Ухвала
від 12.12.2019 по справі 280/6099/19
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПОВЕРНЕННЯ ЗАЯВИ ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОЗОВУ БЕЗ РОЗГЛЯДУ

12 грудня 2019 рокуСправа № 280/6099/19 м.Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Максименко Л.Я., розглянувши заяву позивача про забезпечення адміністративного позову у справі

за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю ВАРІДА ЕКСПЕРТ (69002, Запорізька область, м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 63, ЄДРПОУ 42990082)

до Головного управління ДПС у Запорізькій області (69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 166, код ЄДРПОУ 39396146)

про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

10 грудня 2019 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю ВАРІДА ЕКСПЕРТ (далі - позивач) до Головного управління ДПС у Запорізькій області (далі - відповідач), в якому позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Комісії Головного управління ДПС у Запорізькій області №22 від 02.10.2019 в частині включення ТОВ ВАРІДА ЕКСПЕРТ до переліку ризикових платників податків та зобов`язати Головне управління ДПС у Запорізькій області виключити ТОВ ВАРІДА ЕКСПЕРТ з переліку підприємств, які відповідають критеріям ризиковості платника податків.

Разом із адміністративним позовом позивачем до суду подано заяву про забезпечення адміністративного позову, в якій він просить суд забезпечити позов шляхом зупинення дії рішення Комісії Головного управління ДПС у Запорізькій області №22 від 02.10.2019 в частині включення Товариства з обмеженою відповідальністю Багатогрань (код ЄДРПОУ 42990082) до переліку ризикових платників податків до ухвалення рішення у даній справі

В обґрунтування заяви зазначено, що очевидним та доведеним фактом є те, що оскаржуване рішення зумовлює настання негативних наслідків для підприємства, що полягають у створенні додаткових перешкод у здійсненні господарських операцій. З огляду на таке, вважає, що для належного захисту прав позивача позов має бути забезпечено шляхом зупинення дії рішення Комісії Головного управління ДПС у Запорізькій області про включення ТОВ ВАРІДА ЕКСПЕРТ до переліку ризикових платників податків, в частині, що стосується вказаного підприємства.

Розглянувши заяву про забезпечення позову, дослідивши матеріали адміністративного позову, суддя дійшов висновку, що заява підлягає поверненню без розгляду, з огляду наступне.

Відповідно до ч.1 ст.150 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд за заявою учасника справи або з власної ініціативи має право вжити визначені цією статтею заходи забезпечення позову.

Статтю 152 КАС України встановлено вимоги до змісту та форми заяви про забезпечення позову.

Так, відповідно до ч.1 ст.152 КАС України, заява про забезпечення позову подається в письмовій формі і повинна містити, зокрема, предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Так, з матеріалів заяви вбачається, що ТОВ ВАРІДА ЕКСПЕРТ просить суд зупинити дію рішення Комісії Головного управління ДПС у Запорізькій області №22 від 02.10.2019, з посиланням на те, що останнє порушує його права та інтереси.

Натомість, ані копію вказаного рішення, ані взагалі доказів його існування до матеріалів позову та заяви не додано. Тож, оскільки, обставини, на які посилається позивач у заяві про забезпечення позову документально не підтверджені, у суду відсутні відомості, необхідні для забезпечення позову.

Суд також звертає увагу, що ТОВ ВАРІДА ЕКСПЕРТ у прохальній частині заяви про забезпечення позову просить скасувати рішення відповідача в частині включення Товариства з обмеженою відповідальністю Багатогрань до переліку ризикових платників.

Відповідно до ч.7 ст.154 КАС України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

Враховуючи наведене вище, суд дійшов висновку, що заява Товариства з обмеженою відповідальністю ВАРІДА ЕКСПЕРТ про забезпечення позову не відповідає вимогам встановлених статтею 152 КАС України, у зв`язку з чим заява підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись ст.ст. 150, 152, 154, 256 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Заяву про забезпечення позову Товариства з обмеженою відповідальністю ВАРІДА ЕКСПЕРТ до Головного управління ДПС у Запорізькій області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, - повернути без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду шляхом подачі в 15-денний строк з дня її постановлення

Суддя Л.Я. Максименко

Дата ухвалення рішення12.12.2019
Оприлюднено16.12.2019
Номер документу86298216
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/6099/19

Ухвала від 24.02.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 05.02.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 16.12.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 12.12.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні