Ухвала
від 09.12.2019 по справі 514/1903/19
ТАРУТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Тарутинський районний суд Одеської області

Справа № 514/1903/19

Провадження по справі № 1-кс/514/748/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 грудня 2019 року смт Тарутине

Слідчий суддя Тарутинського районного суду Одеської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши внесене в кримінальному провадженні № 12019160430000276 від 11 листопада 2019 року слідчим СВ Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Білгород Дністровської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 за погодженням прокурора Білгород-Дністровської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_4 звернулася до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю.

Так, з даного клопотання вбачається, що 31.07.2019 року, відносно ФГ « ОСОБА_5 » смт. Тарутине хутор Тарутинського району Одеської області, код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , вчинено шахрайські дії.

За даним фактом 06.11.2019 внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019160430000276 за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що згідно договору поставки №К30/07-1 на постачання карбаміду від 30.07.2019, ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", директором якого є ОСОБА_6 , має наступні реквізити: АДРЕСА_1 , п/р НОМЕР_2 в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », МФО НОМЕР_3 , п/р НОМЕР_4 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », МФО НОМЕР_5 , ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ІПН НОМЕР_7 .

Зі свідчень директора ФГ « ОСОБА_5 » ОСОБА_7 , відомо, що після укладання зазначеного договору між ним та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", він виходив на зв`язок з директором ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ОСОБА_6 , який пояснив причини не можливості постачання карбаміду до ФГ « ОСОБА_5 » за умовами договору та при кожній розмові обіцяв найближчим часом повернути отримані за договором грошові кошти в повному розмірі.

В ході досудового розслідування встановлено, що на ім`я ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " у публічному акціонерному товаристві комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відкритий банківський рахунок НОМЕР_2 , у акціонерному товаристві « ІНФОРМАЦІЯ_3 » - банківський рахунок НОМЕР_4 .

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що надання тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, а саме у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_2 а саме: рух по банківському рахунку НОМЕР_4 відкритому на ім`я ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за період часу з 31.07.2019 по 03.12.2019 включно.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав суду заяву про підтримання клопотання та розгляд справи за його відсутності.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутністю осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється.

Відповідно ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та матеріали додані до нього, дійшов наступних висновків.

Згідно з ч.2 ст.9 КПК України прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, а також обставини, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Приймаючи до уваги, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування даного факту, отримання інформації, яка має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, необхідно отримати у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_2 а саме: рух по банківському рахунку НОМЕР_4 відкритому на ім`я ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за період часу з 31.07.2019 по 03.12.2019 включно, слідчий суддя дійшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 131, 132, 163, 164 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Зобов`язати АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , надати заступнику начальника слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 та/або заступнику начальника ВП - начальнику слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області капітану поліції ОСОБА_9 та/або слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 та/або слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області майору поліції ОСОБА_11 та/або старшому слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області капітану поліції ОСОБА_12 та/або слідчому слідчого відділення Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 та/або старшому оперуповноваженому Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУ НП в Одеської області капітану поліції ОСОБА_13 та/або оперуповноваженому Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУ НП в Одеської області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14 та/або начальнику СКП Тарутинського ВП Арцизького ВП ГУНП в Одеській області майору поліції ОСОБА_15 та\або оперуповноваженому Дніпровського УП ГУНП в м. Києві старшому лейтенанту поліції ОСОБА_16 та/або старшому оперуповноваженому Дніпровського УП ГУНП в м. Києві майору поліції ОСОБА_17 , старшому слідчому СВ Шевченківського УП ГУНП в м. Києві майору поліції ОСОБА_18 , тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю та становить банківську таємницю і можливість вилучити її у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_2 а саме: рух по банківському рахунку НОМЕР_4 відкритому на ім`я ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за період часу з 31.07.2019 по 03.12.2019 включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення, а саме до 08 січня 2020 року.

Оригінал ухвали виготовлено у двох примірниках.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86212209
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —514/1903/19

Ухвала від 09.12.2019

Кримінальне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравченко П. А.

Ухвала від 09.12.2019

Кримінальне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравченко П. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні