Ухвала
від 27.11.2019 по справі 748/3070/19
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/748/1105/19

Єдиний унікальний № 748/3070/19

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

27 листопада 2019 рокум. Чернігів

Суддя Чернігівського районного суду Кухта В.О. , перевіривши відповідність позовної заяви ОСОБА_1 (РОНКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Шестовицької сільської ради Чернігівського району Чернігівської області (код ЄДРПОУ 04412053, місцезнаходження: Чернігівська область, Чернігівський район, с. Шестовиця, вул. Шевченко, 2), ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 , про визнання права власності в порядку спадкування, вимогам ст. 175, 177 ЦПК України, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернулась до суду з позовом до відповідача в якому просить визнати за нею право власності на житловий будинок з господарськими спорудами, що розташований за адресою: АДРЕСА_3 , земельну ділянку (пай) розміром 4,35 га (сертифікат серії ЧН№0228872 від 28 жовтня 1996 року, та земельну ділянку (пай) розміром 4,35 га (сертифікат серії ЧН№0228872 від 28 жовтня), як за спадкоємцем першої черги за законом після смерті мого батька ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позовна заява відповідає вимогам цивільно-процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для відмови у відкритті провадження та залишення позовної заяви без руху не встановлено. Позовна заява підсудна Чернігівському районному суду та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства. Позовна заява підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. 187, 189 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву та відкрите загальне позовне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Шестовицької сільської ради Чернігівського району Чернігівської області, ОСОБА_2 , про визнання права власності в порядку спадкування.

Підготовче засідання призначити на 20 грудня 2019 року на 11:00 годину.

В підготовче засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, одночасно направити відповідачам копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки https://court.gov.ua/sud2523/ .

Роз`яснити позивачу, що докази подаються разом з позовною заявою. Позивач має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог, змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання, а також надати суду докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву.

Роз`яснити відповідачам, у разі заперечення проти позову, право на подачу відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та в цей же строк право на подачу зустрічного позову, який має відповідати вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України. Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч.2,3 ст.178 ЦПК України та копія відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана ( надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк, без поважних причини, розгляд справи буде здійснюватись за наявними матеріалами.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причини, що не залежали від неї.

У разі неможливості подати докази самостійно, клопотання про витребування доказів судом подається разом з позовною заявою позивачем та разом з відзивом на позовну заяву відповідачем з дотриманням вимог ч.2 ст.84 ЦПК України.

Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причини, що не залежали від неї.

Ухвала може бути оскаржена в частині недотримання правил підсудності до апеляційного суду Чернігівської області через Чернігівський районний суд Чернігівської області шляхом подання апеляційної скарги в 15-денний строк з дня отримання копії ухвали, в іншій частині - оскарженню не підлягає.

Суддя В.О. Кухта

Дата ухвалення рішення27.11.2019
Оприлюднено11.12.2019
Номер документу86238270
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування, вимогам ст. 175, 177 ЦПК України

Судовий реєстр по справі —748/3070/19

Ухвала від 26.06.2020

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Кухта В. О.

Ухвала від 27.11.2019

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Кухта В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні