Ухвала
від 10.12.2019 по справі 520/6752/19
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

10 грудня 2019 р. м. ХарківСправа № 520/6752/19 Другий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

Головуючого судді Катунова В.В.,

Суддів Ральченка І.М. , Бершова Г.Є. ,

розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління ДФС у Харківській області на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 10.09.2019 року по справі № 520/6752/19

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інструмент-Спецпостач"

до Головного управління ДФС у Харківській області , Державної фіскальної служби України

про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 10.09.2019 року задоволено позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Інструмент-Спецпостач" до Головного управління ДФС у Харківській області , Державної фіскальної служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії.

На зазначене рішення суду Головним управлінням ДФС у Харківській області подано апеляційну скаргу.

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 04.11.2019 апеляційну скаргу Головного управління ДФС у Харківській області на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 10.09.2019 року по справі № 520/6752/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інструмент-Спецпостач" до Головного управління ДФС у Харківській області, Державної фіскальної служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії залишено без руху з підстав несплати судового збору. Надано строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали шляхом надання квитанції про сплату судового збору в розмірі 14407,50 гривень .

18.11.2019 від Головного управління ДФС у Харківській області надійшло клопотання про продовження строку, встановленого ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 04.11.2019 для усунення недоліків апеляційної скарги або відстрочення сплати судового збору.

В обґрунтування заявленого клопотання апелянтом зазначено, що станом на дату подання цього клопотання, видатки на сплату судового збору відсутні, у зв`язку з чим просить продовжити строк усунення недоліків.

Ухвалою Другого апеляційного адміністративного суду від 20.11.2019 року клопотання Головного управління ДФС у Харківській області - задоволено частково. Відмовлено в задоволенні клопотання про відстрочення сплати судового збору та продовжено Головному управлінню ДФС у Харківській області строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги на 10 календарних днів з наступного дня після отримання копії цієї ухвали.

Згідно поштового повідомлення, Головне управління ДФС у Харківській області отримало копію даної ухвали суду 25.11.2019.

05.12.2019 від скаржника повторно надійшло клопотання про продовження строків для усунення недоліків поданої апеляційної скарги або відстрочення сплати судового збору.

Перевіривши доводи клопотання заявника , суд апеляційної інстанції вважає, що воно не підлягає задоволенню з огляду на наступне.

У відповідності до ст.129 Конституції України та ст. 8 КАС України, однією із засад судочинства є рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом.

Як зазначив Європейський суд з прав людини у рішенні від 15 травня 2008 року "Надточій проти України" принцип рівності сторін - один із складників ширшої концепції справедливого судового розгляду - передбачає, що кожна сторона повинна мати розумну можливість представляти свою сторону в умовах, які не ставлять її в суттєво менш сприятливе становище у порівнянні з опонентом.

Суд апеляційної інстанції зазначає, що безпідставне повторне продовження строків на усунення недоліків апеляційної скарги на новий строк може призвести до затягнення строку набрання законної сили рішенням суду першої інстанції у даній справі, та відповідно призведе до надання незаконної переваги одній зі сторін судового процесу суб`єкту владних повноважень.

Відтак, відсутніми є підстави для задоволення клопотання Головного управління ДФС у Харківській області про продовження строку для усунення недоліків поданої апеляційної скарги.

Відповідно до ч. 2 ст. 298 та ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга повертається особі, що її подала, якщо цією особою не усунуто недоліків залишеної без руху апеляційної скарги у встановлений судом строк.

Згідно з ч.5 ст.298 Кодексу адміністративного судочинства України питання про повернення апеляційної скарги суд апеляційної інстанції вирішує протягом п`яти днів з дня надходження апеляційної скарги або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Відповідно до ч.6 та ч.7 ст.298 КАС України про повернення апеляційної скарги постановляється ухвала, яка може бути оскаржена в касаційному порядку. Копія ухвали про повернення апеляційної скарги надсилається учасникам справи у порядку, визначеному статтею 251 цього Кодексу. Скаржнику надсилається копія ухвали про повернення апеляційної скарги разом з апеляційною скаргою та доданими до скарги матеріалами. Копія апеляційної скарги залишається в суді апеляційної інстанції.

Враховуючи те, що вимоги ухвали Другого апеляційного адміністративного суду від 04.11.2019 у встановлений судом строк не виконані, наявні підстави для повернення апеляційної скарги відповідачу в порядку, передбаченому ч.5 ст.298 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст.ст. 169, 296, 298 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Головного управління ДФС у Харківській області на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 10.09.2019 року по справі № 520/6752/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інструмент-Спецпостач" до Головного управління ДФС у Харківській області , Державної фіскальної служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії повернути скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у касаційному порядку протягом тридцяти днів, шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Головуючий суддя (підпис)В.В. Катунов Судді (підпис) (підпис)І.М. Ральченко Г.Є. Бершов

Дата ухвалення рішення10.12.2019
Оприлюднено12.12.2019

Судовий реєстр по справі —520/6752/19

Ухвала від 12.03.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 10.12.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 20.11.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Катунов В.В.

Рішення від 10.09.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Рішення від 10.09.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 06.08.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 11.07.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 28.03.2019

Адміністративне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Постанова від 28.03.2019

Адміністративне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні