Рішення
від 03.12.2019 по справі 915/2066/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 грудня 2019 року Справа № 915/2066/19

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області, у складі судді Семенчук Н.О.,

за участю секретаря судового засідання Мавродій Г.В.

представник позивача в підготовче засідання не з`явився,

представник відповідача в підготовче засідання не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в порядку загального позовного провадження справу

За позовом: Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз» , 54003, м.Миколаїв, вул.Погранична, 159

до відповідача: Миколаївського Національного аграрного університету в особі Вознесенського коледжу Миколаївського Національного аграрного університету, 56501, Миколаївська область, м.Вознесенськ, вул.Соборності, 100

про: стягнення 100 749,82 грн.

01.10.2019 Акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз» звернулось до Господарського суду Миколаївської області з позовною заявою №б/н від 30.09.2019 в якій просить суд стягнути з Миколаївського Національного аграрного університету в особі Вознесенського коледжу Миколаївського Національного аграрного університету вартість необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу в сумі 100 749,82 грн.

Як на підставу позовних вимог позивач вказує, що 16.11.2018 за адресою споживача: Миколаївська область, Вознесенський район, м.Вознесенськ, вул.Пушкінська, 54 позивачем під час перевірки вузла обліку у присутності представника відповідача було складно акт про порушення №437, у зв`язку з роботою ВОГ в позаштатному режимі, внаслідок чого витрата природного газу комерційним ВОГ не обліковується. Зазначає, що в той же день 16.11.2018 лічильник газу (Курс-01 G-16 А2 за.№6256) було демонтовано та направлено на експертну повірку. Відповідно до Висновку за результатами проведення експертної повірки №169/3 556 від 21.11.2018 лічильник Курс-01 G-16 А2 за.№6256 визнано таким, що не відповідає вимогам нормативної документації з метрології та експлуатаційної документації виробника. Вказує, що 14.12.2018 лічильник встановлено після ремонту на заводі-виробника, про що складено відповідний акт. За результатами розгляду 03.01.2019 акту про порушення, комісія, на засіданні якої також приймав участь представник відповідача, прийняла рішення задовольнити акт №437 від 16.11.2018 та провести нарахування згідно Кодексу. На підставі рішення комісії з розгляду актів про порушення позивачем було складено акт -розрахунок, необлікованого (донарахованого) об`єму та обсягу газу і його вартості. З урахуванням виправленого акту-розрахунку за період з 15.11.2018 по 14.12.2018 09:45 відповідачу донараховано 8 844,56 куб.м. природного газу на суму 100 749,82 грн., яку позивач просить суд стягнути з відповідача.

Ухвалою Господарського суду Миколаївської області від 03.10.2019 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено 04 листопада 2019 року.

17.10.2019 відповідач до відділу документального забезпечення Господарського суду Миколаївської області надав відзив на позовну заяву в якому позовні вимоги у сумі 100 749,82 грн. визнав у повному обсязі.

Відповідач у наданому до суду клопотанні від 21.10.2019 просить суд розглянути справу №915/2066/19 без участі представника відповідача за наявними у справі матеріалами.

Підготовче засідання призначене на 04.11.2019 було відкладено на 03.12.2019.

03 грудня 2019 року представник позивача до відділу документального забезпечення Господарського суду Миколаївської області надав заяву в якій вказує, що позовні вимоги підтримує у повному обсязі, просить суд розглянути справу за відсутності представника позивача та за результатами підготовчого засідання винести рішення, у зв`язку з визнанням відповідачем позову у повному обсязі.

Згідно ч.ч. 3,4 ст.185 ГПК України за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення суду у випадку визнання позову відповідачем. Ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому ст.ст.191, 192 цього Кодексу.

Відповідно до ч.ч.1, 2, 4 ст.191 ГПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення. У разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Розглянувши матеріали справи, перевіривши відповідність доводів сторін фактичним обставинам справи та нормам українського законодавства, господарський суд, враховуючи зміст ст.ст . 185 та 191 ГПК України та факт визнання відповідачем позову, дійшов висновку про його задоволення за результатами підготовчого провадження, виходячи з такого.

30.09.2015 постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2494 було затверджено Кодекс газорозподільних систем (далі - Кодекс ГРС), який набрав чинності 27.11.2015.

Пунктом 1 глави 1 розділу VІ Кодексу ГРС передбачено, що суб`єкти ринку природного газу (у тому числі споживачі), які в установленому законодавством порядку підключенні до газорозподільних систем, мають право на отримання/передачу природного газу зазначеними газорозподільними системами за умови дотримання ними вимог цього Кодексу та укладення договору розподілу природного газу.

Договір розподілу природного газу - правочин, укладений між оператором газорозподільної системи та споживачем (у тому числі побутовим споживачем) відповідно до вимог цього Кодексу, згідно з яким забезпечується фізична доставка природного газу, належного споживачу, та/або цілодобовий доступ об`єкта споживача до газорозподільної системи.

Оператор газорозподільної системи (далі - Оператор ГРМ) - суб`єкт господарювання, що на підставі ліцензії здійснює діяльність з розподілу природного газу газорозподільною системою, яка знаходиться у його власності або користуванні відповідно до законодавства, та здійснює щодо неї функції оперативно-технологічного управління.

Споживач природного газу (споживач) - фізична особа, фізична особа-підприємець або юридична особа, яка отримує природний газ на підставі договору постачання природного газу з метою використання для власних потреб, зокрема в якості сировини, а не для перепродажу (п. 4 гл. 1 Р. І Кодексу ГРС).

Відповідно до п. п. 1, 3, 4, 7 гл. 3 Р. VІ Кодексу ГРС, договір розподілу природного газу має бути укладений Оператором ГРМ з усіма споживачами, у тому числі побутовими споживачами, об`єкти яких в установленому порядку підключенні до/через ГРМ, що на законних підставах перебуває у власності чи користуванні Оператора ГРМ.

Споживачі, у тому числі побутові споживачі, для здійснення ними санкціонованого відбору природного газу з ГРМ та можливості забезпечення постачання їм природного газу їх постачальниками, зобов`язані укласти договір розподілу природного газу з Оператором ГРМ, до газорозподільної системи якого в установленому законодавством порядку підключений їх об`єкт.

Здійснення відбору (споживання) природного газу споживачем за відсутності укладеного договору розподілу природного газу не допускається.

Договір розподілу природного газу є публічним та укладається з урахуванням статей 633, 634, 641, 642 Цивільного кодексу України за формою Типового договору розподілу природного газу.

Договір розподілу природного газу між Оператором ГРМ та споживачем укладається шляхом підписання заяви-приєднання споживача до умов договору розподілу природного газу, що відповідає Типовому договору розподілу природного газу, розміщеному на офіційному веб-сайті Регулятора та Оператора ГРМ та/або в друкованих виданнях, що публікуються на території його ліцензованої діяльності з розподілу газу, і не потребує двостороннього підписання сторонами письмової форми договору.

Фактом приєднання споживача до умов договору розподілу природного газу (акцептування договору) є вчинення споживачем будь-яких дій, які засвідчують його бажання укласти договір розподілу природного газу, зокрема, повернення підписаної заяви-приєднання, сплата рахунка Оператора ГРМ та/або документально підтверджене споживання природного газу.

Згідно матеріалів справи, 01 січня 2018 року відповідач, як споживач, звернувся до Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Миколаївгаз» , як до оператора ГРМ, із заявою-приєднанням № 42СВМk25391-17 до умов договору розподілу природного газу (для споживача, що не є побутовим). Адресою точки комерційного обліку суб`єкта у додатку № 4 до Типового договору, підписаного обома сторонами, визначено м.Вознесенськ, вул.Пушкінська, 54; точка комерційного обліку суб`єкта: Курс-01А №6256, G16, КПЛГ-2.01Р№03556 (а.с.12, 13).

Відповідно до п. 2.1 Типового договору за цим Договором Оператор ГРМ зобов`язується надати споживачу послугу з розподілу природного газу, а споживач зобов`язується прийняти зазначену послугу та сплатити її вартість у розмірі, строки та порядку, визначені цим Договором.

Відповідно до п.5.4 Типового договору порядок визначення об`єму розподіленого споживачу і спожитого ним природного газу та надання звітності щодо спожитих обємів газу за розрахунковий період визначається відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем та з урахуванням вимог цього Договору.

Згідно п. 12.1 Типового договору розподілу природного газу, цей договір укладається на невизначений строк.

Згідно матеріалів справи, 16 листопада 2018 року за адресою споживача: Миколаївська область, Вознесенський р-н, м.Вознесенськ, вул.Пушкінська, 54, позивачем під час перевірки вузла обліку у присутності представника відповідача Смірнова Ю.І. було складено акт про порушення №00000437, у зв`язку з роботою ВОГ в позаштатному режимі, внаслідок чого витрати природного газу комерційного ВОГ не обліковується. Вказаний акт підписано представником споживача без зауважень (а.с.19).

16.11.2018 лічильник газу Курс-01А №6256, G16 було демонтовано та направлено на експертну повірку, що підтверджується протоколом №3Мk-02.41-28027-1118 (а.с.20).

Відповідно до Висновку за результатами експертної повірки №169/3 556 від 21.11.2018 лічильник Курс-01 №6256, G16 А2 зав.№6256 визнано таким, що не відповідає вимогам нормативної документації з метрології та експлуатаційної документації виробника (а.с.22).

14 грудня 2018 року лічильник газу встановлено після ремонту на заводі - виробника, про що складено акт (а.с.24, 25).

Пунктом 8 розділу 5 глави 11 Кодексу ГРМ визначено, що акт про порушення має бути розглянутим комісією з розгляду актів про порушення Оператора ГРМ, яка визначає його правомірність та приймає щодо них відповідне рішення.

Відповідно до пункту 11 розділу 5 глави 11 Кодексу ГРМ за результатами розгляду акта про порушення на засіданні комісії може бути прийнято рішення про його задоволення (повністю або частково), або необхідність додаткового обстеження чи перевірки, або додаткових пояснень тощо, або скасування акта про порушення.

При задоволенні комісією акта про порушення складається акт-розрахунок необлікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу і його вартості.

Відповідно до пункту 12 глави 5 розділу 11 Кодексу ГРМ вартість необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу, яка пред`являється до сплати споживачу (несанкціонованому споживачу) в результаті задоволення акта про порушення, зазначається в окремому платіжному рахунку Оператора ГРМ, який надається під особистий підпис споживача (несанкціонованого споживача) або надсилається йому рекомендованим поштовим відправленням разом із супровідним листом, що оформлюється у довільній формі.

Якщо об`єм та/або вартість необлікованого (донарахованого) природного газу буде оскаржуватися споживачем (несанкціонованим споживачем) у судовому порядку, тоді до винесення остаточного рішення у судовій справі заборгованість за необлікований (донарахований) об`єм природного газу не вважається простроченою.

Згідно матеріалів справи, 03 січня 2019 року відбулось засідання постійно діючої робочої комісії по розгляду Акту про порушення №10000437 від 16.11.2018. Комісія вирішила задовольнити акт, нарахування провести згідно Кодексу (арк.26).

Представник споживача був присутній на засіданні комісії, про що свідчить витяг з журналу реєстрації споживачів присутніх на засіданні комісії по розгляду актів про порушення (а.с.27,28).

На підставі рішення комісії з розгляду актів про порушення позивачем було складено Акт-розрахунок №01-03 необлікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу і його вартості, відповідно до якого позивачем здійснено розрахунок необлікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу та його вартості за період з 15.11.2018 по 14.12.2018 09 год. 45 хв. в розмірі 200 294,25 грн. (а.с.31).

Для проведення оплати позивачем виставлено відповідачу рахунок на оплату №69004967 від 31.01.2019 року на суму 200 294,25 грн. (арк. 32).

Позивач листом від 12.02.2019 за вих.№54003.1-СЛ-5854-0219 направив на адресу відповідача акт - розрахунок та рахунок на оплату (а.с.30).

Відповідно до вимог абз.2 п.4 Глави 4 Розділу 11 Кодексу ГРМ позивачем було розраховано період необлікованого (донарахованого) споживання з 15.11.2018 по 14.12.2018 09:45 год. (дата становлення зняття та направлення лічильника газу на повірку).

Протягом періоду нарахування необлікованого (донарахованого)_ природного газу позивачем здійснювалася закупівля природного газу в ПАТ Укртрансгаз для покриття обсягів природного газу на балансування за ціною в листопаді 2018 року - 11 533,428 грн. за 1000 куб.м. (наказ ПАТ Миколаївгаз від 17.12.2018 №05.2Но-298-1218), в грудні 2018 року - 11 202,828 грн. за 1000 куб.м. (наказ ПАТ Миколаївгаз від 16.01.2019 №05.2Но-17-0119) (а.с.34, 35).

Позивач вказує, що рішенням комісії затверджено коригуючий акт-розрахунок необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу в обсязі 8 844,56 м.куб., вартістю - 100 749,82 грн., що також підтверджено відповідачем у відзиві на позов.

Таким чином, з урахуванням виправленого акту-розрахунку за період з 15.11.2018 по 14.12.2018 09:45 відповідачу донараховано 8 844,56 куб.м. природного газу на суму 100 749,82 грн. (а.с.33).

Відповідач вартість необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу в сумі 100 749,82 грн. не сплатив, що стало підставою звернення позивача до суду з даним позовом про стягнення заборгованості.

Предметом даного позову виступає майнова вимога позивача, як постачальника, про стягнення з відповідача, як споживача, вартості необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу на підставі акту про порушення.

Згідно положень пункту 1 глави 6 розділу 10 Кодексу власник комерційного ВОГ або суб`єкт господарювання, що здійснює його експлуатацію на підставі відповідного договору з власником, забезпечує належний технічний стан комерційного ВОГ та його складових (зокрема ЗВТ), а також проведення періодичної повірки ЗВТ (крім населення) в порядку, визначеному главою 7 цього розділу, та відповідає за дотримання правил експлуатації комерційного вузла обліку та його складових (ЗВТ).

Відповідно до пункту 6 глави 6 розділу 10 Кодексу ГРМ у разі виявлення позаштатного режиму роботи комерційного ВОГ чи його складових, пошкодження ЗВТ або пошкодження пломб чи захисних елементів власник (користувач), на території або у приміщенні якого встановлений комерційний ВОГ чи його складові, має терміново поінформувати про це Оператора ГРМ та за потреби вжити заходів для недопущення аварійної ситуації з урахуванням техніки безпеки.

Позаштатний режим роботи комерційного ВОГ, зокрема, включає:

1) витоки газу з елементів та конструкції комерційного ВОГ, у тому числі імпульсних ліній манометрів, датчиків тиску і температури тощо;

2) відсутність зміни показань лічильника газу (обчислювача або коректора об`єму газу), загальмованість або рух з ривками зчитувального механізму при фактичній витраті (споживанні) природного газу;

3) наявність сторонніх шумів та нехарактерних звуків при роботі лічильника газу чи іншого ЗВТ;

4) індикація або наявність повідомлень про порушення в роботі ЗВТ, в тому числі про необхідність зміни елементів живлення;

5) забруднення або відкладання осадів, потрапляння сторонніх предметів до внутрішньої порожнини вимірювального трубопроводу або лічильника газу чи на робочі поверхні первинних перетворювачів;

6) інші ознаки порушень вимог щодо експлуатації ЗВТ, які можуть вплинути на результати вимірювання.

Якщо внаслідок позаштатного режиму роботи комерційного ВОГ чи його складових буде підтверджено факт необлікованого чи облікованого частково об`єму розподіленого (спожитого, переданого) природного газу, розрахунок необлікованих (облікованих частково) об`ємів природного газу за період несправності комерційного ВОГ чи його складових здійснюється відповідно до вимог цього Кодексу.

До відновлення роботи комерційного ВОГ або його складових в нормальному режимі за бажанням споживача (суміжного суб`єкта ринку природного газу) може бути припинено газопостачання на його об`єкт.

Відповідно до п.1 глави 1 розділу 11 Кодексу ГРМ норми цього розділу щодо перерахунку (донарахування) або зміни режиму нарахування природного газу споживачу, у тому числі побутовому споживачу, який уклав з Оператором ГРМ договір розподілу природного газу, а також несанкціонованому споживачу, який знаходиться на території ліцензованій діяльності Оператора ГРМ, застосовуються за наявності акта про порушення, складеного Оператором ГРМ відповідно до вимог цього розділу.

У відповідності до п.п.1 п.3 глави 2 розділу 11 Кодексу ГРМ до порушень (за умови відсутності несанкціонованого втручання в ГРМ або роботу ЗВТ), що сталися внаслідок пошкодження чи позаштатного режиму роботи комерційного ВОГ або його складових (які кваліфікуються як «не з вини споживача» ), але внаслідок яких споживачу здійснюється перерахунок розподіленого (спожитого) об`єму природного газу, належать: пошкодження ЗВТ (лічильника газу) або робота комерційного ВОГ чи його складових в позаштатному режимі, внаслідок чого витрата (споживання) природного газу комерційним ВОГ не обліковується або обліковується некоректно.

Згідно підпункту 1 п. 4 глави 4 розділу 11 Кодексу ГРМ у разі виявлення Оператором ГРМ пропущення строку періодичної повірки лічильника газу або звужуючого пристрою з вини споживача, несправності лічильника газу або звужуючого пристрою (перетворювача різниці тиску), що сталася внаслідок його пошкодження або позаштатного режиму роботи, за умови відсутності несанкціонованого втручання в роботу ЗВТ перерахунок об`єму розподіленого (спожитого) природного газу проводиться з урахуванням такого:

1) при визначенні лічильника газу або звужуючого пристрою (перетворювача різниці тиску) непридатними до застосування за результатами позачергової або експертної повірки, а також при пропущенні строку періодичної повірки лічильника газу або звужуючого пристрою з вини споживача об`єм переданого (прийнятого) газу розраховується за номінальною потужністю неопломбованого газоспоживаючого обладнання - перерахунок проводиться за період з дати виходу з ладу ЗВТ (з дати початку прострочення періодичної повірки) до моменту встановлення та опломбування справного та повіреного ЗВТ. У разі якщо дату виходу з ладу ЗВТ неможливо достовірно визначити, перерахунок проводять з початку розрахункового періоду до дати встановлення та опломбування справного та повіреного ЗВТ.

Враховуючи вищевикладене, суд зазначає, що позивачем встановлено факт порушення роботи належного відповідачу комерційного ВОГ в позаштатному режимі, виявлене під час перевірки та зафіксоване належним чином у відповідності до вимог Кодексу ГРМ, про що складено Акт про порушення, який розглянуто на комісії з розгляду актів про порушення та, як наслідок, проведено перерахунок розподіленого об`єму спожитого газу.

Відповідач у наданому до суду відзиві позовні вимоги у сумі 100 749,82 грн. визнав у повному обсязі.

За приписами п.1 ч.2 ст.46, ч.1 ст.191 Господарського процесуального кодексу України відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) - на будь-якій стадії судового процесу, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Суд зазначає, що визнання відповідачем позову це безумовне погодження задовольнити матеріально-правову вимогу позивача в тому вигляді, в якому вона міститься у позовній заяві.

Частиною 1 ст.75 Господарського процесуального кодексу України обставини, які визнаються учасниками справи, не підлягають доказуванню, якщо суд не має обґрунтованого сумніву щодо достовірності цих обставин або добровільності їх визнання.

У разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову (ч.4 ст.191 Господарського процесуального кодексу України).

Враховуючи вищевикладене та те, що відповідач позовні вимоги у сумі 100 749,82 грн. визнав у повному обсязі, то позов позивача про стягнення з відповідача вартість необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу в сумі 100 749,82 грн. підлягає задоволенню.

Враховуючи визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті, відповідно до ч.1 ст.130 ГПК України позивачу за рахунок відповідача підлягають відшкодуванню 50% витрат по сплаті судового збору у даній справі, а саме 960,50 грн. інші 50 відсотків сплаченої суми судового збору підлягають поверненню позивачу з Державного бюджету згідно з положеннями ч.1 ст. 130 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 11, 13, 73, 74, 76-79, 86, 91, 123, 129, ч.1 ст.130, ч.3 ст.185, ст.ст.191, 220, 232, 233, 238, 240, 241 ГПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

1. Позовні вимоги задовольнити.

2. Стягнути з Миколаївського Національного аграрного університету в особі

Вознесенського коледжу Миколаївського Національного аграрного університету (56501, Миколаївська область, м.Вознесенськ, вул.Соборності, 100, код ЄДРПОУ 26446489) на користь Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Миколаївгаз» (54003, м.Миколаїв, вул.Погранична, 159, код ЄДРПОУ 05410263) вартість необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу в сумі 100 749,82 грн. та 960,50 грн. судового збору.

3. Повернути Акціонерному товариству «Оператор газорозподільної системи

«Миколаївгаз» (54003, м.Миколаїв, вул.Погранична, 159, код ЄДРПОУ 05410263) зі спеціального фонду Державного бюджету України (Банк одержувача Казначейство України (ЕАП), МФО банку 899998, Рахунок 34313206083007, Одержувач: УК у м.Миколаїв 22030101, ЄДРПОУ 37992781, Код класифікації доходів: 22030101, Назва коду класифікації доходів: Судовий збір, Назва суду: Господарський суд Миколаївської області) судовий збір в розмірі 960,50 грн. сплачений згідно платіжного доручення №507 від 27.09.2019.

Рішення суду, у відповідності до ст.241 Господарського процесуального кодексу України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення господарського суду може бути оскаржене в порядку та строки, передбачені ст.ст. 253, 254, 256-259 ГПК України з урахуванням підпункту 17.5 пункту 17 Розділу XI "Перехідні положення" ГПК України.

Повний текст рішення складено та підписано 11.12.2019

Суддя Н.О. Семенчук

Дата ухвалення рішення03.12.2019
Оприлюднено12.12.2019
Номер документу86244632
СудочинствоГосподарське
Сутьвідмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд

Судовий реєстр по справі —915/2066/19

Судовий наказ від 08.01.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенчук Н.О.

Рішення від 03.12.2019

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенчук Н.О.

Ухвала від 04.11.2019

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенчук Н.О.

Ухвала від 04.11.2019

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенчук Н.О.

Ухвала від 04.11.2019

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенчук Н.О.

Ухвала від 03.10.2019

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенчук Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні