Ухвала
від 10.12.2019 по справі 470/477/19
БЕРЕЗНЕГУВАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/470/360/19

Справа № 470/477/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 грудня 2019 року смт. Березнегувате

Слідчий суддя Березнегуватського районного суду Миколаївської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Березнегуватського ВП Снігурівського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні № 42019151140000009 від 26 лютого 2019 року,

ВСТАНОВИВ:

05 грудня 2019 року старший слідчий СВ Березнегуватського ВП Снігурівського ВП ГУНП в Миколаївській області звернувся до слідчого судді Березнегуватського районного суду Миколаївської області з клопотанням, погодженим прокурором Березнегуватського відділу Баштанської місцевої прокуратури Миколаївської області, про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В клопотанні зазначив, що слідчим відділенням Березнегуватського відділення поліції проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019151140000009 від 26.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 07.08.2018 року укладено договір №2/ДП з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 щодо поточного дрібного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення Березнегуватського району Миколаївської області на суму 4 010 000,00 грн. та визначено 20 ділянок доріг місцевого значення для їх ремонту, в тому числі і автодороги з індексом О1501401 Червоний Став-Маліївка-(Казанка-(Р-47). Згідно додаткової угоди №1 до вказаного договору внесено зміни щодо зменшення договірної ціни до 3 897 792,00 грн.

Відповідно до акту приймання виконаних робіт за вересень-жовтень 2018 року, роботи по дрібному поточному ремонту доріг місцевого значення виконанні в повному обсязі на суму 3 897 792,00 грн., а саме на дорозі з індексом О150401. При цьому, з вказаного акту вбачається, що ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 є генпідрядником та до виконання робіт за договором №2/ДП від 07.08.2018 року залучено субпідрядників, а саме ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 . Однак, згідно інформації голів Новоочаківської, Висунської, Білокриницької, Маліївської, Нововолодимирівської, Калузької, Озерівської, Лепетиської та ІНФОРМАЦІЯ_5 , роботи дорожнього покриття доріг загального користування місцевого значення, згідно переліку №2 до договору №2/ДП на територіях вказаних сільських рад не проводилися.

В ході досудового розслідування з публічних джерел було встановлено, що 12 листопада 2018 року між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_6 , за наслідками процедури закупівлі, оголошеної 04 жовтня 2018 року, укладено договір № 35/ДП на поточний дрібний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О150401 Червоний Став-Маліївка-(Казанка-(Р-47)) км 0+000-км 30+600 Березнегуватського району Миколаївської області (45230000-8 Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь) із визначеною ціною робіт, яка є твердою і складає 4 229 756,00 грн., також терміном надання послуг (виконання робіт) по 30 грудня 2018 року, та строк дії якого до 31 грудня 2018 року. Також, 26 грудня 2018 року сторони уклали додаткову угоду №1 до договору № 35/ДП щодо зміни ціни в бік зменшення (без зміни кількості (обсягу) та якості товарів, робіт і послуг), та визначили договірну ціну робіт на суму 3 851 273,63 грн.

Як вбачається із акту приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2018 року, підрядник здійснив поточний дрібний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення О150401, що свідчить про подвійну оплату в 2018 році ремонту однієї і тієї ж автомобільної дороги, а також про те, що при виконанні та при оплаті будівельних робіт посадовими особами ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (субпідрядники ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 ), ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_6 та ІНФОРМАЦІЯ_1 внесено недостовірні відомості щодо обсягів виконаних робіт, внаслідок чого було присвоєно бюджетні кошти.

Відповідно до платіжного доручення №13 від 14.09.2018 року ІНФОРМАЦІЯ_1 перераховано ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 на поточний рахунок № НОМЕР_1 банк ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_7 , грошові кошти в сумі 1 203 000,00 грн. за послуги на поточний дрібний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення, які були проведені банком 18.09.2018 року.

Вказане дає підстави вважати, що інформація про рух грошових коштів по рахунку ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 відкритому в ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_7 , документи, надані для відкриття вказаного рахунку та на підставі яких після 18.09.2018 року здійснювались розпорядження щодо руху коштів на вказаному розрахунковому рахунку, знаходиться у володінні ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_7 , і має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та містить охоронювану законом таємницю.

Старший слідчий СВ Березнегуватського ВП Снігурвського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 клопотання підтримав, просив його задовольнити, надавши до суду відповідну заяву.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлявся у встановленому законом порядку.

Як вбачається з ч.4 ст.163 КПК України, неприбуття особи, у володінні якої знаходяться документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не здійснюється, згідно з ч.4 ст.107 КПК України.

Так, згідно ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.162 КПК України, до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю відносяться відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку із яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які місять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч.5 цієї статі, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

На підставі викладеного та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що інформація та документи, які містять охоронювану законом таємницю та становлять банківську таємницю, мають суттєве значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення і можуть бути використані як доказ, зазначене клопотання старшого слідчого відділення поліції підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160, 163 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Березнегуватського ВП Снігурівського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містятьохоронювану закономтаємницю, задовольнити.

Надати дозвіл процесуальним керівникам начальнику Березнегуватського відділу Баштанської місцевої прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 , прокурору Березнегуватського відділу Баштанської місцевої прокуратури Миколаївської області ОСОБА_5 , ст. слідчим СВ Березнегуватського відділення поліції Снігурівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , слідчому СВ Снігурівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_7 або за їх дорученням: начальнику сектору кримінальної поліції Березнегуватського відділення поліції Снігурівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_8 ; оперуповноваженим сектору кримінальної поліції Березнегуватського відділення поліції Снігурівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 ; інспектору з режиму секретності Березнегуватського відділення поліції Снігурівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_12 , на тимчасовий доступ до документів та відомостей, які можуть становити банківську таємницю, з можливістю їх вилучення у публічного акціонерного товариства ІНФОРМАЦІЯ_7 , що розташоване по АДРЕСА_1 , а саме:

1. інформацію про рух грошових коштів на розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ІПН НОМЕР_3 , № св. НОМЕР_4 ), відкритому в ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_7 (МФО НОМЕР_5 ), за період часу з 18.09.2018 року по 01.05.2019 року;

2. оригінали документів, наданих ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 для відкриття в ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_7 розрахункового рахунку № НОМЕР_1 чи зміни осіб, які мають право підпису документів необхідних для розпорядження коштами на рахунку;

3. фото, -відеофіксації особи під час зняття готівки з розрахункового рахунку № НОМЕР_1 ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , відкритому в ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_7 ;

4. документи, на підставі яких з 18.09.2018 року по 01.05.2019 року здійснювалось розпорядження щодо руху коштів на розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , відкритому в ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_7 , в тому числі дані про телефоні номера та ІР-адреси, з яких здійснювалось керування рухом грошових коштів через систему Інтернет-банкінг.

У разі невиконання посадовими особами публічного акціонерного товариства ІНФОРМАЦІЯ_7 ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, відповідно до ч.1 ст.166 КПК України, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Слідчийсуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.12.2019
Оприлюднено03.04.2023

Судовий реєстр по справі —470/477/19

Ухвала від 10.12.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 10.12.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 10.12.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 04.10.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 04.10.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 04.10.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 24.09.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 13.06.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 13.06.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 13.06.2019

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні