Ухвала
від 14.11.2019 по справі 752/18923/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/18923/19

Провадження по справі № 1-кс/752/10718/19

У Х В А Л А

14.11.2019 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м.Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва, розглянувши внесене в кримінальному провадженні № 12019100000000354, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України, клопотання подане слідчим СУГУ Національноїполіції ум.Києві ОСОБА_3 погодженене прокуроромвідділу прокуратуриміста Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, подане в порядку глави 15 Кримінального процесуального кодексу України, -

ВСТАНОВИВ:

до провадження слідчого судді Голосіївського районного суду м.Києва надійшло клопотання подане в межах кримінального провадження №12019100000000354, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України, подане слідчим СУГУ Національноїполіції ум.Києві ОСОБА_3 погодженене прокуроромвідділу прокуратуриміста Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування заявлених вимог, слідчий зазначив, що службові особи низки суб`єктів підприємницької діяльності, з метою прикриття своїх злочинних намірів, у 2018-2019 роках підробили офіційні документи в тому числі і цивільно-правові угоди.

Так, відповідно до повідомлення про злочин головного редактора програми «Гроші» Іноземного підприємства «1+1 ПРОДАКШИН» ОСОБА_5 встановлено, що журналістами програми «Гроші», в рамках журналістського розслідування щодо використання коштів, призначених на будівництво військових арсеналів, виявлено що у грудні 2018 року, Міністерством оборони України перераховано на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) майже 700000000 грн. У січні 2019 року, зазначені товариства закупили у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) електрокабелі та інші будівельні матеріали для забезпечення виконання оборонного замовлення за завищеними на 35-40 % цінами. У подальшому, закумульовані кошти ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) перераховувало на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), що мають ознаки фіктивності.

За результатами проведення тимчасового доступу до документів, що перебували у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » встановлено, що під час реєстрації електронної адреси ІНФОРМАЦІЯ_7 , якою користувалось ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », як контактний, зазначено номер телефону НОМЕР_6 .

Звертаючись з зазначеним клопотанням слідчий просив розглянути його за відсутності службових осіб ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », з метою унеможливлення останніми завчасного знищення або переховування документів, до яких просить надати тимчасовий доступ, що було прийнято до уваги, а тому судовий виклик останніх не здійснювався.

Слідчий СУГУ Національноїполіції ум.Києві ОСОБА_3 подав до суду клопотання про розгляд заявлених у клопотанні вимог за його відсутності, з викладених у ньому підстав, просив задовольнити.

За правилами ст. 107 КПК України, під час розгляду клопотання про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,що перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », фіксування технічними засобами судового засідання не здійснювалось у зв`язку з відсутністю у судовому засіданні осіб, які беруть участь у судовому провадженні.

Слідчий суддя, вивчивши матеріали клопотання, дійшов висновку про наявність достатніх підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до зазначених в клопотанні слідчого документів, а саме, можливості ознайомитися з ними та зробити з них копії.

Правилами ч. 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а за правилами п. 7 ч. 1 ст. 162 цього Кодексу, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація , яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Встановлено,що СУ ГУ Національної поліції у м. Києві здійснюється досудове розслідування у межах кримінального провадження № 12019100000000354, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

Під часдосудового розслідуванняз метою встановлення осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення, необхідно отримати у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 роздруківку вхідних та вихідних з`єднань вказаних абонентів, із зазначенням ІМЕІ мобільного телефону та прив`язкою до місцевості, у період часу з 01.07.2018 по 23.10.2019 року.

Іншими способами встановити вищевказані відомості та довести обставини, які передбачається довести за допомогою даних документів неможливо у зв`язку з тим, що вони знаходяться виключно у документах, які знаходяться у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 ».

За результатамирозгляду клопотанняпро тимчасовийдоступ доречей ідокументів,що перебуваютьу володінніПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », дослідивши доданідо клопотаннядокументи,приходжу довисновку,що зазначенеклопотання підлягаєзадоволенню,оскільки знаданих матеріалівкримінального провадженнявбачається наявністьдостатніх підставвважати,що наданнядоступу доінформації,яка перебуваєу володінніПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », має суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, а можливість довести їх іншими способом, крім тих про які йдеться в клопотанні, відсутня.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 108, 159-166, 309 КПК України слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

клопотання подане в межах кримінального провадження № 12019100000000354, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України, слідчим СУГУ Національноїполіції ум.Києві ОСОБА_3 погодженене прокуроромвідділу прокуратуриміста Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », задовольнити.

Надати дозвіл слідчому слідчого управління ГУ Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 дозвіл на отримання інформації у оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: відомостей про зв`язок кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг з абонентським номером НОМЕР_7 та абонентським номером НОМЕР_6 , за період часу з 01.07.2018 по 23.10.2019, а саме: про адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаними вище абонентськими номерами та ІМЕІ; про вмикання-вимикання мобільного терміналу із вказуванням координат ретрансляційно-базових станцій, із зазначенням адреси встановлення базової станції (ретрансляційної антени), азимуту базових станцій, під час здійснення розмов, часу і місця реєстрації терміналу у мережі; про ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонента: унікальний ідентифікатор сім-картки (ІМSІ), міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі ІМЕІ) тощо; про типи з`єднань абонентів: вхідні та вихідні дзвінки, SМS (короткі текстові повідомлення), ММS (мультимедійні повідомлення), переадресацію тощо; дату, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонентів; ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонент Б), з`єднання нульової тривалості; інформацію рух грошових коштів за вказаними абонентськими номерами (в тому числі зняття, переказ на банківські рахунки, інші рахунки та платіжні системи), з зазначенням наявної інформації особу абонента та контрагентів вказаних абонентських номерів; за наявності контрактної угоди або відповідної реєстрації - відомості про його особу та іншої службової інформації, у тому числі про поповнення рахунку на номери стреч-карток, з моменту активації, з можливістю вилучення.

Роз`яснити положення ч. 4 ст. 165 ч. 1 ст. 166 КПК України, відповідно до змісту яких: на вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів; у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.11.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —752/18923/19

Ухвала від 02.04.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 02.04.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 20.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 20.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 26.09.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Постанова від 02.10.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні