Ухвала
від 28.11.2019 по справі 2а-1132/11
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №2а-1132/11

пр № 6-а/464/15/19

У Х В А Л А

28 листопада 2019 року Сихівський районний суд м. Львова в складі:

в складі: головуючого - судді Теслюка Д.Ю.,

з участю секретаря судового засідання Чуби Т.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження та поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 21.10.2019 р. звернулась в суд із заявою, у якій просить замінити боржника з управління Пенсійного фонду України у Галицькому районі м. Львова на правонаступника Галицький відділ обслуговування громадян м. Львові (сервісний центр) Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області та поновити пропущений строк пред`явлення до виконання виконавчого листа № 2а-1132/11 від 21.07.2014 року.

В обґрунтування заяви покликається на те, що постановою Сихівського районного суду м.Львова від 29.06.2011 року зобов`язано управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м.Львова провести їй перерахунок державної пенсії та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю, привівши їх у розміри у відповідність із розмірами встановленими ст.ст. 50, 54, 67 ЗУ Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи , встановивши державну пенсію в розмірі шести мінімальних пенсій за віком, а додаткову пенсію за шкоду заподіяну здоров`ю в розмірі 50 % мінімальної пенсії за віком, беручи за основу розмір мінімальної пенсії за віком встановлений ч.1 ст. 28 ЗУ Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування , починаючи з 17.12.2010 року, виплативши суму недоплаченої пенсії. Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 13.12.2011 р. вказану постанову скасовано та прийнято нову, якою зобов`язано управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м. Львова провести перерахунок та виплату їй пенсії з 20 грудня 2010 року відповідно до ст.ст. 50, 54 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи , обчисленої з розміру основної (державної) пенсії не менше 6 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії 50% від мінімальної пенсії за віком, виходячи з розміру мінімальної пенсії за віком, що визначається згідно із ч.1 ст. 28 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, та з врахуванням проведених виплат. Постановою Вищого адміністративного суду України від 08.11.2012 р. вказану постанову Львівського апеляційного адміністративного суду залишено без змін. Відповідно до ухвали Сихівського районного суду м.Львова від 20.08.2013 р. задоволено її заяву та змінено спосіб виконання постанови Сихівського районного суду м.Львова від 29 червня 2011 року в частині зобов`язання управління Пенсійного фонду в Галицькому районі м.Львова здійснити виплату пенсії ОСОБА_1 з 20.12.2010 року відповідно до ст. 50,54 ЗУ Про статус і соціальний захист громадян, які постраждати внаслідок Чорнобильської катастрофи обчисленої з розміру основної (державної) пенсії не менше 6 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю 50% мінімальної пенсії за віком, виходячи з розміру мінімальної пенсії за віком, визначеної ч.1 ст.28 ЗУ Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування , з врахуванням виплачених сум на стягнення з управління Пенсійного фонду в Галицькому районі м.Львова на її користь 28 435,51 грн. нарахованої та невиплаченої пенсії. На виконання зазначеної ухвали, 21.07.2014 року видано виконавчий лист. Однак, нею не був пред`явлений до виконання вказаний виконавчий лист у встановлений строк у зв`язку з тим, що перебувала за кордоном за сімейними обставинами.

Представник Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області подав відзив на позовну заяву, в якому вважає, що заявником не подано жодних доказів, які б свідчили про неможливість пред`явлення виконавчого листа до виконання у передбачений законом строк. Щодо вимоги заявника про зміну боржника у виконавчому листі з Управління Пенсійного фонду України у Галицькому районі м. Львова на Галицький відділ обслуговування громадян (сервісний центр), заперечила, оскільки зазначений відділ є структурним підрозділом Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, а отже, не може виступати боржником у виконавчому проваджені. У судове засідання представник Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області не з`явився.

Заявник ОСОБА_1 у судове засідання не з`явилась, повідомлялась про дату, час та місце розгляду заяви.

У зв`язку із неявкою в судове засідання учасників справи, суд вважає, що дану заяву слід розглядати у їх відсутності на підставі наявних у ній даних та доказів. Відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали заяви, матеріали адміністративної справи, суд приходить до висновку, що заява підлягає частковому задоволенню, з огляду на таке.

Відповідно до ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Як вбачається з матеріалів справи та встановлено судом, постановою Сихівського районного суду м.Львова від 29.06.2011 року зобов`язано управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м.Львова провести перерахунок ОСОБА_1 державної пенсії та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю, привівши їх у розміри у відповідність із розмірами встановленими ст.ст. 50, 54, 67 ЗУ Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи , встановивши державну пенсію в розмірі шести мінімальних пенсій за віком, а додаткову пенсію за шкоду заподіяну здоров`ю в розмірі 50 % мінімальної пенсії за віком, беручи за основу розмір мінімальної пенсії за віком встановлений ч.1 ст. 28 ЗУ Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування , починаючи з 17.12.2010 року, виплативши суму недоплаченої пенсії. Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 13.12.2011 р. вказану постанову скасовано та прийнято нову, якою зобов`язано управління Пенсійного фонду України в Галицькому районі м. Львова провести перерахунок та виплату пенсії ОСОБА_1 з 20 грудня 2010 року відповідно до ст.ст. 50, 54 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи , обчисленої з розміру основної (державної) пенсії не менше 6 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії 50% від мінімальної пенсії за віком, виходячи з розміру мінімальної пенсії за віком, що визначається згідно із ч.1 ст. 28 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом, та з врахуванням проведених виплат. Постановою Вищого адміністративного суду України від 08.11.2012 р. вказану постанову Львівського апеляційного адміністративного суду залишено без змін. Відповідно до ухвали Сихівського районного суду м.Львова від 20.08.2013 р. задоволено заяву ОСОБА_1 та змінено спосіб виконання постанови Сихівського районного суду м.Львова від 29 червня 2011 року в частині зобов`язання управління Пенсійного фонду в Галицькому районі м.Львова здійснити виплату пенсії ОСОБА_1 з 20.12.2010 року відповідно до ст. 50, 54 ЗУ Про статус і соціальний захист громадян, які постраждати внаслідок Чорнобильської катастрофи обчисленої з розміру основної (державної) пенсії не менше 6 мінімальних пенсій за віком та додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров`ю 50% мінімальної пенсії за віком, виходячи з розміру мінімальної пенсії за віком, визначеної ч.1 ст.28 ЗУ Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування , з врахуванням виплачених сум на стягнення з управління Пенсійного фонду в Галицькому районі м.Львова на користь ОСОБА_1 28 435,51 грн. нарахованої та невиплаченої пенсії.

На виконання вказаних рішень, Сихівським районним судом м.Львова 21.07.2014 р. видано вииконавий лист у адміністративній справі №2а-1132/11 (пр.№2а/1784/11) про стягнення із управління Пенсійного фонду в Галицькому районі м.Львова на користь ОСОБА_1 28 435,51 грн. нарахованої та невиплаченої пенсії.

На підставі постанови Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2017 р. № 821 Галицьке об`єднане управління Пенсійного фонду України м.Львова (ЄДРПОУ 41249931) реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області (ЄДРПОУ 13814885). Згідно даних з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань державну реєстрацію Галицького об`єднаного управління Пенсійного фонду України м.Львова (ЄДРПОУ 41249931) - припинено, дата та номер запису: 14151120003041410 від 01.03.2018 р.

ОСОБА_1 у своїй заяві просить замінити боржника у виконавчому провадженні на його правонаступника - Галицький відділ обслуговування громадян м. Львові (сервісний центр) Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Однак, враховуючи те, що Галицький відділ обслуговування громадян м. Львові (сервісний центр) Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області є структурним підрозділом Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області та не може виступати боржником у виконавчому провадженні, суд приходить до висновку про необхідність заміни боржника у виконавчому листі по справі № 2а-1132/11 на належного правонаступника, а саме Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області, у зв`язку із чим заява ОСОБА_1 підлягає частковому задоволенню.

Статтею 376 КАС України передбачено, що стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

З матеріалів справи, а саме, копії закордонного паспорта ОСОБА_1 вбачається, що вона у період з 27.11.2013 року по 22.09.2019 року перебував за межами України, про що свідчать відповідні відмітки в паспорті.

Із врахуванням наведеного, з огляду на те, що заявник пропустила строк пред`явлення виконавчого листа до виконання з поважних причин, які були зумовлені відсутністю її в Україні, суд приходить до висновку, що заяву ОСОБА_1 про поновлення пропущеного строку звернення виконавчого листа до виконання слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 376, 379 КАС України,

п о с т а н о в и в :

заяву задовольнити частково.

Замінити боржника - управління Пенсійного фонду України у Галицькому районі м. Львова у виконавчому листі по справі № 2а-1132/11 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України у Галицькому районі м.Львова про зобов`язання вчинити дії, на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області (код юридичної особи 13814885, місцезнаходження: 79000, м.Львів, вул. Митрополита Андрея, 10).

Поновити ОСОБА_1 строк для пред`явлення виконавчого листа № 2а-1132/11, виданого 21.07.2014 року, на підставі ухвали Сихівського районного суду м.Львова від 20.08.2013 р. у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України у Галицькому районі м.Львова про зобов`язання вчинити дії.

Ухвала може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення, шляхом подання апеляційної скарги через Сихівський районний суд м.Львова.

Суддя Теслюк Д.Ю.

Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено10.12.2019
Номер документу86190341
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження та поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання

Судовий реєстр по справі —2а-1132/11

Ухвала від 09.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 27.05.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 23.04.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Затолочний Віталій Семенович

Ухвала від 17.03.2020

Адміністративне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 20.02.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шавель Руслан Миронович

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шавель Руслан Миронович

Ухвала від 28.11.2019

Адміністративне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 24.02.2011

Адміністративне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Римлянська Г. О.

Ухвала від 06.03.2012

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Євпак В.В.

Постанова від 12.03.2012

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гінда О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні