Ухвала
від 11.12.2019 по справі 37252/09/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про заміну сторони виконавчого провадження

11 грудня 2019 р. р. 2а-37252/09/2070

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Кухар М.Д., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Прокурора Орджонікідзевського району м. Харковав інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Харкова до Товариство з обмеженою відповідальністю "Спецтрансавто" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник, Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить суд замінити сторону виконавчого провадження - Індустріальне об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова на Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області за виконавчим листом по справі № 2а-37252/09/2070 виданим Харківським окружним адміністративним судом щодо стягнення заборгованості з Товариство з обмеженою відповідальністю "Спецтрансавто".

В обґрунтування вказаної заяви зазначено, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року № 628 Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України реорганізовано Індустріальне об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області (код 14099344), про що внесено до Єдиного Державного реєстру (витяг додається).

В зв`язку з викладеним заявник просить замінити сторону виконавчого провадження. Також, заявник просив розглянути вказану заяву за його відсутності

Суд, на підставі ч. 9 ст. 205 КАС України, вважає можливим розглянути справу у письмовому провадженні.

Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється згідно до вимог ч. 4 ст. 229 КАС України.

Дослідивши матеріали справи, заяву та докази, додані до неї, суд зазначає наступне.

Постановою від 02.06.09 р. адміністративний позов Управління Пенсійного Фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова задоволено; стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю „Спецтрансавто» (ідентифікаційний код: 32563846, місцезнаходження: вул. Плиткова, 2, корп. Г, м. Харків, 61106) заборгованість по сплаті страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування за грудень 2008 року та фінансову санкцію в розмірі 2990,17 (дві тисячі дев`ятсот дев`яносто грн. 17 коп.) грн.

Дане судове рішення набрало законної сили 13.06.2009 року.

19.08.2009 року Харківським окружним адміністративним судом було видано виконавчий лист.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 05.04.2018 року замінено сторону виконавчого провадження Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова на його правонаступника - Індустріальне об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова.

Відповідно до ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Ухвалу суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ч.5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року № 628 Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України реорганізовано Шевченківське об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області (код 14099344), про що внесено до Єдиного Державного реєстру.

Враховуючи наведене та зважаючи на фактичні обставини справи, суд дійшов висновку про наявність встановлених законом підстав для заміни сторони виконавчого провадження щодо примусового виконання виконавчого листа № 2а-37252/09/2070, виданого 19.08.2009 року з Індустріального об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова на Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області.

Керуючись ст. 248, 256, 294, 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Прокурора Орджонікідзевського району м. Харковав інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Харкова до Товариство з обмеженою відповідальністю "Спецтрансавто" про стягнення заборгованості - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження щодо примусового виконання виконавчого листа № 2а-37252/09/2070 з Індустріального об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Харкова на Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області (код ЄДРПОУ:14099344).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями)

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Суддя Кухар М.Д.

Дата ухвалення рішення11.12.2019
Оприлюднено13.12.2019
Номер документу86269825
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —37252/09/2070

Ухвала від 11.12.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

Ухвала від 05.04.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

Ухвала від 19.05.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

Ухвала від 13.05.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бідонько А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні