Ухвала
від 10.12.2019 по справі 576/2409/19
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 576/2409/19

Провадження № 2-сз/576/13/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 грудня 2019 року м. Глухів

Глухівський міськрайонний суд Сумської області у складі:

Головуючого - судді Мазура С.А.,

за участі:

секретаря Пугач В.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Глухів заяву Управління житлово-комунального господарства та земельних відносин Березівської сільської ради Глухівського району Сумської області про повернення судового збору, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник Управління житлово-комунального господарства та земельних відносин Березівської сільської ради Глухівського району Сумської області звернулося до суду із заявою, в якій просить повернути йому з державного бюджету судовий збір, сплачений при поданні заяви про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність Березівської сільської об`єднаної громади, в сумі 960,50 грн., у зв`язку із поверненням заяви.

Заявник - представник Управління житлово-комунального господарства та земельних відносин Березівської сільської ради Глухівського району Сумської області у судове засідання не з`явився, але ним подана заява, в якій просить суд розглянути справу без його участі, зазначивши, що заяву про повернення судового збору підтримує у повному обсязі.

Заінтересована особа - КП Глухівське бюро технічної інвентаризації у судове засідання не з`явилася, хоча про часі місце розгляду справи була повідомлена належним чином.

У зв`язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, на підставі частини другої статті 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Розглянувши заяву, суд встановив наступне.

08 листопада 2019 року до суду надійшла заява від Управління житлово-комунального господарства та земельних відносин Березівської сільської ради, заінтересована особа КП Глухівське бюро технічної інвентаризації про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність Березівської сільської об`єднаної територіальної громади.

З платіжного доручення № 5 від 30.10.2019 вбачається, що Управлінням житлово-комунального господарства та земельних відносин Березівської сільської ради за подання зазначеної вище заяви сплачено судовий збір у сумі 960,50 грн., який було поєднана з даною справою відповідно до Виписки про зарахування судового збору до спеціального фонду державного бюджету України.

Ухвалою судді від 12 листопада 2019 року заяву Управління житлово-комунального господарства та земельних відносин Березівської сільської ради, заінтересована особа КП Глухівське бюро технічної інвентаризації про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність Березівської сільської об`єднаної територіальної громади повернуто заявнику.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду у разі повернення заяви або скарги .

Повернення сплаченої суми судового збору здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної фінансової політики.

Враховуючи вищевикладене, вважаю, що заява про повернення судового збору є обґрунтованою, а тому підлягає задоволенню.

Керуючись статтею 7 Закону України Про судовий збір , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву задовольнити.

Повернути Управлінню житлово-комунального господарства та земельних відносин Березівської сільської ради Глухівського району Сумської області (вул. Спаська, буд. 32, м. Глухів, Сумська область, п.і. 41400, код ЄДРПОУ 41829591) 960 (дев`ятсот шістдесят) грн. 50 коп. судового збору, який був сплачений за платіжним дорученням № 5 від 30 жовтня 2019 року.

Копію ухвали направити Управлінню житлово-комунального господарства та земельних відносин Березівської сільської ради Глухівського району Сумської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.А. Мазур

Дата ухвалення рішення10.12.2019
Оприлюднено12.12.2019
Номер документу86233075
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —576/2409/19

Ухвала від 10.12.2019

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Мазур С. А.

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Мазур С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні