Ухвала
від 10.12.2019 по справі 365/649/19
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 365/649/19

Номер провадження: 2/365/389/19

У Х В А Л А

10.12.2019 року смт. Згурівка

Згурівський районний суд Київської області в складі :

головуючого - судді ХИЖНОГО Р.В.

за участю секретаря судового засідання НОСОВОЇ О.О.

в ході розгляду у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду № 1 цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Войтівської сільської ради Згурівського району Київської області про визнання в порядку спадкування права власності на земельну ділянку та права на земельну частку (пай), -

В С Т А Н О В И В:

Представник позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвокат Костенко О.М. звернувся до Згурівського районного суду Київської області із вищезазначеною позовною заявою посилаючись на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла баба позивачів - ОСОБА_3 . Позивачі належать до кола спадкоємців за правом представлення, оскільки їх мати ОСОБА_4 померла ІНФОРМАЦІЯ_2 . Позивачі спадщину після смерті ОСОБА_3 прийняли, оскільки на час відкриття спадщини були малолітніми та проживали разом з померлою. До складу спадщини за законом входить земельна ділянка для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 3,5239 га, кадастровий номер 3221981300:03:007:0030, яка розташована на території Войтівської сільської ради Згурівського району Київської області та належала померлій ОСОБА_3 згідно Державного акту серії ЯА № 256634 від 25.11.2004 року. Крім того, до складу спадщини входить на земельну частку (пай) розміром 3,99 в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості), яка перебувала в колективній власності КСП Войківське на території Войтівської сільської ради Згурівського району Київської області, що належало померлому чоловіку ОСОБА_3 - ОСОБА_5 на підставі Сертифікату серії КВ № 0109153, виданого 21.07.1997 року. Державний акт та Сертифікат були втрачені, у зв»язку з чим позивачам було відмовлено нотаріусом у видачі свідоцтв про право на спадщину на земельну ділянку та на право на земельну частку (пай). В досудовому порядку вирішити питання оформлення спадкових прав позивачі не мають можливості, а тому представник позивачів просить визнати за позивачами ОСОБА_1 , ОСОБА_2 право власності на спірну земельну ділянку та право на земельну частку (пай) за кожним по 1/2 частці.

В підготовче судове засідання учасники справи не з»явились, про дату, час і місце проведення підготовчого судового засідання були повідомлені належним чином, направили до суду заяви, в яких просили провести підготовче судове засідання у їх відсутність.

Досліджуючи письмові докази у справі судом встановлено, що ще одним спадкоємцем померлої ОСОБА_3 за правом представлення є її онук ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 . Його мати, дочка померлої - ОСОБА_7 померла ІНФОРМАЦІЯ_4 . ОСОБА_6 на час відкриття спадщини був малолітнім та в силу ч. 4 ст. 1268 ЦК України, вважається таким, що спадщину прийняв, крім випадків, встановлених частинами другою - четвертою статті 1273 ЦК України. З метою забезпечення спадкових прав ОСОБА_6 , суд вважає за необхідне залучити його до участі до справи як третю особу без самостійних вимог.

Суд визнав можливим вирішити питання про залучення до участі у справі третьої особи без самостійних вимог без участі учасників справи, оскільки їх неявка не перешкоджає вирішенню цього питання.

В силу п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, зокрема, вирішує питання про вступ у справу інших осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Суд вважає за необхідне залучити до участі у справі як третю особу без самостійних вимог - ОСОБА_6 , оскільки прийняте судом рішення може вплинути на його права та обов»язки, як спадкоємця померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 53,197,198 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Войтівської сільської ради Згурівського району Київської області про визнання в порядку спадкування права власності на земельну ділянку та права на земельну частку (пай) , як третю особу, яка не заявляють самостійних вимог - ОСОБА_6 , жителя АДРЕСА_1 .

Третій особі ОСОБА_6 роз`яснити про право на надання суду пояснення щодо позову або відзиву, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, протягом п»яти днів з дня отримання даної ухвали.

Відкласти підготовче судове засіданні до 11 години 00 хвилин 28 грудня 2019 року.

В підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали та копію зустрічної позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати третій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

ГОЛОВУЮЧИЙ Р.В.ХИЖНИЙ

СудЗгурівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення10.12.2019
Оприлюднено11.12.2019
Номер документу86217584
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —365/649/19

Рішення від 04.02.2020

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 10.12.2019

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 14.11.2019

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні