Ухвала
від 09.12.2019 по справі 460/3147/19
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

09 грудня 2019 року м. Рівне №460/3147/19

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Зозулі Д.П., провівши у письмовому провадженні підготовче засідання по адміністративній справі за позовом

Товариства з обмеженою відповідальністю "Укр Пас Транс" до Управління інфраструктури та промисловості Рівненської обласної державної адміністрації провизнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування рішення, В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю "Укр Пас Транс" звернулося до суду з позовом до Управління інфраструктури та промисловості Рівненської обласної державної адміністрації, в якому просило суд:

1. Визнати протиправним дії організатора Конкурсу на перевезення пасажирів на приміських та міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування, що відбувся 08.10.2019 року - Управління інфраструктури та промисловості Рівненської обласної державної адміністрації в частині допущення до участі в Конкурсі на перевезення пасажирів на приміських та міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування, що відбувся 08 жовтня 2019 року, перевізника-претендента ПП Надія Авто по об`єкту № 21 маршрут Гута - Рівне АС Чайка ч/з Рудню .

2. Визнати протиправним та скасувати рішення конкурсного комітету по перевезенню пасажирів на автобусному маршруті загального користування Рівненської обласної державної адміністрації, оформлене протоколом № 3 від 08.10.2019, в частині визнання переможців конкурсу по об`єкту № 21 маршрут Гута - Рівне АС Чайка ч/з Рудню .

Ухвалою суду від 07.11.2019 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

У підготовче засідання сторони не прибули.

Випадків, визначених пунктами 1 - 3, 5 частини другої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, судом не встановлено, а тому підстави для відкладення підготовчого засідання відсутні.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Оскільки у підготовче засідання не з`явилися всі учасники справи, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце його проведення, то суд дійшов висновку про проведення підготовчого засідання у письмовому провадженні.

Враховуючи проведення підготовчого засідання у письмовому провадженні, відповідно до положень частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України, повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

У підготовчому засіданні судом: не встановлено підстав для відводів; не виявлено наміру сторін вирішити спір шляхом примирення або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; встановлено відсутність уточнень з приводу позовних вимог та заперечень проти них та відповідних заяв з цього приводу; відсутність необхідності заміни позивача, відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову; відсутність необхідності призначення експертизи, виклику у судове засідання експертів, залучення перекладача, спеціаліста; відсутність необхідності вирішувати питання про вступ у справу інших осіб та про забезпечення позову.

Оскільки у даній справі рішення може вплинути на права, свободи та інтереси інших осіб, то суд відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України вирішив задовольнити клопотання позивача та залучити до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Приватне підприємство "Надія Авто".

Крім того, судом, в порядку статті 92 Кодексу адміністративного судочинства України, задоволено клопотання позивача та вирішено викликати у якості свідків ОСОБА_1 , завідувача сектору технічного контролю та перевезення небезпечних вантажів транспортними засобами регіонального сервісного центру МВС України в Рівненській області, адреса місця роботи: вул. Вербова, 39, м. Рівне, Рівненської області, 33024, та ОСОБА_2 , старшого інспектора відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Рівненській області, адреса місця роботи: вул. Степана Бандери, 14а, м. Рівне, Рівненської області, 33028.

Також, суд встановив, які обставини входять до предмета доказування та констатує, що відповідачем, клопотань про витребування доказів судом, обґрунтованих неможливістю самостійно надати відповідні докази, не подано. Про намір подати додаткові докази або пояснення жодна із сторін не повідомила. Клопотань та заяв учасників справи з приводу виключення з числа доказів або з приводу проведення експертизи доказів, які б викликали обґрунтовані сумніви у їх достовірності, не надходило.

Не встановлено судом і необхідності у проведенні огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням та у забезпеченні доказів.

Разом з тим, судом встановлено, що для об`єктивного вирішення справи є необхідність задовольнити клопотання позивача та витребувати у відповідача додаткові докази, а саме:

- інформацію щодо проходження протягом 2019 року обов`язкового технічного огляду транспортним засобом - автобус Mercedes-benz О 817, д.н.з. НОМЕР_1 , що використовується приватним підприємством "Надія Авто";

- інформацію щодо проходження станом на 07.10. та 08.10.2019 обов`язкового технічного огляду транспортним засобом - автобус Mercedes-benz О 817, д.н.з. НОМЕР_1 , що використовується приватним підприємством "Надія Авто". У разі проведення, надати інформацію щодо органу, який видав протокол про проходження обов`язкового технічного огляду та дату і годину коли його було проведено щодо транспортного засобу - автобус Mercedes-benz О 817, д.н.з. НОМЕР_1 , який використовується приватним підприємством "Надія Авто".

Підстави для вирішення будь-яких інших заяв та клопотань учасників справи, відсутні, з огляду на неподання таких.

Підстав для колегіального розгляду справи немає.

Судом ухвалено, що з`ясування обставин у справі та перевірку їх доказами під час розгляду справи по суті буде здійснено в такому порядку: у судовому засіданні будуть заслухані пояснення позивача щодо усіх позовних вимог, з`ясовано обставини, на які він посилається, як на підставу своїх вимог, будуть заслухані пояснення відповідача та з`ясовано обставини, на які він посилається як на підставу своїх заперечень, будуть заслухані пояснення третьої особи без самостійних вимог на предмет спору, та перевірено їх на відповідність поясненням учасників справи, викладеним в заявах по суті справи. Після цього судом будуть досліджені письмові докази, якими обґрунтовуються вимоги та заперечення сторін в хронологічному порядку їх надходження та долучення до матеріалів справи. При наявності інших доказів - такі докази будуть досліджені в порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України.

Судом встановлено, що стороною відповідача своєчасно подано відзив на позов з письмовими доказами та підтверджено факт їх надіслання стороні позивача.

Стороною позивача своєчасно подано відповідь на відзив на позов та підтверджено факт її надіслання стороні відповідача.

Оскільки через відсутність у підготовчому засіданні відповідача, суд позбавлений можливості з`ясувати, чи має він намір подати заперечення на відповідь на відзив, судом встановлено десятиденний строк для подання відповідачем заперечень з дня отримання відповіді на відзив.

Так як інших питань, визначених частиною другою статті 180 Кодексу адміністративного судочинства України, які не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні, судом не встановлено, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті.

Керуючись статтями 183, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Приватне підприємство "Надія Авто" (вул. Марка Вовчка, 48, кв. 21, м. Рівне, 33027, код ЄДРПОУ 38288389).

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Укр Пас Транс" не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а доказ такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті. не пізніше двох днів з

Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача надати суду пояснення по суті позовної заяви та наявні докази до початку розгляду справи по суті.

Викликати у судове засідання свідка ОСОБА_1 , завідувача сектору технічного контролю та перевезення небезпечних вантажів транспортними засобами регіонального сервісного центру МВС України в Рівненській області, адреса місця роботи: вул. Вербова, 39, м. Рівне, Рівненської області, 33024.

Викликати у судове засідання свідка ОСОБА_2 , старшого інспектора відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Рівненській області, адреса місця роботи: вул. Степана Бандери, 14а, м. Рівне, Рівненської області, 33028.

Витребувати в Управління інфраструктури та промисловості Рівненської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 13986712, майдан Просвіти, 1, м. Рівне, 33028) докази, а саме:

- інформацію щодо проходження протягом 2019 року обов`язкового технічного огляду транспортним засобом - автобус Mercedes-benz О 817, д.н.з. НОМЕР_1 , що використовується приватним підприємством "Надія Авто";

- інформацію щодо проходження станом на 07.10. та 08.10.2019 обов`язкового технічного огляду транспортним засобом - автобус Mercedes-benz О 817, д.н.з. НОМЕР_1 , що використовується приватним підприємством "Надія Авто". У разі проведення, надати інформацію щодо органу, який видав протокол про проходження обов`язкового технічного огляду та дату і годину коли його було проведено щодо транспортного засобу - автобус Mercedes-benz О 817, д.н.з. НОМЕР_1 , який використовується приватним підприємством "Надія Авто".

Попередити відповідача, що у випадках невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу; зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству; неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу.

Закрити підготовче провадження у справі.

Розгляд справи по суті призначити у відкритому судовому засіданні на "24" грудня 2019 р. о 09:30 год. в залі судових засідань Рівненського окружного адміністративного суду (м. Рівне, вул. 16 Липня 87).

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Зозуля Д.П.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено10.12.2019
Номер документу86195436
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —460/3147/19

Постанова від 02.04.2024

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Постанова від 02.02.2023

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Постанова від 25.10.2022

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Білецька М. О.

Постанова від 04.11.2021

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Білецька М. О.

Постанова від 03.08.2021

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Постанова від 23.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Соколов В.М.

Ухвала від 18.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Соколов В.М.

Ухвала від 26.10.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Соколов В.М.

Ухвала від 25.08.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Соколов В.М.

Ухвала від 24.07.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білак М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні