Ухвала
від 05.12.2019 по справі 757/56785/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/56785/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 грудня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотаннястаршого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного судум. Києва ОСОБА_1 в межах кримінального провадження №12018000000000765надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей та документів, які знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ).

В обґрунтування клопотання, слідчий зазначив, що у провадженні Головного слідчого управління Національної поліції України знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018000000000765 від 15.12.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченогоч. 5 ст. 191 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що у продовж 2016-2018 років група осіб, за попередньою домовленістю з службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 та інших державних установ, що перебувають під управлінням ІНФОРМАЦІЯ_3 , під час здійснення державних закупівель, використовуючи ряд підконтрольних суб`єктів господарювання, вчинили неправомірні дії спрямовані на утворення колективної антиконкурентноїдіяльністі та завищення ринкових цін, що як наслідок призвело до розтрати бюджетних коштів у особливо великих розмірах.

У ході досудового розслідування встановлено, що до утворених монопольних формувань можуть належати:ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ІНФОРМАЦІЯ_10 »,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 »,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 »,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » та інші суб`єкти господарювання.

Слідчий або прокурор в судове засідання не з`явились, слідчий направив заяву про розгляд клопотання без його участі та задоволення клопотання.

Як вбачається зі змісту ст. 162 ч. 1 п. 5 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ст. 163 ч. 6 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання про тимчасовий доступ до документів, які містять банківську таємницю, оскільки вони маютьсуттєвезначення для встановленняважливихобставин у кримінальномупровадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, обставини, якіпідлягаютьвстановленню за допомогоюцих речей і документів, іншим способом досягти мети кримінальногопровадженнянеможливо.

Керуючись ст. 108, 160, 162-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 - про тимчасовий доступ до речей і документів, що містять банківську таємницю, задовольнити.

Надати слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 12018000000000765, а саме: ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення копій наступних документів та інших носіїв інформації щодо ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код НОМЕР_5 ), що складають банківську таємницю, відносно клієнтівАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з можливістю вилучення їх копій, що знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), а саме:

-документів про відкриття/закриття указаними товариствами банківських рахунків: НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , заяв та додатків до них, карток із зразками підписів та відбитками печатки, договорів та додатків до них, договорів на здійснення розрахунково-касового обслуговування по вказаним рахункам, актів прийому-передачі виконаних робіт, копії паспортів, ідентифікаційних кодів, повідомлень, свідоцтв, довідок, платіжних доручень та меморіальних ордерів щодо перерахування коштів по зазначених рахунках, чекових книжок, грошових чеків, довіреностей на зняття грошових коштів з указаних рахунків, прибуткових та видаткових касових ордерів, що підтверджують зняття та внесення готівкових грошових коштів, договорів поворотної, безповоротної фінансової допомоги, договорів позики з додатками та документами щодо їх обслуговування, заяв на покупку або продаж валюти, контрактів з підприємствами нерезидентами, розпоряджень, довіреностей, платіжних доручень та меморіальних ордерів, договорів, звітів повірених, інших фінансових документів, які стали підставою для руху коштів по вказаних рахунках за період з моменту відкриття рахунків по дату виконання ухвали слідчого судді;

-відомостей в електронному та друкованому вигляді щодо руху грошових коштів по вказаних рахунках за період з моменту відкриття до моменту пред`явлення ухвали слідчого судді із обов`язковим зазначенням залишків коштів на початку кожної дати здійснення фінансової операції, залишків коштів на кінець кожного операційного дня по руху коштів, залишків коштів на дату виконання ухвали слідчого судді, виду фінансової операції, відомостей щодо первісних документів бухгалтерського обліку (договорів, специфікацій, додаткових договорів, видаткових накладних, прибуткових накладних, та інших первісних документів обліку), на підставі яких здійснено безготівкову оплату кожної такої господарської операції, відомості щодо постачальників продукції, як резидентів, так і нерезидентів, виду, найменування продукції, її кількості, відомостей щодо покупців продукції, її виду, найменування, кількості та вартості, з відображенням наступних відомостей: дата надходження (перерахування), МФО, номер рахунка, номер платіжного документа, найменування СПД, код ЄДРПОУ (ІПН), сума, призначення платежу, виду фінансової операції, розгорнутої інформації про дату, час, місце, зняття готівки або переведення коштів через ПТКС у АТМ або пост терміналах, їх ідентифікатори та місцезнаходження (повна адреса), з наданням інформації банком у письмовому вигляді про залишок грошових коштів, що знаходяться на кожному рахунку;

-договорів про встановлення системи «Банк-Клієнт» щодо обслуговування указаних рахунків, а також технічної документації про проведення працівниками банку інсталяції на комп`ютерні машини, вказаної системи, включаючи місце проведення вказаної операції, копій виписок з номерами телефонів, електронних поштових скриньок, іншої контактної інформації, ІР-адрес комп`ютерних машин з яких проходило з`єднання системи Банк-Клієнт між комп`ютерною машиною або сервером банку і комп`ютерною машиною вказаних фізичних та юридичних осіб, з моменту відкриття рахунків по дату отримання ухвали слідчого судді;

-вхідної та вихідної кореспонденції між банківською установою та зазначеними суб`єктами господарювання;

-інформацію в електронному та паперовому вигляді про проведення моніторингу по фінансових операціям по вказаних рахунках, що підлягають обов`язковому фінансовому моніторингу з доданням підтверджуючих документів, (договори, акти прийому - передачі, договори комісії, накладні, акти та інші документи які подавались фізичною чи юридичною особою до банківської установи у якості підтвердження здійснення фінансових операцій що підлягають фінансовому моніторингу), з моменту відкриття рахунків по дату отримання ухвали слідчого судді.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/56785/19-к.

Примірник 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення05.12.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/56785/19-к

Ухвала від 05.12.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні