Ухвала
від 09.12.2019 по справі 335/7575/18
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/7575/18 1-кс/335/7652/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

9 грудня 2019 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів поданого в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018080000000143 за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальникавідділу СУГУНП вЗапорізькій області ОСОБА_3 за погодженнямпроцесуального керівника звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, мотивуючи свої вимоги тим, що слідчим управлінням ГУНП в Запорізькій області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню, зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 42018080000000143 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Згідно даних досудового розслідування на протязі 20162017 рр. службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 будучі у змові з рядом комерційних структур організували схему розкрадання та привласнення коштів місцевого бюджету.

Встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_2 у 2016 та 2017 році було укладено ряд договорів на закупівлю медичного обладнання, у тому числі №10/цз від 18.05.2017 з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів HАMILTON- C1 та HАMILTON- C3, у кількості 43 комплектів та апаратів штучного дихання та дихальної терапії Medin-cno, у кількості 3 комплектів на загальну суму 31 201 000 грн.

При проведенні досудового розслідування було здійснено огляд апаратів ІНФОРМАЦІЯ_4 та HАMILTON- C3, виробництва ІНФОРМАЦІЯ_5 , які були поставлені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на адресу ІНФОРМАЦІЯ_2 , згідно договору №10Цз від 18.05.2017. При проведенні огляду встановлено, що зазначені апарати укомплектовані автоматичними зволожувачами виробництва ІНФОРМАЦІЯ_6 , Нова Зеландія.

Крім того, згідно наданих документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » автоматичні зволожувачі виробництва FisherPaykel, Нова Зеландія купувалися окремо, що призвело до значного здороження предмета закупівлі.

Будь-яку інформацію про закупівлю апаратів ШВЛ виробництва ІНФОРМАЦІЯ_5 , без автоматичних зволожувачів даного виробника та комплектацію даних апаратів автоматичними зволожувачами виробництва ІНФОРМАЦІЯ_6 , Нова Зеландія, досудовим слідством в електронній системи публічних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_7 » в документах наданих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за оголошенням № ID: UA-2017-03-15-000771-c, не виявлено. В супровідних документах, наданих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на адресу Департаменту інформація по комплектацію апаратів ШВЛ автоматичними зволожувачами виробництва ІНФОРМАЦІЯ_6 , Нова Зеландія, не надавалася.

За даними досудового розслідування ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » є офіційним представником компанії ІНФОРМАЦІЯ_5 , але апарати штучної вентиляції легень були придбані не у виробника, а у компанії ІНФОРМАЦІЯ_8 , Лондон, Англія.

Крім того, встановлено, що 06.08.2018 між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було укладено договір про закупівлю товарів(робіт або послуг) за державні кошти № 15Цз. Згідно вказаного договору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » повинні були поставити на адресу ІНФОРМАЦІЯ_2 апарати штучної вентиляції легенів HАMILTON- C1 у кількості 16 комплектів на загальну вартість 12 264 000 грн.

З огляду на викладене, необхідно здійснити тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з приводу взаємовідносин з ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Слідчий підтримав клопотання про що зазначив в поданій заяві.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце слухання клопотання був повідомлений належним чином, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення із судовою повіткою. З урахуванням положень частини 1 та 4 статті 163, частини 4 статті 107 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК України) слідчий суддя вважав за можливе розглянути клопотання за відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, слідчого, без здійснення фіксування технічними засобами.

Відповідно до частини 1 статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Як передбачено частиною п`ятою статті 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

За нормою частини шостої цієї ж статті слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Зазначені обставини вказують, що тимчасовий доступ до речей та документів надасть змогу органу досудового розслідування встановити фактичні обставини вчинення ймовірного злочину, які можуть мати доказове значення під час судового розгляду, при цьому підтвердження обставин, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів в інший спосіб є неможливим.

Проаналізувавши доводи клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що вказані у клопотанні речі та документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому наявні підстави для надання прокурору тимчасового доступу до цих речей і документів.

Керуючись статтями 159 163, 369, 372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати заступнику начальника відділу СУ ГУ НП в Запорізькій області ОСОБА_3 , старшому слідчому СУ ГУ НП в Запорізькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_6 , оперуповноваженому ГВБКОЗ УСБУ в Запорізькій області старшому лейтенанту ОСОБА_7 тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю вилучення, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , а саме:

- договору про закупівлю товарів(робіт або послуг) за державні кошти № 15Цз, який було укладено 06.08.2018 між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », з додатковими угодами, додатками, договірної ціною та специфікаціями;

- документів, щодо постачання на адресу ІНФОРМАЦІЯ_2 , згідно договору № 15Цз від 06.08.2018, апаратів штучної вентиляції легенів HАMILTON- C1 та комплектуючих до них, а саме: акти приймання-передачі товару, специфікації, накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, технічна документація та інші документи по даним правовідносинам;

- копій митних декларацій з приводу митного оформлення апаратів штучної вентиляції легенів HАMILTON- C1 та комплектуючих до них, які у подальшому були поставлені на адресу ІНФОРМАЦІЯ_2 , згідно договору № 15Цз від 06.08.2018 та всіх документів, копії яких подавалися ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » до зазначених митних декларацій для здійснення митного оформлення, у тому числі: договори(контракти) з додатковими угодами та додатками, специфікації, рахунки, інвойси, комерційні інвойси, накладні, товарно-транспортні накладні, акти, сертифікати, декларації, експортні декларації, платіжні доручення та інші документи по даним взаємовідносинам;

- документів, щодо придбання апаратів штучної вентиляції легенів HАMILTON- C1 та комплектуючих до них, які у подальшому були поставлені на адресу ІНФОРМАЦІЯ_2 , згідно договору № 15Цз від 06.08.2018, а саме: договори (контракти) з додатковими угодами та додатками, специфікації, рахунки, накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти, сертифікати, декларації, експортні декларації, платіжні доручення та інші документи по даним взаємовідносинам;

- документів, в яких зазначена інформації щодо виробників та дати виробництва апаратів штучної вентиляції легенів HАMILTON- C1 та комплектуючих до них, які у подальшому були поставлені на адресу ІНФОРМАЦІЯ_2 , згідно договору № 15Цз від 06.08.2018;

- договорів (контрактів) з додатками та додатковими угодами, які укладалися ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з іншими суб`єктами господарювання (резидентами та нерезидентами) предметом яких було придбання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » автоматичних зволожувачів виробництва FisherPaykel, Нова Зеландія, з додатками до них: актів приймання-передачі товару, специфікацій, накладних, інвойсів, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, митних декларацій, платіжних документів, матеріалів листування, технічної документації та інших документів по даним взаємовідносинам;

- договорів (контрактів) з додатками та додатковими угодами, які укладалися ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з компанією ІНФОРМАЦІЯ_8 , Лондон, Англія, з додатками до них: актів приймання-передачі товару, специфікацій, накладних, інвойсів, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, митних декларацій, платіжних документів, технічної документації, матеріалів листування та інших документів по даним взаємовідносинам;

- завірені копії документів, які підтверджують встановлення(активізацію) в апаратах штучної вентиляції легень HAMILTON-C1, HAMILTON-C3, які були поставлені на адресу за договорами опцій для функціонування їх в режимах: штучної вентиляції легень високого класу, штучної вентиляції легень для дорослих, штучної вентиляції легень для новонароджених, у тому числі в режимах вентиляції з керуванням по об`єму та тиску, неінвазивною вентиляцією та інтелектуальними режимами вентиляції, режимами оксигенотерапії високого потоку «HiFlowO2», неінвазивними режимами для новонароджених nСРАР, nСРАР-РС;

- завірених копії документів щодо комплектації апаратів штучної вентиляції легень HAMILTON-C1, HAMILTON-C3 зволожувачами виробництва ІНФОРМАЦІЯ_6 , Нова Зеландія;

- завірених копій технічних паспортів, інструкцій користувача, сервісних мануалів або інших документів, в яких відображені функціональні характеристики апаратів штучної вентиляції легенів виробництва ІНФОРМАЦІЯ_9 , Heinen + Loеwenstein GmbH Co. KG та інших виробників по яким відповідальним за ведення виробів в обіг на території України було ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Визначити строк дії ухвали протягом тридцяти днів з дня її постановлення слідчим суддею.

Умисне невиконання ухвали суду тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 382 КК України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення вказаних документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86231566
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів поданого в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018080000000143 за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —335/7575/18

Ухвала від 27.04.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 09.12.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 15.10.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 21.06.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 23.04.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 17.01.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні