Ухвала
від 28.08.2019 по справі 757/41931/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/41931/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 серпня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В:

08 серпня 2019 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , надійшло клопотання слідчого першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів.

В судове засідання слідчий/прокурор не з`явилися, про місце і час розгляду клопотання повідомлені належним чином. Слідчий подав до суду заяву про розгляд вказаного провадження у відсутність сторони обвинувачення, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представник особи у володінні якої перебувають речі та документи в судове засідання не з`явився, до канцелярії суду подав клопотання про розгляд у його відсутність, проти задоволення клопотання заперечує.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Першим слідчим відділом Першого управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні№ 62019000000000255 від 04.03.2019за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи закладів охорони здоров`я України, підприємств - постачальників лікарських засобів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), Представництва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » - підрозділу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), СП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та інших суб`єктів господарювання, за попередньою змовою між собою, створили тіньову та корупційну схему з приховування реальної вартості лікарських засобів, з метою заволодіння бюджетними коштами під час проведення державних та публічних закупівель лікарських засобів за значно завищеними цінами.

15.05.2019 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва - ОСОБА_4 винесено ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), Представництва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » - підрозділу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) по проведених фінансово-господарських взаємовідносинах з « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (Бельгія), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), СП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) у 2016-2018 рр. з правом вилучення копій вказаних документів.

11.06.2019 року вказану ухвалу було оголошено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », проте виконати її в строк не вдалося можливим.

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), Представництва « ІНФОРМАЦІЯ_2 » - підрозділу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) по проведених фінансово-господарських взаємовідносинах з « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (Бельгія), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), СП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) у 2016-2018 рр. з правом вилучення копій вказаних документів, повторно.

Вивчивши клопотання слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Статтею 159 КПК Українипередбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи, що слідчим клопотанні не наведено достатньо доказів того, що речі і документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні приходжу висновку про відсутність підстав для задоволення вказаного клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.107,108, 131,159, 160,162,163,164,166,309 КПК України слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання слідчого першого слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції) Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів- відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.08.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/41931/19-к

Ухвала від 28.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні