Рішення
від 16.12.2019 по справі 909/925/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/925/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.12.2019 м. Івано-Франківськ Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В. розглянув в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін справу № 909/925/19 за позовом акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" про солідарне стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю "Будальянс-МВ" та Бойчука Василя Васильовича 6 081 грн 69 коп.

АТ КБ "Приватбанк" звернувся до Господарського суду Івано-Франківської області із позовом про солідарне стягнення з ТОВ "Будальянс-МВ" та Бойчука В. В. 6 081 грн 69 коп., з яких 4 166 грн 63 коп. - заборгованість за кредитом, 997 грн 01 коп. - заборгованість за відсотками у вигляді щомісячної комісії, 918 грн 05 коп. - пеня. Як вказує позивач зазначена заборгованість виникла внаслідок невиконання ТОВ "Будальянс-МВ" укладеного через систему інтернет-клієнт-банкінгу із використанням цифрового підпису договору приєднання до Умов та правил надання послуг "КУБ"; вимоги ж позивача до відповідача Бойчука В. В. ґрунтуються на невиконанні останнім договору поруки № POR1524642161950, що був укладений з метою забезпечення виконання зазначених вище кредитних зобов`язань ТОВ "Будальянс-МВ".

06 вересня 2019 р., суд постановив ухвалу про залишення позовної заяви без руху та зобов`язав позивача у п`ятиденний строк з дня отримання цієї ухвали усунути виявлені недоліки.

02 жовтня 2019 р., у встановлений судом строк до канцелярії суду надійшла заява АТ КБ "Приватбанк" про усунення недоліків позовної заяви.

Відповідно до здійсненого судом в порядку ч. 6 ст. 176 ГПК України запиту щодо надання відомостей про реєстрацію місця проживання та інших персональних даних відповідача фізичної особи Бойчука В. В. , 22 жовтня 2019 р. до суду від відділу з питань реєстрації місця проживання, зняття з реєстрації місця проживання та ведення реєстру територіальної громади м. Івано-Франківська Управління реєстраційних процедур Івано-Франківської міської ради надійшло повідомлення такого змісту: "з часу роботи відділу (з 04 квітня 2016 р.) реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання Бойчука Василя Васильовича ІНФОРМАЦІЯ_1 . не здійснювалась".

Відповідно до ч. 10 ст. 176 ГПК України, якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

30 жовтня 2019 р., суд відкрив провадження у даній справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін, а також зобов`язав відповідачів у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали подати суду відзив на позов.

Копію цієї ухвали відповідач ТОВ "Будальянс-МВ" отримав 06 листопада 2019 р., а поштове відправлення, яким суд надсилав копію ухвали від 30 жовтня 2019 р. відповідачу Бойчуку В. В. на вказану позивачем у позовній заяві адресу відділення Укрпошти повернуло суду із зазначенням причини повернення: "адресат з гуртожитку вибув".

Водночас суд повідомляв фізичну особу Бойчука В. В. про відкриття провадження у цій справі та про встановлення строку на подання відзиву шляхом оголошення на вебсайті суду (https://if.arbitr.gov.ua/sud5010/gromadyanam/24/91); в оголошенні була зазначена також вебадреса ухвали про відкриття провадження у цій справі.

Згідно з ч. 1 ст. 77 ГПК України, обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Відповідно до п. 5 ч. 6 ст. 242 ГПК України, днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Відповідачі у встановлений судом строк відзивів на позов не подали.

Згідно з ч. 1 ст. 118 ГПК України, право на вчинення процесуальних дій втрачається із закінченням встановленого законом або призначеного судом строку.

Статтею 178 ГПК України передбачене право відповідача подати суду відзив на позовну заяву. Разом з тим, як визначено в ч. 3 цієї статті, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

При розгляді даної справи суд також керується положеннями п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 р. про те, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку, що кореспондується з обов`язком добросовісно користуватися наданими законом процесуальними правами, утримуватись від дій, що зумовлюють затягування судового процесу, та вживати надані процесуальним законом заходи для скорочення періоду судового провадження (п. 35 рішення Європейського суду з прав людини від 07 липня 1989 р. у справі Юніон Еліментарія Сандерс проти Іспанії (Alimentaria Sanders S.A. v. Spain).

Дослідивши матеріали справи, суд

в с т а н о в и в:

25 квітня 2018 р., ТОВ "Будальянс-МВ" (боржник, позичальник, клієнт) в особі директора Бойчука В. В. підписало анкету-заяву про приєднання до Умов та правил надання банківських послуг "КУБ", що надає АТ КБ "Приватбанк" (банк, кредитором).

В тексті згаданої заяви зазначено, що підписанням цієї заяви клієнт приєднується до розділу 3.2.8 Умов та правил надання послуги "КУБ", що розміщені на сайті "Приватбанку", приймає на себе всі зобов`язання, що зазначені в цих умовах та укладає кредитний договір. Істотні умови кредитного договору: вид кредиту - строковий; розмір кредиту визначається ПриватБанком, вказується у профайлі позичальника на сайті kub.pb.ua; строк кредиту - 12 місяців з моменту видачі коштів; проценти (комісія) за користування кредитом: 2 % в місяць від початкового розміру кредиту; порядок погашення заборгованості за кредитом: щомісяця рівними частинами до календарного числа місяця, в якому було здійснено видачу коштів.

Відповідно до анкети-заяви, у випадку порушення строку погашення заборгованості за кредитом, проценти за користування кредитом становлять 4 % на місяць від суми заборгованості. При цьому сплачується неустойка в розмірі і згідно розділу 3.2.8 Умов та правил надання банківських послуг.

У пам`ятці позичальника по кредиту "КУБ" ("Країна успішного бізнесу") зазначено, що "Кредит КУБ" видається у форматі строкового кредиту з перерахуванням коштів на розрахунковий рахунок юридичної особи чи підприємця після схвалення проекту у ПриватБанку. Сума кредиту визначається ПриватБанком на підставі аналізу матеріалів про бізнес-проект та може складати від 50 тис. грн до 500 тис. грн на розсуд ПриватБанку, про що клієнт повідомляється окремо. Після видачі кредиту, його параметри (суми та дати щомісячних платежів) можна побачити у Приват24 для бізнесу.

Анкету-заяву про приєднання було підписано шляхом накладання електронного цифрового підпису директора Бойчука В. В., що підтверджується витягом по об`єкту перевірки: Анкета-заява про приєднання до умов та правил надання послуги КУБ.

До позовної заяви долучений витяг з "Умов та правил надання банківських послуг" розділ 3.2.8 Умови та правила надання кредиту "Кредит КУБ".

Докази про ознайомлення позивачем відповідача із змістом зазначених Умов та правил надання кредиту "Кредит КУБ" в матеріалах справи відсутні.

Зазначені Умови та правил надання банківських послуг містять такі положення:

- пп. 3.2.8.3.1.3. Клієнт доручає Банку щомісячно у строки, зазначені у Заяві, здійснювати договірне списання з його рахунків, відкритих у Банку, на погашення заборгованості за Послугою у кількості та розмірі, зазначеному в кредитному договорі. Остаточним терміном погашення заборгованості за кредитом є дата повернення кредиту. Згідно зі ст. 212, 651 ЦКУ при порушенні Клієнтом будь-якого із зобов`язань, передбачених цим Договором, Банк на свій розсуд, починаючи з 91-го дня порушення будь-якого із зобов`язань, має право змінити умови Договору, встановивши інший термін повернення кредиту. При цьому Банк направляє Клієнту повідомлення із зазначенням дати терміну повернення кредиту (Банк здійснює інформування Клієнта на свій вибір або письмово, або через встановлені засоби електронного зв`язку Банку та Клієнта (системи клієнт-банк, інтернет-клієнт-банк, sms-повідомлення або інших)). При непогашенні заборгованості за цим Договором у термін, зазначений у повідомленні, вся заборгованість за кредитним договором, починаючи з наступного дня від дати, зазначеної в повідомленні, вважається простроченою. У разі погашення заборгованості в період до закінчення 90 днів (включно) з моменту порушення будь-якого із зобов`язань, терміном повернення кредиту є дата останнього платежу;

- пп. 3.2.8.3.2. За користування Послугою Клієнт сплачує щомісячно протягом всього терміну кредиту проценти за користування кредитом в розмірі та згідно з Графіком, визначених в Заяві та Тарифах. При несплаті процентів у строк, визначений Графіком, вони вважаються простроченими (крім випадків розірвання Договору згідно з п. 3.2.8.6.2);

- пп. 3.2.8.3.3. При порушенні Клієнтом будь-якого грошового зобов`язання Клієнт сплачує Банку проценти за користування кредитом у розмірі, встановленому у Заяві. У разі порушення Клієнтом будь-якого з грошових зобов`язань і при реалізації права Банку, передбаченого п. 3.2.8.3.1, Клієнт сплачує Банку пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діяла в період, за який сплачується пеня, за кожний календарний день прострочення;

- підпункти 3.2.8.5.2, 3.2.8.5.3, 3.2.8.5.5. Клієнт зобов`язується оплатити щомісячні проценти за користування кредитом згідно з п. 3.2.8.3.2; повернути кредит та здійснити інші платежі, передбачені Договором, у терміни і в сумах, як встановлено в п. 3.2.8.3.1, 3.2.8.3.2, 3.2.8.5.14, 3.2.8.6.2, а також зазначені в Заяві, шляхом розміщення необхідних для планового погашення внеску коштів на своєму поточному рахунку; сплатити Банку проценти згідно з п. 3.2.8.3.1, 3.2.8.3.2;

- пп. 3.2.8.9.1. За користування кредитом у період з дати списання коштів з позикового рахунку до дат погашення кредиту згідно з п. 3.2.8.1, 3.2.8.3 цього Договору Клієнт сплачує проценти в розмірі, зазначеному в п. 3.2.8.3.2;

- пп. 3.2.8.9.2 Нарахування прострочених процентів здійснюється щодня, при цьому проценти розраховуються на непогашену частину кредиту за фактичну кількість днів користування кредитними ресурсами, виходячи з 360 днів у році. День повернення кредиту в часовий інтервал нарахування процентів не враховується;

- пп. 3.2.8.9.3. Сплата процентів за користування кредитом здійснюється в дати платежів, зазначені в Заяві (п. 3.2.8.3.1);

- пп. 3.2.8.10.1. У разі порушення Клієнтом будь-якого із зобов`язань щодо сплати процентів за користування кредитом та термінів повернення кредиту, передбачених п. 3.2.8.3.2, 3.2.8.3.1, 3.2.8.9, 3.2.8.3.1 цього Договору, Клієнт сплачує Банку за кожен випадок порушення пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ, яка діяла в період, за який сплачується пеня, (у % річних) від суми простроченого платежу за кожен день прострочення платежу. Сплата пені здійснюється у гривні;

- пп. 3.2.8.10.3. Нарахування неустойки за кожен випадок порушення зобов`язань здійснюється протягом 15 років з дня, коли зобов`язання мало бути виконано Клієнтом;

- пп. 3.2.8.10.5. Терміни позовної давності за вимогами про стягнення кредиту, процентів за користування кредитом, неустойки, пені, штрафів за цим Договором встановлюється сторонами тривалістю 15 років.

25 квітня 2018 р., на забезпечення виконання згаданих кредитних зобов`язань ТОВ "Будальянс-МВ", Бойчук В. В. (поручитель) та АТ КБ "Приватбанк" уклали договір поруки № POR1524642161950, відповідно до умов якого поручитель відповідає перед кредитором за виконання зобов`язань, зокрема, за угодою "Кредит КУБ" Умов та правил надання банківських послуг, в тому ж розмірі, що і боржник, включаючи сплату кредиту, процентів, нарахованих за користування кредитом, винагород, штрафів, пені та інших платежів, відшкодування збитків. У випадку невиконання боржником зобов`язання, кредитор має право направити поручителю вимогу із зазначенням невиконаного (их) зобовязання (нь). Ненаправлення кредитором вказаної вимоги не є перешкодою та не позбавляє права кредитора звернутися до суду з вимогою виконати взяті на себе поручителем зобов`язання або вимагати від поручителя виконання взятих на себе зобов`язань іншими способами.

Згідно з п. 4.1 Договору поруки, порука за цим договором припиняється через 15 років після укладення цього договору. У випадку виконання боржником та/або поручителем всіх зобов`язань цей договір припиняє свою дію.

Договір поруки було підписано шляхом накладання електронного цифрового підпису фізичної особи Бойчука В. В. , що підтверджується витягом по об`єкту перевірки: договір поруки № POR1524642161950.

27 квітня 2018 р., позивач перерахував на поточний рахунок позичальника кредитні кошти у розмірі 50 000 грн.

Згідно з даними банківської виписки позичальник не в повному обсязі погасив кредитну заборгованість. Зокрема, відповідач останній платіж здійснив 11 квітня 2019 р., погасивши частково заборгованість за кредитом та щомісячною комісією та повністю за нарахованими відсотками.

Непогашеною залишилась заборгованість за щомісячною комісією в розмірі 997 грн 01 коп. та за кредитом у сумі 4 166 грн 63 коп., відповідний платіж мав бути здійснений 27 квітня 2019 р.

У зв`язку із порушенням умов кредитного договору, банк також нарахував позичальнику пеню.

30 липня 2019 р., банк надіслав відповідачам повідомлення із вимогою погасити прострочену заборгованість, яка була залишена без виконання.

Отже, предметом даного спору є вимога позивача про стягнення з відповідача заборгованості за кредитним договором.

За змістом статей 626, 628 ЦК України договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків. Зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов`язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Згідно з ч. 1 ст. 181 ГК України, господарський договір за загальним правилом викладається у формі єдиного документа, підписаного сторонами. Допускається укладення господарських договорів у спрощений спосіб, тобто шляхом обміну листами, факсограмами, телеграмами, телефонограмами тощо, а також шляхом підтвердження прийняття до виконання замовлень, якщо законом не встановлено спеціальні вимоги до форми та порядку укладення даного виду договорів.

Відповідно до ч. 2 ст. 184 ГК України, укладення договору на основі вільного волевиявлення сторін може відбуватися у спрощений спосіб або у формі єдиного документа, з додержанням загального порядку укладення договорів, встановленого ст. 181 ГК України.

За змістом ст. 180 ГК України, зміст господарського договору становлять умови договору, визначені угодою його сторін, спрямованою на встановлення, зміну або припинення господарських зобов`язань, як погоджені сторонами, так і ті, що приймаються ними як обов`язкові умови договору відповідно до законодавства. Господарський договір вважається укладеним, якщо між сторонами у передбачених законом порядку та формі досягнуто згоди щодо усіх його істотних умов. Істотними є умови, визнані такими за законом чи необхідні для договорів даного виду, а також умови, щодо яких на вимогу однієї із сторін повинна бути досягнута згода.

Відповідно до ст. 638 ЦК України, договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору. Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди. Договір укладається шляхом пропозиції однієї сторони укласти договір (оферти) і прийняття пропозиції (акцепту) другою стороною.

Договір є укладеним з моменту одержання особою, яка направила пропозицію укласти договір, відповіді про прийняття цієї пропозиції , що визначено в ч. 1 ст. 640 ЦК України.

За приписами ст. 207 ЦК України, правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо його зміст зафіксований в одному або кількох документах, у листах, телеграмах, якими обмінялися сторони. Правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо воля сторін виражена за допомогою телетайпного, електронного або іншого технічного засобу зв`язку. Правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо він підписаний його стороною (сторонами). Використання при вчиненні правочинів факсимільного відтворення підпису за допомогою засобів механічного або іншого копіювання, електронного підпису або іншого аналога власноручного підпису допускається у випадках, встановлених законом, іншими актами цивільного законодавства, або за письмовою згодою сторін, у якій мають міститися зразки відповідного аналога їхніх власноручних підписів.

Відповідно до частин 1, 2 ст. 634 ЦК України, публічним є договір, в якому одна сторона - підприємець взяла на себе обов`язок здійснювати продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до неї звернеться (роздрібна торгівля, перевезення транспортом загального користування, послуги зв`язку, медичне, готельне, банківське обслуговування тощо). Умови публічного договору встановлюються однаковими для всіх споживачів, крім тих, кому за законом надані відповідні пільги.

Положеннями ст. 1054 ЦК України визначено, що за кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов`язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов`язується повернути кредит та сплатити проценти.

Кредитний договір укладається у письмовій формі. Кредитний договір, укладений з недодержанням письмової форми, є нікчемним (ст. 1055 ЦК України).

Як встановлено в ч. 1 ст. 1048 ЦК України, позикодавець має право на одержання від позичальника процентів від суми позики, якщо інше не встановлено договором або законом. Розмір і порядок одержання процентів встановлюються договором. Якщо договором не встановлений розмір процентів, їх розмір визначається на рівні облікової ставки Національного банку України.

Згідно із частиною першою статті 1050 ЦК України, якщо позичальник своєчасно не повернув суму позики, він зобов`язаний сплатити грошову суму відповідно до статті 625 цього Кодексу.

За змістом положень ст. 541 ЦК України, солідарний обов`язок або солідарна вимога виникають у випадках, встановлених договором або законом, зокрема у разі неподільності предмета зобов`язання.

Статтею 554 ЦК України встановлено, що в разі порушення боржником зобов`язання, забезпеченого порукою, боржник і поручитель відповідають перед кредитором як солідарні боржники, якщо договором поруки не встановлено додаткову (субсидіарну) відповідальність поручителя. Поручитель відповідає перед кредитором у тому ж обсязі, що і боржник, включаючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшкодування збитків, якщо інше не встановлено договором поруки. Особи, які спільно дали поруку, відповідають перед кредитором солідарно, якщо інше не встановлено договором поруки.

Банк свої зобов`язання щодо надання кредиту виконав належним чином, натомість позичальник взяті на себе зобов`язання виконав частково й не повернув кредитні кошти у сумі 4 166 грн 63 коп. та не сплатив за квітень 2019 р. 997 грн 01 коп. щомісячної комісії на виконання п. 1.4 анкети-заяви. Вимог банку щодо сплати заборгованості ні позичальник, ні поручитель не виконали. У зв`язку із наведеним позов у цій частині слід задовольнити.

У своїй позовній заяві АТ КБ "Приватбанк" зазначає, що нарахував позичальнику 918 грн 05 коп. пені на підставі п. 3.2.8.10.1 Умов та правил надання банківських послуг.

За змістом ст. 549 ЦК України, неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання. Штрафом є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми невиконаного або неналежно виконаного зобов`язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання.

В ст. 551 ЦК України визначено, що предметом неустойки може бути грошова сума, рухоме і нерухоме майно. Якщо предметом неустойки є грошова сума, її розмір встановлюється договором або актом цивільного законодавства.

Разом з тим підписана відповідачем ТОВ "Будальянс-МВ" анкета-заява не визначає розміру пені, а лише містить норму про сплату неустойки в порядку, визначеному розділом 3.2.8 Умов та правил надання банківських послуг.

Водночас матеріали справи не містить доказів, що позичальник ознайомився та підписав зазначені Умов та правил надання банківських послуг.

Відповідно до правової позиції Великої Палати Верховного Суду, що викладена в постанові від 03 липня 2019 р. у справі № 342/180/17, обґрунтування наявності обставин повинні здійснюватися за допомогою належних, допустимих і достовірних доказів, а не припущень, що й буде відповідати встановленому статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року принципу справедливості розгляду справи судом.

Наданий позивачем витяг з Умов та правила надання банківських послуг АТ КБ "Приватбанк", з огляду на їх мінливий характер, не можна вважати складовою кредитного договору й щодо будь-яких інших встановлених ними нових умов та правил, чи можливості використання банком додаткових заходів, які збільшують вартість кредиту, чи щодо прямої вказівки про збільшення прав та обов`язків кожної із сторін, якщо вони не підписані та не визнаються позичальником, а також, якщо ці умови прямо не передбачені, як у даному випадку - в анкеті-заяві позичальника, яка безпосередньо підписана останнім і лише цей факт може свідчити про прийняття позичальником запропонованих йому умов та приєднання як другої сторони до запропонованого договору. Відтак в даному випадку відсутні підстави для задоволення вимоги про стягнення пені.

Судовий збір суд покладає на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог, у зв`язку з чим із відповідачів у рівних частинах на користь позивача слід стягнути 1 631 грн 02 коп. судового збору, а за позивачем залишити судовий збір в частині 289 грн 98 коп. Про розподіл інших судових витрат сторони не заявляли.

Керуючись статтями 129, 237, 238, 240, 241 ГПК України, суд

в и р і ш и в:

позов задовольнити частково;

з боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Будальянс-МВ" (78601, Івано-Франківська обл., м. Косів, вул. Камениста, буд. 20; ідентифікаційний код 40114230) та поручителя Бойчука Василя Васильовича (дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) на користь акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" (01001, м. Київ, вул. Грушевського, буд. 1Д; ідентифікаційний код 14360570) солідарно стягнути 4 166 (чотири тисячі сто шістдесят шість) грн 63 коп. заборгованості за кредитом, 997 (дев`ятсот дев`яносто сім) грн 01 коп. заборгованості за відсотками у вигляді щомісячної комісії;

в частині позовних вимог акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" про солідарне стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю "Будальянс-МВ" та Бойчука Василя Васильовича 918 грн 05 коп. пені - відмовити;

з товариства з обмеженою відповідальністю "Будальянс-МВ" (78601, Івано-Франківська обл., м. Косів, вул. Камениста, буд. 20; ідентифікаційний код 40114230) на користь акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" (01001, м. Київ, вул. Грушевського, буд. 1Д; ідентифікаційний код 14360570) стягнути 815 (вісімсот п`ятнадцять) грн 51 коп. судового збору;

з Бойчука Василя Васильовича (дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) на користь акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк" (01001, м. Київ, вул. Грушевського, буд. 1Д; ідентифікаційний код 14360570) стягнути 815 (вісімсот п`ятнадцять) грн 51 коп. судового збору;

судовий збір в частині 289 грн 98 коп. залишити за позивачем.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Західного апеляційного господарського суду протягом 20 днів з дня складення повного тексту рішення.

Суддя І. В. Ткаченко

Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено16.12.2019
Номер документу86335842
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/925/19

Рішення від 16.12.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 30.10.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 06.09.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні