Ухвала
від 12.12.2019 по справі 197/554/18
ШИРОКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 197/554/18

провадження № 2/197/308/19

УХВАЛА

12 грудня 2019 рокуШироківський районний суд Дніпропетровської області в складі головуючого судді Леонідової О.В., за участі секретаря судового засідання Піско Л.В., розглянувши в залі суду в смт. Широке Широківського району Дніпропетровської області у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, третя особа - Карпівська сільська рада Широківського району Дніпропетровської області, про визнання права власності на земельну частку в порядку спадкування, зобов`язання вчити дії,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду з зазначеною позовною заявою.

Ухвалою судді від 31.08.2018 провадження у справі відкрито в порядку загального позовного провадження.

Сторони у підготовче засідання не з`явилися, позивач надала заяву про залучення у якості співвідповідачів ГУ Держгеокадастру у Дніпропетровській області, Карпівської сільської ради та відкладення розгляду справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч.1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно з ч.5 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче судове засідання у разі необхідності, зокрема у випадках залучення до участі у справі третіх осіб, витребування нових(додаткових) доказів. У разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Відповідно до ч.3 ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом 60 днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З метою повного та всебічного розгляду справи, суд дійшов висновку про необхідність у продовженні підготовчого провадження, виключенні із складу третьої особи Карпівської сільської ради, залученні у якості співвідповідачів по справі ГУ Держгеокадастру у Дніпропетровській області, Карпівської сільської ради, та у зв`язку з цим відкласти підготовче судове засідання.

В зв`язку з надмірним навантаженням справами (у провадженні судді Леонідової О.В. знаходиться більше 700 справ), яке виходить за межі фізичної можливості розгляду кожної справи у розумні строки, незначною чисельністю суддів (штатна чисельність суддів Широківського районного суду Дніпропетровської області складає три одиниці: одна посада судді вакантна), та з урахуванням відпустки, суд позбавлений можливості призначити розгляд справи в розумні строки, тому справа призначається за можливістю на 03 березня 2020 року.

Керуючись ст.ст. 51, 189, 198, 247, 260, 261 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Продовжити підготовче провадження. Виключити із складу третьої особи - Карпівську сільську раду Широківського району Дніпропетровської області.

Залучити у якості співвідповідачів: Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області (місцезнаходження: проспект Олександра Поля, 2, м. Дніпро, 49004), Карпівську сільську раду Широківського району Дніпропетровської області (місцезнаходження: вул. Центральна, 97-а, с. Карпівка Широківського району Дніпропетровської області).

Відкласти підготовче судове засідання по справі за позовом ОСОБА_1 до Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, Карпівської сільської ради Широківського району Дніпропетровської області , про визнання права власності на земельну частку в порядку спадкування, зобов`язання вчити дії, до 10 години 00 хвилин 03 березня 2020 року. Зобов`язати позивача направити свіввідповідачам копії позовної заяви з доданими до неї копіями документів, докази направлення надати до суду. Встановити строки: 15 днів з моменту отримання ухвали для подання співвідповідачами відзиву, 15 днів з моменту отримання відзиву для подання позивачем відповіді на відзив.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В. Леонідова

Дата ухвалення рішення12.12.2019
Оприлюднено15.12.2019
Номер документу86317692
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —197/554/18

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

Ухвала від 22.04.2021

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 03.03.2020

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 12.12.2019

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 31.08.2018

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 08.08.2018

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні