Ухвала
від 12.12.2019 по справі 484/1281/18
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/1281/18

Провадження № 1-в/484/154/19

УХВАЛА

про звільнення від покарання у зв'язку із закінченням строку випробування

12 грудня 2019 року м. Первомайськ

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду подання провідного інспектора Первомайського МРВ філії Державної установи "Центр пробації" в Миколаївській області ОСОБА_4 про звільнення від покарання у зв`язку із закінченням строку випробування ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Антрацит Луганської області, громадянина України, освіта середня, не одруженого, працюючого охоронцем ФГ «Оазис», мешканця АДРЕСА_1 , паспорт серії НОМЕР_1 , виданий 24.09.2003 року Первомайським МВ УМВС України в Миколаївській області, РНОКПП НОМЕР_2 , учасника бойових дій, інваліда війни ІІІ групи;

- засудженого 30.10.2018 року Первомайським міськрайонним судом Миколаївської області за ст. 263 ч.1 КК України до покарання у виді 2 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік з покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

20.11.2019 року до суду надійшло подання провідного інспектора Первомайського МРВ філії Державної установи "Центр пробації" в Миколаївській області ОСОБА_4 про звільнення від покарання у зв`язку із закінченням строку випробування ОСОБА_6 .

Вироком Первомайськогоміськрайонного судуМиколаївської областівід 30.10.2018року ОСОБА_6 засуджений ст.263ч.1КК Українидо покаранняу виді2(двох)років позбавленняволі, на підставі ст. 75 КК України звільненого від покарання з випробуванням строком на 1 рік, на підставі ст. 76 КК України зобов`язаного періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

З поданнявбачається,що ОСОБА_6 за періодстроку випробуванняі перебуванняна облікуПервомайського МРВ філіїДУ "Центрпробації"в Миколаївськійобласті виконавпокладені нанього обов`язки,до адміністративноїта кримінальноївідповідальності непритягувався,за місцемпроживання характеризуєтьсяпозитивно. Строк випробування, встановлений засудженому, закінчився, у зв`язку з чим можливо звільнити його від відбування покарання.

У поданих суду заявах інспектор ОСОБА_4 підтримав подання, просив звільнити ОСОБА_6 від призначеного судом покарання у зв`язку із закінченням строку випробування; ОСОБА_6 просив звільнити його від покарання.

Прокурор не заперечувала проти задоволення подання інспектора.

Дослідивши подання та матеріали особової справи, суд приходить до висновку про те, що подання обгрунтоване та підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до ч.3 ст. 75 КК України суд ухвалює звільнити засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Відповідно до ч.1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

З наданих матеріалів вбачається, що ОСОБА_6 протягом іспитового строку адміністративні правопорушення не вчиняв, покладені обов`язки виконав; із довідки про судимість вбачається, що він нових злочинів не вчинив; за місцем проживання характеризується позитивно.

Враховуючи наведене, суд вважає, що подання обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.75,78 КК України, ст.ст. 372,537,539 КПК України,ст. 165 КВК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання провідного інспектора Первомайського МРВ філії Державної установи "Центр пробації" в Миколаївській області ОСОБА_4 про звільнення від покарання у зв`язку із закінченням строку випробування ОСОБА_6 , задовольнити.

Звільнити від відбування покарання у зв`язку із закінченням строку випробування ОСОБА_6 , засудженого 30.10.2018 року Первомайським міськрайонним судом Миколаївської області за ст. 263 ч.1 КК України до покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільненого від покарання з випробуванням строком на 1 рік, з покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України.

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду через Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області протягом семи днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення12.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86280213
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від покарання у зв`язку із закінченням строку випробування ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Антрацит Луганської області, громадянина України, освіта середня, не одруженого, працюючого охоронцем ФГ «Оазис», мешканця АДРЕСА_1 , паспорт серії НОМЕР_1 , виданий 24.09.2003 року Первомайським МВ УМВС України в Миколаївській області, РНОКПП НОМЕР_2 , учасника бойових дій, інваліда війни ІІІ групи; - засудженого 30.10.2018 року Первомайським міськрайонним судом Миколаївської області за ст. 263 ч.1 КК України до покарання у виді 2 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік з покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України

Судовий реєстр по справі —484/1281/18

Ухвала від 12.12.2019

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Вирок від 30.10.2018

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Вирок від 30.10.2018

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 22.08.2018

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 29.03.2018

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні