зі статтею 91 КАС України: виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи (частина перша); у заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити (частина друга).

Представником відповідача підтримано клопотання про допит свідка - ОСОБА_1 директора Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Інвест Альянс" (Донецька область, місто Маріуполь, вулиця Київська, будинок 70, квартира 55), який, за твердження представника відповідача, може підтвердити обставини щодо нездійснення господарської діяльності ТОВ "Компанія "Інвест Альянс", нескладення первинних документів у господарських відносинах з позивачем.

Відповідно до статті 83 КАС України суд, який розглядає справу або заяву про забезпечення доказів, у разі потреби збирання доказів за межами його територіальної юрисдикції доручає відповідному адміністративному суду провести певні процесуальні дії (частина перша). В ухвалі про судове доручення коротко викладається зміст справи, що розглядається, зазначаються учасники справи, вказуються обставини, що належить з`ясувати, та докази, які слід зібрати суду, що виконує доручення, зокрема, перелік питань, поставлених свідку учасниками справи та судом. Ухвала про судове доручення надсилається до адміністративного суду, який буде її виконувати, не пізніше наступного дня з дня її постановлення та є обов`язковою для нього.

Зважаючи на місце реєстрації свідка (Донецька область, місто Маріуполь) суд, за відсутності заперечень представників сторін, про що зазначено в судому засіданні 28.10.2019, дійшов висновку про доцільність доручення Донецькому окружному адміністративному суду допитати свідка ОСОБА_1 .

Відповідно до пункту 6 частини другої статті 236 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі направлення судового доручення щодо збирання доказів - до надходження ухвали суду, який виконував доручення, про виконання доручення або неможливість виконання доручення.

Враховуючи те, що судом ухвалено доручити Донецькому окружному адміністративному суду допитати свідка, наявні підстави для зупинення провадження в справі до надходження ухвали Донецького окружного адміністративного суду про виконання доручення або неможливість виконання доручення Окружного адміністративного суду міста Києва.

Керуючись статтями 83, 92 пунктом 6 частини другої статті 236 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Доручити Донецькому окружному адміністративному суду (84122, Донецька область, місто Слов`янськ, вулиця Добровольського, 1) допитати свідка - ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), директора Товариства з обмеженою відповідальністю" Компанія Інвест Альянс".

Допит свідка ОСОБА_1 здійснити щодо обставин виконання ним своїх п овноважень (прав, обов`язків) як директора Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Інвест Альянс" (ідентифікаційний код 40059002, місцезнаходження: 04060, місто Київ, вулиця Вавілових, будинок 9, офіс 7) у відносинах з Товариством з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича фірма "Проектстройбізнес" (ідентифікаційний код 35024931, місцезнаходження: 01033, місто Київ, вулиця Жилянська, будинок 30-А, приміщення 58-А) у період вересень 2015 року-січень 2016 року.

Затвердити перелік питань, які потрібно поставити свідку ОСОБА_1 для встановлення обставин укладання (підписання) договорів з Товариством з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича фірма "Проектстройбізнес" від 29 вересня 2105 №4, від 29 вересня 2105 №5, від 29 вересня 2105 №6, від 22 жовтня 2015 року №7, від 22 жовтня 2015 року №8, від 22 жовтня 2015 року №9, від 10 листопада 2015 року №10, підписання свідком за наслідками виконання цих договорів первинних податкових та первинних документів (податкові накладні, акти приймання-передачі майна, акти приймання виконаних робіт, довідки про вартість робіт, тощо):

- коли, ким та за чиїм рішенням створено Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія "Інвест Альянс" (ідентифікаційний код 40059002, місцезнаходження: 04060, місто Київ, вулиця Вавілових, будинок 9, офіс 7), яка роль свідка в створенні товариства (за винагороду, втрачав паспорт, на прохання, тощо)?

- чи надавав свідок зразки підпису для відкриття рахунків у банківських установах Товариством з обмеженою відповідальністю "Компанія "Інвест Альянс" "Компанія Інвест Альянс"?

- яка мета створення Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Інвест Альянс"?

- чи відоме свідку Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича фірма "Проектстройбізнес" (ідентифікаційний код 35024931, місцезнаходження: 01033, місто Київ, вулиця Жилянська, будинок 30-А, приміщення 58-А), чи знайомий з посадовими особами товариства, чи укладались договори з цим товариством у період вересень 2015 року-січень 2016 року, яка мета укладання цих договорів, де та за яких обставин укладались ці договори?

- чи складались, підписувались, свідком договори та первинні, бухгалтерські документи, які підтверджують виконання договорів з Товариством з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича фірма "Проектстройбізнес" у період вересень 2015 року-січень 2016 року? Чи відомо свідку хто підписував договори, первинні, бухгалтерські документи (в разі, коли свідок заперечуватиме їх підписання)?

- чи здійснювалося фактичне виконання робіт (реконструкція амбулаторій, котелень) Товариством з обмеженою відповідальністю "Компанія "Інвест Альянс" на виконання договорів з Товариством з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича фірма "Проектстройбізнес" у період вересень 2015 року-січень 2016 року, за рахунок яких трудових ресурсів та з використанням якої матеріально-технічної бази, де знаходяться об`єкти реконструкції, в який спосіб туди доставлялись працівники, обладнання необхідне для виконання робі?

- в який спосіб здійснювалось приймання робіт, оплата за виконані роботи?

2. Зупинити провадження у справі №826/11659/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича фірма "Проектстройбізнес" до Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про скасування податкових повідомлень-рішень до надходження ухвали суду Донецького окружного адміністративного, про виконання доручення або неможливість виконання доручення Окружного адміністративного суду міста Києва.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Кодексом адміністративного судочинства України не передбачено оскарження ухвали в частині судового доручення щодо збирання доказів.

Відповідно до статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду в частині зупинення провадження у справі подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текс ухвали складено 07 грудня 2019 року.

Суддя В.А. Донець

Дата ухвалення рішення25.11.2019
Оприлюднено09.12.2019

Судовий реєстр по справі —826/11659/18

Ухвала від 27.10.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Юрченко В.П.

Ухвала від 12.09.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 21.08.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шишов О.О.

Ухвала від 14.07.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

Ухвала від 03.07.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

Ухвала від 16.06.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

Ухвала від 29.05.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Ухвала від 14.02.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Ухвала від 31.12.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Ухвала від 31.12.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні