Ухвала
від 28.11.2019 по справі 947/26922/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 947/26922/19

Провадження № 2-з/947/1487/19

УХВАЛА

28.11.2019 року

Київський районний суд м. Одеси в складі

судді Пучкової І.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі заяву представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ Кей-Колект , Державного реєстратора комунального підприємства Агенція державної реєстрації Кравця Олександра Володимировича про визнання рішень державного реєстратора незаконними, їх скасування, витребування майна,

ВСТАНОВИВ:

22.10.2019 року представник позивача ОСОБА_1 надала до суду заяву про забезпечення позову у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ Кей-Колект , Державного реєстратора комунального підприємства Агенція державної реєстрації Кравця Олександра Володимировича про визнання рішень державного реєстратора незаконними, їх скасування, витребування майна, у якій просить:

- накласти арешт на житловий будинок загальною площею 205, 9 кв.м., який розташований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- накласти арешт на земельну ділянку, площею 0,0588 га., яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 (кадастровий номер 5110136900:23:016:0023);

- заборонити будь-яким особам вчиняти будь-які дії, зокрема знесення, реконструкцію, розподіл відносно житлового будинку загальною площею 205,9 кв.м., який розташований за адресою: АДРЕСА_1 та будь-які дії щодо земельної ділянки, площею площею 0,0588 га., яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 (кадастровий номер 5110136900:23:016:0023);

Відповідно до ст.149 ЦПК України , суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно з ч.1 ст.153 ЦПК України , заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду).

Згідно з нормами статті 150 ЦПК України, позов забезпечується, зокрема, накладенням арешту на майно, забороною вчиняти певні дії. Заходи забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Заява про забезпечення позову повинна містити: предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; ціну позову, про забезпечення якого просить заявник; інші відомості, потрібні для забезпечення позову (ч. 1 ст. 151 ЦПК України ).

Відповідно до роз`яснень, що містяться в п. 4 постанови Пленуму Верховного Суду України №9 від 22 грудня 2006 року Про практику застосування судами цивільного законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , при розгляді заяви про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам. Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв`язку із застосуванням відповідних заходів.

Відповідно до ч.1 ст. 81 ЦПК України , кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

З матеріалів заяви не вбачається підстав для задоволення заяви представника позивача ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення позову, оскільки не зазначені та не долучені докази, які підтверджують, що його права можуть бути порушені у разі невжиття заходів забезпечення позову, чи може відбутися ускладнення виконання рішення суду, не надано підтвердження наміру відповідача навмисно ухилитися від виконання можливого рішення суду, у зв`язку з чим не наведено достатніх підстав для необхідності застосування забезпечення позову.

За таких обставин, суд дійшов висновку про необґрунтованість заяви про забезпечення позову, так як вважає зазначені доводи недостатніми та не доведеними належними засобами, тому в задоволенні заяви слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 149-153 ЦПК України , -

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні заяви представника позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ Кей-Колект , Державного реєстратора комунального підприємства Агенція державної реєстрації Кравця Олександра Володимировича про визнання рішень державного реєстратора незаконними, їх скасування, витребування майна.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги до Київського районного суду м. Одеси протягом п`ятнадцяти днів.

Суддя Пучкова І. М.

Дата ухвалення рішення28.11.2019
Оприлюднено11.12.2019
Номер документу86211751
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання рішень державного реєстратора незаконними, їх скасування, витребування майна

Судовий реєстр по справі —947/26922/19

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Пучкова І. М.

Ухвала від 13.08.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Пучкова І. М.

Ухвала від 19.02.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Пучкова І. М.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Пучкова І. М.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Пучкова І. М.

Ухвала від 22.11.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Пучкова І. М.

Ухвала від 05.11.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Пучкова І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні