Ухвала
від 16.12.2019 по справі 461/4631/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/4631/19

Провадження № 1-кс/461/10459/19

УХВАЛА

16.12.2019 року. м.Львів.

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СУГУ Національноїполіції уЛьвівській області ОСОБА_3 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №42018141190000032 від 20.06.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

слідчий СУ ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 , звернулася до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором Прокуратури Львівської області ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні №42018141190000032 від 20.06.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, в якому просить продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42018141190000032 від 20.06.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, на шість місяців, тобто до 20.06.2020.

Подане клопотання мотивує тим, що у провадженні СУ ГУ Національної поліції у Львівській області перебуває кримінальне провадження №42018141190000032 від 20.06.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України.

Встановлено, що службові особи корпорації «Укртрансжилбуд» на замовлення КП УКБ «Дрогобицької міської ради» проводять роботи по реконструкції площі Ринок у м. Дрогобичі Львівської області, вартість та об`єми яких не відповідають фактичному виконанню.

Разом з цим, що КП «УКБ» Дрогобицької міської ради проводить авансовий перерахунок бюджетних коштів на рахунок корпорації «Укртрансжилбуд» за начебто виконані роботи, які в подальшому перераховуються на ТзОВ «Теркомбуд» (ЄДРПОУ 40383198) та ФОП ОСОБА_5 (ІКПП 2728902636) з метою зняття таких в банківських установах, а згодом розподіляють їх між учасниками вказаної схеми.

Зокрема, службові особи корпорації «Укртрансжилбуд» (32776178, юридична адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 65, офіс 4) на замовлення КП УКБ «Дрогобицької міської ради» проводять роботи по реконструкції площі Ринок у м. Дрогобичі Львівської області (UA-2017-08-21-000580-c) на суму 25 738 794 грн., а також на замовлення Департаменту міського господарства Дрогобицької міської ради виконують роботи по Капітальному ремонту вул. Грушевського в м. Дрогобич Львівської області (UA-2018-02-15-003006-c) на суму 27 199 998 грн. та капітальному ремонту дороги по вул. Чорновола в м. Дрогобич Львівської області (UA-2018-06-06-002979-a) на суму 4 330 000 грн., роботи по заміні світильників вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих технологій в м. Дрогобич Львівської області проводить ТОВ «Сета Україна» (ЄДРПОУ 31790406) на суму 20 780 000,00 грн., вартість та об`єми яких не відповідаю фактичному виконанню, оскільки жодних виробничих потужностей в м. Дрогобич даний суб`єкт господарювання не має. Разом з цим встановлено, що КП УКБ «Дрогобицької міської ради» та Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради здійснюють авансові платежі бюджетних коштів на рахунок корпорації «Укртрансжилбуд» для виконання робіт, які в подальшому перераховуються на розрахункові рахунки ТзОВ «Теркомбуд» (ЄДРПОУ 40383198), юридична адреса: м. Тернопіль, вул. Вояків дивізії «Галичина», 26 приміщення 37) з метою зняття таких в банківських установах, а згодом подальшого розподілу їх між учасниками вказаної схеми. В свою чергу, посадові особи ТзОВ «Теркомбуд», відповідно до додатків №5 до податкових декларацій з податку на ПДВ співпрацюють із ТОВ «Сета-Україна» (ЄДРПОУ 31790406), юридична адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 65, офіс 4, перераховують останнім кошти на закупівлю асфальтобетонних сумішей, виробництвом та закупівлею яких ТОВ «Сета-Україна» не займається, що може свідчити про здійснення безтоварних операцій між суб`єктами господарювання, а також виведення та привласнення бюджетних коштів, які виділяються на капітальні ремонти доріг в м. Дрогобич Львівської області.

Також посадові особи ТзОВ «Теркомбуд» на замовлення КП УКБ «Дрогобицької міської ради» виконують роботи по реконструкції даху ЗОШ №7 по вул. Грушевського, 11 в м. Стебник Львівської області на суму 3 192 456 грн.

У ході проведення досудового розслідування проведено наступні слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії:

- на підставі ухвали слідчого судді проведено тимчасовий доступ до речей та документів у КП «УКБ» Дрогобицької міської ради, що знаходиться за адресою м. Дрогобич, пл. Ринок, 20 по об`єктах: реконструкції площі Ринок у м. Дрогобичі Львівської області, реконструкції даху ЗОШ №7 по вул. Грушевського, 11 в м. Стебник Львівської області.

- на підставі ухвали слідчого судді проведено тимчасовий доступ до речей та документів у Департаменті міського господарства Дрогобицької міської ради, що знаходиться за адресою м. Дрогобич, вул. Трускавецька, 4 по об`єктах: капітальному ремонту вул. Грушевського в м. Дрогобич Львівської області, капітальному ремонту дороги по вул. Чорновола в м. Дрогобич Львівської області, роботи по заміні світильників вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих технологій в м. Дрогобич Львівської області.

- отримано ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова про проведення судової будівельно-технічної експертизи по об`єкту «Заміна світильників вуличного освітлення з використання енергозберігаючих технологій в м. Дрогобич Львівської області», яку в подальшому скеровано для проведення експертизи до Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз для виконання;

- отримано ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова про проведення судової будівельно-технічної експертизи по об`єкту «Капітальний ремонт вул. Грушевського в м. Дрогобичі Львівської області», яку в подальшому скеровано для проведення експертизи до Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз для виконання;

- отримано ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова про проведення судової будівельно-технічної експертизи по об`єкту «Капітальний ремонт по вул. Чорновола в м. Дрогобич Львівської області», яку в подальшому скеровано для проведення експертизи до Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз для виконання;

- отримано ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова про проведення судової будівельно-технічної експертизи по об`єкту «Реконструкція даху ЗОШ №7 по вул. Грушевського, 11 в м. Стебник Львівської області», яку в подальшому скеровано для проведення експертизи до Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз для виконання;

- отримано ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова про проведення судової будівельно-технічної експертизи по об`єкту «Реконструкція площі Ринок у м. Дрогобичі Львівської області», яку в подальшому скеровано для проведення експертизи до Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз для виконання.

З положень п. 5 ч. 1 ст. 3 КПК України вбачається, що досудове розслідування стадія кримінального провадження, яка починається з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань і закінчується закриттям кримінального провадження або направленням до суду обвинувального акту, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Згідно норм ст. 219 КПК України строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить: дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості.

Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42018141190000032 від 20.06.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, розпочався 20.06.2018.

Разом з тим, на даний час не проведено усі необхідні слідчі (розшукові) та процесуальних дії, у зв`язку з чим виникла необхідність у продовженні строку досудового розслідування, який спливає 20.12.2019.

Зокрема, для завершення досудового розслідування є необхідним отримання висновків проведених судових будівельно-технічних експертиз по об`єктах «Заміна світильників вуличного освітлення з використання енергозберігаючих технологій в м. Дрогобич Львівської області», «Капітальний ремонт вул. Грушевського в м. Дрогобичі Львівської області», «Капітальний ремонт по вул. Чорновола в м. Дрогобич Львівської області», «Реконструкція даху ЗОШ №7 по вул. Грушевського, 11 в м. Стебник Львівської області», «Реконструкція площі Ринок у м. Дрогобичі Львівської області», щодо фактичних обсягів та вартості проведених будівельно-монтажних робіт.

Беручи до уваги, що для отримання доказів, які можуть бути використані під час судового розгляду, необхідний строк досудового розслідування не менше ще шести місяців, а також те, що вказані дії не могли бути здійснені та завершені раніше з об`єктивних причин та внаслідок особливої складності провадження, слідчий просить клопотання задовольнити.

Слідчий та прокурор в судове засідання не з`явилися, оскільки подали до суду заяви про розгляд клопотання у їх відсутності, просять таке задовольнити.

Перевіривши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Слідчим доведено, що перелічені слідчі та процесуальні дії мають доказове значення у провадженні є необхідними для об`єктивного розслідування кримінального провадження та не є вичерпними, оскільки після їх проведення може виникнути необхідність у проведенні інших слідчих (розшукових) дій.

Слідчий суддя враховує те, що для отримання доказів, які можуть бути використані під час судового розгляду, необхідний значний час, а також те, що вказані дії не могли бути здійснені та завершені раніше з об`єктивних причин та внаслідок особливої складності провадження.

Таким чином, з огляду на викладене, враховуючи ступінь тяжкості та складності злочину, слідчий суддя вважає за доцільне клопотання задовольнити та продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42018141190000032 від 20.06.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, на шість місяців, тобто до 20.06.2020.

Керуючись ст.ст. 219, 294, 295-1, 372, 376 КПК України, слідчий суддя ,-

УХВАЛИВ:

клопотання задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №42018141190000032 від 20.06.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, на шість місяців, тобто до 20.06.2020 року.

Ухвала остаточна, оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86348541
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №42018141190000032 від 20.06.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —461/4631/19

Ухвала від 10.06.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 23.08.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 23.08.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 23.08.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 23.08.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 23.08.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 23.08.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні