Ухвала
від 19.11.2019 по справі 757/60619/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/60619/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 листопада 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо розкрадання державних коштів Департаменту процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного судум. Києва ОСОБА_1 в межах кримінального провадження № 42018000000002402 від 28.09.2018 надійшло клопотання прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо розкрадання державних коштів Департаменту процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем знаходження ТОВ «Оберіг ІТ», що знаходиться у приміщенні за адресою: м.Київ, вул. Миколи Пимоненка, буд. 13, корпус 1В, офіс 1В/12.

З матеріалів клопотання вбачається, що прокурорами Департаменту процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях Генеральної прокуратури України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні №42018000000002402 від 28.09.2018 відносно службових осіб ПАТ «Укрзалізниця», Рахункової палати України, ТОВ «Оберіг», ТОВ «Монт уа», ТОВ «Айті стрім консалтинг», ТОВ «Світ ІТ», ТОВ «Талан Системс» з іншиминевстановленими підчас досудовогорозслідування особами у вчиненні в кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 362, ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України.

В обґрунтування клопотання, слідчий зазначив, що ТОВ «Оберіг ІТ» виступає у якості дистриб`ютора антивірусного програмного продукту (виробництва корпорації «Symantec», США), через коло дилерів, реалізує, впроваджує та здійснює технічну підтримку програмного забезпечення, а також комп`ютерного обладнання на ПАТ «Укрзалізниця» (надалі ПАТ «УЗ»), філія «Головний інформаційно-обчислювальний центр» ПАТ «УЗ» та Державна організація «Рахункова Палата».

Водночас установлено, що службові особи ПАТ «УЗ» за сприяння ОСОБА_4 , залучають спеціалістів ТОВ «Оберіг ІТ» до розробки технічної документації із переліком необхідного обладнання для ПАТ «УЗ», яка у подальшому є предметом торгів на сайті закупівель «Прозоро».

Органом досудового розслідування встановлено, що для втілення і реалізації злочинного плану з привласнення грошових коштів, ОСОБА_4 залучила працівників ТОВ «Оберіг ІТ» ОСОБА_5 , який з метою привласнення майна державного підприємства, діючи в інтересах і на користь ТОВ «Оберіг ІТ», розробив для ПАТ «УЗ» тендерну документацію за завищеною на 36% вартістю відповідних послуг, а також цінові пропозиції для підконтрольних компаній ТОВ «Айті стрім консалтинг», ТОВ «Світ ІТ», ТОВ «Талан Системс».

З метою створення необхідних умов для перемоги у тендерних торгах підконтрольних і наближених суб`єктів господарювання та подальшого обернення на свою користь перерахованих за програмні продукти грошових коштів ОСОБА_4 увійшла в злочинну змову із співробітниками відділів «ГІОЦ» ПАТ «Укрзалізниця» ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8

Згідно відомостей інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №187465114 від 04.11.2019 на об`єкт нерухомості за адресою: м. Київ, вул.Миколи Пимоненка, буд. 13, перебуває у приватній власності ПАТ «Славутич» ЄДРПОУ 04594640, ТОВ «Юніверсал Консалтінг Плюс» ЄДРПОУ 41318968, ТОВ «ТІІ» ЄДРПОУ 38690641, ТОВ «Сан Менеджмент» ЄДРПОУ 35509362.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, просив задовольнити.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, слідчий суддя надходить наступних висновків.

Відповідно доч.1ст.234КПК Україниобшук проводитьсяз метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання знаряддякримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, в даній ухвалі не наводить зміст документів доданих до клопотання (доказів), оскільки він обмежений таємницею досудового розслідування згоду на розкриття якої слідчим, прокурором йому не надано. Судове засідання проведено у закритому режимі відповідно до КПК України.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, у тому числі, що наявні в матеріалах, дані дають достатні підстави вважати, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, мають значення для досудового розслідування, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку.

Непроведення обшуку могло б перешкодити меті кримінального провадження.

Керуючись ст. 234, 235, 309, 535 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо розкрадання державних коштів Департаменту процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях ОСОБА_3 , прокурорам групи прокурорів, слідчим слідчої групи, дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження ТОВ «Оберіг ІТ», що знаходиться у приміщенні за адресою: м.Київ, вул. Миколи Пимоненка, буд. 13, корпус 1В, офіс 1В/12 який на праві власності належить ПАТ «Славутич», ТОВ «Юніверсал Консалтінг Плюс», ТОВ «ТІІ», ТОВ «Сан Менеджмент» з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення документальних матеріалів щодо проведення фінансово-господарської діяльності з ПАТ «Укрзалізниця», Рахункова палата Україна, Національний банк України, АТ «Ощадбанк», ТОВ «Айті стрім консалтинг», ТОВ «Е-Лайт», ТОВ «Нетвейв», ТОВ «Світ-ІТ», ТОВ «Талан системс», ТОВ «Оберіг ІТ», ТОВ «Берг дистрибьюшен» та ТОВ «Монт уа»; документальні матеріали щодо будь-яких взаємовідносин з компаніями «Symantec», «Symantec Limited», «Luttersville Trading Limited», «A-Type KFT», «Symantec Limited», «Wheel Systems Sp. z o.o.», «Cms Compucenter LTD», «Veracomp S.A.», «HSM Informatika d.o.o.», а також з іншими компаніями нерезидентами України; документи щодо закупівлі вказаного програмного забезпечення, його постачання на територію України; печатки та штампи ТОВ «Айті стрім консалтинг», ТОВ «Е-Лайт», ТОВ «Нетвейв», ТОВ «Світ-ІТ», ТОВ «Талан системс», ТОВ «Оберіг ІТ», ТОВ «Берг дистрибьюшен», ТОВ «Монт уа», а також печатки та штампи інших підприємств, які перебуватимуть у відповідних приміщеннях; магнітні носії інформації (картки-пам`яті, флеш-накопичувачі, жорсткі диски, CD-DVD диски); рукописні та печатні чорнові записи комп`ютерна техніка (системні блоки, ноутбуки, планшети); грошові кошти отримані від протиправної діяльності, а також речі та предмети, обіг яких заборонено законом та інші речі та документи, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні і можуть бути доказами під час судового розгляду.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/60619/19-к.

Примірник 2 наданий прокурору ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86198588
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —757/60619/19-к

Ухвала від 19.11.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні