Ухвала
від 09.12.2019 по справі 756/15683/19
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

09.12.2019 Справа № 756/15683/19

Унікальний №756/15683/19

Провадження №1-кс/756/3548/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 грудня 2019 року слідчий суддя Оболонського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Києві клопотання старшого слідчого з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у м. Києві лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , погоджене процесуальним керівником у кримінальному провадженні №32019100000000658 від 21.11.2019року- прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до документів,

в с т а н о в и в :

П`ятим слідчим відділом розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32019100000000658 від 21.11.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України.

Як вказується у клопотанні, в ході досудового розслідування допитано як свідка Допитаний у якості свідка ОСОБА_5 засновник та директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ). ОСОБА_5 , показав, що не маючи наміру здійснювати фінансово-господарську діяльність підприємства, підписав документи та вніс неправдиві відомості до статутних та установчих документів, щодо реєстрації вказаного підприємства, за що отримав грошову винагороду.

Згідно АІС «Податковий блок» встановлено, що кількість працюючих на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) 1 особа, а саме ОСОБА_5 . При цьому вказане підприємство за податковою адресою не знаходиться, складських приміщень, транспортних засобів не має, рухоме чи нерухоме майно на балансі підприємства не обліковується. Згідно інформації, яка міститься в Інформаційно - аналітичній системі «Єдиний реєстр податкових накладних» встановлено невідповідність номенклатури придбаного та реалізованого товару вказаного підприємства.

Встановлено,що ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »(код НОМЕР_1 )зареєстровано у ІНФОРМАЦІЯ_2 ,оригінали установчихта реєстраційнихдокументів ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »(код НОМЕР_1 ) зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

За таких обставин для встановлення даних щодо реєстрації (перереєстрації) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), осіб, які причетні до реєстрації, виникла необхідність в отриманні доступу до оригіналів установчих та реєстраційних документів вказаного підприємства, які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий ОСОБА_3 подав до суду заяву, в якій підтримав клопотання та просив для об`єктивного з`ясування дійсних фактичних обставин справи його задовольнити, а також просив розглянути клопотання без його участі.

Дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими, слідчий та прокурор обґрунтовують доводи клопотання, слідчий суддя дійшов до наступного висновку.

В ході розгляду клопотання встановлено, що 21.11.2019 року внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205-1 КК України (кримінальне провадження №32019100000000658).

У відповідності до ч. ч. 1, 2 ст. 93 КПК України збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження, потерпілим у порядку, передбаченому цим Кодексом. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володіння відповідної юридичної або фізичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання,мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною 5 статті 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, знаходяться у володінні у ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ст.ст. 161, 162 КПК України, документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, не є документами, до яких заборонено доступ, але які містять охоронювану законом таємницю.

На підставі вищевказаного, та враховуючи те, що прокурором, крім обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться у вказаних у клопотанні документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, вважаю за необхідне надати слідчому тимчасовий доступ до оригіналів вказаних документів з можливістю їх вилучення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3, 26, 159, 160, 162, 163, 164, 166, 309 ч.1 п.10, 372 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

Клопотання старшого слідчого з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у м. Києві лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , погоджене процесуальним керівником у кримінальному провадженні №32019100000000658 від 21.11.2019року- прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , задовольнити.

Надати старшому слідчому п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , заступнику начальника п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві майора податкової міліції ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві підполковнику податкової міліції ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_9 , старшому слідчому п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанта податкової міліції ОСОБА_10 , слідчому з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_11 тимчасовий доступ до оригіналів установчих та реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення.

Зобов`язати посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 надати тимчасовий доступ до оригіналів вищевказаних документів старшому слідчому п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , заступнику начальника п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві майора податкової міліції ОСОБА_6 , старшому слідчому з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві підполковнику податкової міліції ОСОБА_7 , старшому слідчому з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві капітану податкової міліції ОСОБА_9 , старшому слідчому п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанта податкової міліції ОСОБА_10 , слідчому з ОВС п`ятого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_11 з можливістю їх вилучення.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня постановлення до 09 січня 2020 року включно.

Роз`яснити, посадовим особам ІНФОРМАЦІЯ_3 , що відповідно дост.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів на підставі даної ухвали, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили та підлягає негайному виконанню з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.12.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —756/15683/19

Ухвала від 09.12.2019

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Шестаковська Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні