Ухвала
від 04.12.2019 по справі 307/791/19
ЗАКАРПАТСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 307/791/19

У Х В А Л А

про витребування доказів

04 грудня 2019 року м. Ужгород

Закарпатський апеляційний суд в складі:

головуючого судді КОНДОРА Р.Ю.

суддів ГОТРИ Т.Ю., МАЦУНИЧА М.В.

при секретарі ЧУЧЦІ Н.В.

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в м. Ужгороді цивільну справу № 307/791/19 за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 до комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка , відділу охорони здоров`я Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області, третя особа: виконувач обов`язків начальника відділу охорони здоров`я Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області, голова ліквідаційної комісії комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка - Шелевер Євгеній Михайлович про скасування наказу та поновлення на роботі, за апеляційною скаргою відділу охорони здоров`я Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області на рішення Тячівського районного суду від 16 квітня 2019 року, головуючий суддя Ніточко В.В.,

в с т а н о в и в :

Рішенням суду першої інстанції позов задоволено. Визнано незаконними та скасовано накази відділу охорони здоров`я Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області Про звільнення працівників у зв`язку з ліквідацією комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка в частині звільнення: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 . Ухвалено поновити на роботі з 14.02.2019 року ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , Стойку ОСОБА_24 ., Данилича В.М., Данилич І.В., Мартинича В.М., Гуцул-Рожкову Г.І., Горничар О.І., Колодницьку Я.В., Патрус П.В., Драгулу І.С., Кустрьо В.В., Попшу Ю.Ю., Варгу В.М., Думнича В.А.

Вирішено стягнути з відділу охорони здоров`я Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області на користь держави на рахунок спеціального фонду Державного бюджету України 17673, 20 гривень судового збору.

Рішення суду в частині поновлення працівників на роботі - допущено до негайного виконання.

Не погодившись рішенням суду, відділ охорони здоров`я Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області оскаржив його в апеляційному порядку. В апеляційній скарзі ставиться питання про скасування рішення суду першої інстанції у зв`язку з порушенням норм процесуального права. Доводи апеляції зводяться до того, що комунальний заклад, як юридичну особу ліквідовано, виконання рішення неможливе у зв`язку з відсутністю штатних одиниць та бюджетних коштів.

В ході розгляду справи апеляційним судом, у зв`язку із заявленими доводами апелянта, виникло питання про встановлення правонаступника у даних трудових правовідносинах.

Так, відповідно до відомостей, які містяться на сайті Міністерства юстиції України щодо юридичної особи - комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка 01.07.2019 року на підставі запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи № 13191110003003170 внесено дані про припинення цієї юридичної особи. Апелянт вказує на відсутність правонаступника у зв`язку з ліквідацією КЗ Тячівська районна стоматологічна поліклініка .

02.09.2019 року ухвалою Закарпатського апеляційного суду витерубвано від відділу управління майном району Тячівської районної ради відомості про розподіл майна комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка після його ліквідації.

У відповідь на зазначену ухвалу суду отримано листа від відділу управління майном району Тячівської районної ради про відсутність будь-яких документів та відомостей, що стосуються обліку, інвентаризації, переліку, розподілу та передачі майна КЗ Тячівська районна стоматологічна поліклініка , м. Тчів. Комунальний заклад був переданий в оперативне управління відділу охорони здоров`я Тячівської районної державної адміністрації.

27.11.2019 року на адресу Закарпатського апеляційного суду надійшло клопотання голови ліквідаційної комісії відділу охорони здоров`я Тячівської РДА про розгляд апеляційної скарги без участі апелянта у в зв`язку з проведенням ліквідації відділу охорони здоров`я Тячівської РДА. Відповідно до відомостей з цього листа все майно КЗ Тячівська районна стоматологічна поліклініка знаходилось та знаходиться на балансі Тячівської міської ради. Амбулаторії передані на баланс відповідних сільських, селищних рад. Відомості про перелік майна та його балансову вартість в результаті ліквідації КЗ Тячівська районна стоматологічна поліклініка передано на зберігання до Тячівського районного архіву РДА.

28.11.2019 року апеляційним судом направлено запит до Тячівської РДА про необхідність направлення до Закарпатського апеляційного суду матеріалів документації щодо результату розподілу майна, яке залишилось після ліквідації комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка ( розподільчий баланс, акт передачі майна тощо).

03.12.2019 року, у відповідь на запит, електронною поштою надійшов лист від архівного відділу Тячівської районної державної адміністрації про те, що надати документи щодо результату розподілу майна, яке залишилось після ліквідації комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка не має можливості так як на зберігання до архівного відділу передано справи з кадрових питань особового складу за 2018-2019 роки, тобто накази з кадрових питань, протокол засідання атестаційної комісії, особові справи звільнених працівників, відомості нарахування заробітної плати. Інші документи, які б стосувалися діяльності комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка на державне зберігання не передавалися.

Згідно ч. 6, 7 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Зважаючи на необхідність перевірки доводів сторін, з`ясування фактичних обставин справи, від яких залежить її правильне вирішення, для забезпечення всебічного і повного розгляду справи, виходячи з положень ст.ст. 76, 81, 84, 229, 240, 367, 368 ЦПК України, виникла необхідність витребувати, у разі наявності інформації, у відповідних державних органів, в межах їх повноважень дані про правонаступника комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка . Якщо правонаступника не визначено, то надати апеляційному суду документи, якими передано відповідне майно юридичної особи (розподільчий баланс, акт передачі майна тощо).

Крім того, відповідно до даних Єдиного реєстру юридичних осіб вбачається, що відповідач по справі відділ охорони здоров`я Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області з 06.11.2019 року перебуває в стані припинення, тому необхідним є з`ясування питання щодо ймовірного правонаступника.

З врахуванням наведеного, також слід витребувати з Тячівської державної податкової інспекції ліквідаційний баланс юридичної особи, яка ліквідована комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка та дані про передачу майна після ліквідації юридичної особи.

Відсутність необхідної інформації та суперечливі повідомлення відповідних установ перешкоджають розгляду трудового спору в розумний строк та порушують права учасників процесу.

Керуючись ст.ст. 76, 81, 84, 229, 240, 367, 368 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Зобов`язати Тячівську районну раду, Тячівську міську раду та Тячівську районну державну адміністрацію, з врахуванням наявності інформації у відповідному органі, надати дані про правонаступника ( правонаступників ) комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка , а також документи, якими передано у власність ( оперативне управління ) відповідне майно ліквідованої юридичної особи комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка ( розподільчий баланс, акт передачі майна тощо) по кожному органу місцевого самоврядування, установі, організації окремо.

Повідомити суд який орган, установа передбачається правонаступником відділу охорони здоров`я Тячівської районної державної адміністрації Закарпатської області.

Витребувати від Тячівської державної податкової інспекції Тячівського управління Головного управління Державної фіскальної служби у Закарпатській області ліквідаційний баланс юридичної особи, яка ліквідована - комунального закладу Тячівська районна стоматологічна поліклініка та дані про передачу майна правонаступникам після ліквідації юридичної особи.

Вказані документи необхідно надати суду протягом п`ятнадцяти днів з часу вручення цієї ухвали суду.

Копію ухвали направити Тячівській районній раді ( 90500, м. Тячів, вул. Незалежності, 30 ), Тячівській міській раді ( 90500, м. Тячів, вул. Шевченка, 2 ), Тячівській районній державній адміністрації Закарпатської області (90500, м. Тячів, вул. Незалежності, 30 ) та Тячівській державній податковій інспекції Тячівського управління Головного управління Державної фіскальної служби у Закарпатській області ( 90500, м. Тячів, вул. Армійська, 2 ) , для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і оскарженню не підлягає.

Судді:

СудЗакарпатський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення04.12.2019
Оприлюднено11.12.2019
Номер документу86240024
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —307/791/19

Окрема ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Постанова від 27.01.2020

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 30.10.2019

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 02.09.2019

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 01.07.2019

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 04.06.2019

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 05.06.2019

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Рішення від 16.04.2019

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ніточко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні