Ухвала
від 11.12.2019 по справі 160/8480/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

11 грудня 2019 року Справа № 160/8480/19

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого суддіСидоренка Д.В. за участі секретаря судового засіданняКручини Ю.Д. за участі: представника відповідача Куреденко О.П. розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕКО ПРОЕКТ ГРУП" до Відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому Криворізької міської ради про скасування постанови та припису, -

ВСТАНОВИВ:

03.09.2019 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕКО ПРОЕКТ ГРУП" до Відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому Криворізької міської ради, в якому позивач просить:

- скасувати винесену 09.08.2019 року Відділом з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому Криворізької міської ради постанову про притягнення ТОВ «ЕКО ПРОЕКТ ГРУП» до відповідальності, яка передбачена абз.2 ч.1 ст.2 Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» ;

- скасувати винесений 26.07.2019 року Відділом з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому Криворізької міської ради припис про усунення ТОВ «ЕКО ПРОЕКТ ГРУП» порушень вимог законодавства.

Ухвалою суду від 23.09.2019 року, після усунення недоліків позовної заяви, відкрито провадження у адміністративній справі за правилами загального позовного провадження, та призначено підготовче засідання.

23.10.2019 року відповідачем подано відзив на позовну заяву.

14.11.2019 року позивачем подано письмове клопотання про залучення свідків та клопотання про долучення додаткових доказів по справі.

18.11.2019 року відповідачем подано письмове клопотання про долучення додаткових доказів по справі.

25.11.2019 року позивачем подано письмове клопотання про виклик свідків, в якому, з метою з`ясування всіх обставин, всебічного та об`єктивного розгляду справи, він просить суд викликати для дачі показань в якості свідків директора підприємства позивача - Товариства з обмеженою відпо відальністю "ЕКО ПРОЕКТ ГРУП" Голубніченко Світлану Миколаївну та головного спеціаліста відділу з питань архітектурно-будівельного контролю виконкому Криворізької міської ради Терещенка Вадима Валентиновича, враховуючи, що зазначені особи володіють спеціальними архітектурно-будівельними знаннями, що дасть можливість з`ясувати обставини прийняття інженерних рішень, використаних при розробці робочого проекту Реконструкція квартири АДРЕСА_1 , а також з`ясувати їх відповідність діючим будівельним нормам і стандартам.

Ухвалами суду від 25.11.2019 року відмовлено в задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі, закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 11 грудня 2019 року.

У судове засідання, призначене на 11.12.2019 року, з`явився представник відповідача. Представник позивача надав письмове клопотання щодо перенесення судового засідання на іншу дату.

З метою економії процесуального часу, судом поставлено на розгляд клопотання позивача про виклик свідків.

Представник відповідача проти задоволення клопотання не заперечувала.

Дослідивши матеріали справи, вирішуючи клопотання щодо виклику свідків, суд зазначає наступне.

Статтею 72 КАС України встановлено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Частинами 1, 2 ст.65 КАС України передбачено, що як свідок в адміністративній справі судом може бути викликана будь-яка особа, якій відомі обставини, що належить з`ясувати у справі.

Свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або учасників справи. Учасник справи, заявляючи клопотання про виклик свідка, повинен зазначити його ім`я, місце проживання (перебування), роботи чи служби та обставини, щодо яких він може дати показання.

Судом встановлено, що клопотання позивача відповідає вимогам ч.2 ст.65 КАС України.

Згідно із ч.3 ст.65 КАС України, свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом і дати правдиві показання про відомі йому обставини. За відсутності заперечень учасників справи свідок може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд може дозволити свідку брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції незалежно від заперечень учасників справи, якщо свідок не може з`явитися до суду через хворобу, похилий вік, інвалідність або з інших поважних причин.

Отже, з метою встановлення всіх обставин справи, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕКО ПРОЕКТ ГРУП", та викликати у судове засідання для допиту в якості свідків: директора Товариства з обмеженою відпо відальністю "ЕКО ПРОЕКТ ГРУП" - Голубніченко Світлану Миколаївну та головного спеціаліста відділу з питань архітектурно-будівельного контролю виконкому Криворізької міської ради - Терещенка Вадима Валентиновича.

Керуючись статтею 65 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Викликати ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_2 ) для дачі показань в якості свідка.

Викликати головного спеціаліста відділу з питань архітектурно-будівельного контролю Виконкому Криворізької міської ради Терещенка Вадима Валентиновича (адреса: 50101, Дніпропетровська область, м.Кривий Ріг, Металургічний район, пл.Молодіжна, буд.1) для дачі показань в якості свідка.

Попередити ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Відкласти розгляд справи на 15.01.2020 року на 13:00 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 17.12.2019 року.

Суддя Д.В. Сидоренко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.12.2019
Оприлюднено18.12.2019
Номер документу86377305
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/8480/19

Постанова від 30.07.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Постанова від 30.07.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 04.06.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 07.04.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 07.04.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Рішення від 17.02.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

Ухвала від 11.12.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

Ухвала від 25.11.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Сидоренко Дмитро Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні