Ухвала
від 17.12.2019 по справі 811/1864/18
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

17 грудня 2019 року м. Кропивницький Справа № 811/1864/18

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Сагуна А.В., розглянувши у письмовому провадженні заяви по адміністративній справі за позовною заявою Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до приватного акціонерного товариства «Виробниче договірне об`єднання асоціація «Південна» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області звернулося до суду з позовною заявою про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до приватного акціонерного товариства «Виробниче договірне об`єднання асоціація «Південна» у вигляді зупинення роботи (експлуатації) будівель зерноскладів №1, 2, 3 та будинку механізаторів (майстерні), що розташовані за адресою: Кіровоградська область, Бобринецький район, с. Червона долина, Витязівське шосе, 1, шляхом заборони їх використання (експлуатації) ПрАТ «Асоціація «Південна» та опечатування (опломбування) вхідних дверей (воріт) до вказаних будівель.

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 11 липня 2018 року провадження у даній справі було зупинене у зв`язку зі зверненням обох сторін з клопотанням про надання їм додаткового часу для примирення, шляхом усунення порушень вимог пожежної безпеки (а.с.76).

В подальшому ухвалами суду від 21.12.2018, 26.04.2019, 12.07.2019, 13.09.2019 строки зупинення провадження було продовжено у зв`язку з необхідністю надання додаткового часу для усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки у повному обсязі (а.с.125, 149, 176, 199).

Учасники справи подали до суду заяви про примирення, в яких погодились врегулювати існуючий спір шляхом використання права на примирення на основі взаємних поступок, також просили розглянути дані заяви без їх участі (а.с.206-212, 222-225).

Ч. 9 ст. 205 КАС України передбачено, що, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З урахуванням вищенаведеного, суд дійшов висновку про можливість розгляду заяв за відсутності сторін у порядку письмового провадження без фіксування судового засідання технічними засобами, що передбачено ч. 4 ст. 229 КАС України та відображено у відповідному протоколі судового засідання (а.с.234).

Суд, проаналізувавши подані докази, встановив наступне.

Згідно заяв щодо примирення, сторони домовились про те, що:

- приватне акціонерне товариство Виробниче договірне об`єднання асоціація Південна вживає вичерпних заходів по усуненню недоліків, зазначених у позовній заяві, які станом на 09.12.2019 залишились невиконаними на об`єкті Відповідача - будівлях зерноскладів № 1, 2, 3 та будинку механізаторів (майстерні), що розташовані за адресою: Кіровоградська область, Бобринецький район, с Червона Долина, Витязівське шосе, 1, згідно з планом заходів по усуненню недоліків;

- приватне акціонерне товариство Виробниче договірне об`єднання асоціація Південна зобов`язується повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки, зазначених в Акті № 297, який був направлений заказним листом з повідомлення 15.06.2019 року відповідачу (долучений до матеріалів справи), у позовній заяві, та плані заходів по усуненню недоліків, до 17 грудня 2020 року;

- до 17 грудня 2020 року приватне акціонерне товариство Виробниче договірне об`єднання асоціація Південна зобов`язується звернутись до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки на об`єкті відповідача - будівлях зерноскладів № 1, 2, 3 та будинку механізаторів (майстерні), що розташовані за адресою: Кіровоградська область, Бобринецький район, с Червона Долина, Витязівське шосе, 1;

- Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області зобов`язується на підставі клопотання приватного акціонерного товариства Виробниче договірне об`єднання асоціація Південна здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки на об`єкті відповідача (будівлях зерноскладів № 1, 2, 3 та будинку механізаторів (майстерні), що розташовані за адресою: Кіровоградська область, Бобринецький район, с. Червона Долина, Витязівське шосе, 1), відповідно до погодженого плану усунення недоліків протягом 10 робочих днів з дня надходження від відповідача клопотання про проведення позапланової перевірки.

Відповідно до умов зазначених заяв (угод) про примирення, сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов цієї заяви вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання спору, та не мають жодних вимог щодо один одного; умови примирення, дії позивача та відповідачів не суперечать закону і не порушують чиїх - небудь прав, свобод та інтересів; сторони мають належне уявлення про сутність цієї заяви і всіх її елементів; сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і зумовлюють настання бажаних наслідків, які відповідають їхнім дійсним інтересам.

Згідно з ч. 5 ст. 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.ч. 1, 3, 4, 5 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з примиренням сторін суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Заяви щодо примирення сторін підписано уповноваженими представниками сторін - т.в.о. начальника Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області та директором приватного акціонерного товариства «Виробниче договірне об`єднання асоціація «Південна» , які наділені відповідними повноваженнями.

Дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї - небудь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв`язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заявах щодо примирення по адміністративній справі №811/1864/18.

У відповідності до ч.1 ст.237 КАС України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Враховуючи те, що обставини, на підставі яких провадження у справі було зупинене відпали, суд вважає за необхідне поновити провадження у справі.

Керуючись ст.ст.190, 191, 237 п.3 ч.1 ст. 238, ст.ст. 239, 243, 256, 293 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

В И Р І Ш И В:

Поновити провадження у справі № 811/1864/18 за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області до приватного акціонерного товариства «Виробниче договірне об`єднання асоціація «Південна» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Затвердити умови примирення сторін по справі за адміністративним позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області (вул. Пашутінська,1, м. Кропивницький, 25015, код ЄДРПОУ - 38613719) до приватного акціонерного товариства «Виробниче договірне об`єднання асоціація «Південна» (вул. Витязівське шосе, 1, с. Червона долина, Бобринецький район, Кіровоградська область, 27223, код ЄДРПОУ 23235160) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), викладені у заявах щодо примирення сторін, а саме:

- приватне акціонерне товариство Виробниче договірне об`єднання асоціація Південна усуває недоліки, зазначені у позовній заяві, які станом на 09.12.2019 залишились невиконаними на об`єкті Відповідача - будівлях зерноскладів № 1, 2, 3 та будинку механізаторів (майстерні), що розташовані за адресою: Кіровоградська область, Бобринецький район, с Червона Долина, Витязівське шосе, 1, згідно з планом заходів по усуненню недоліків;

- приватне акціонерне товариство Виробниче договірне об`єднання асоціація Південна усуває порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки, зазначених в Акті № 297, який був направлений заказним листом з повідомлення 15.06.2019 року відповідачу (долучений до матеріалів справи), у позовній заяві, та плані заходів по усуненню недоліків, до 17 грудня 2020 року;

- до 17 грудня 2020 року приватне акціонерне товариство Виробниче договірне об`єднання асоціація Південна звертається до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки на об`єкті відповідача - будівлях зерноскладів № 1, 2, 3 та будинку механізаторів (майстерні), що розташовані за адресою: Кіровоградська область, Бобринецький район, с Червона Долина, Витязівське шосе, 1;

- Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області на підставі клопотання приватного акціонерного товариства Виробниче договірне об`єднання асоціація Південна здійснює позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної, пожежної безпеки на об`єкті відповідача (будівлях зерноскладів № 1, 2, 3 та будинку механізаторів (майстерні), що розташовані за адресою: Кіровоградська область, Бобринецький район, с. Червона Долина, Витязівське шосе, 1), відповідно до погодженого плану усунення недоліків протягом 10 робочих днів з дня надходження від відповідача клопотання про проведення позапланової перевірки.

Провадження у справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області (вул. Пашутінська,1, м. Кропивницький, 25015, код ЄДРПОУ - 38613719) до приватного акціонерного товариства «Виробниче договірне об`єднання асоціація «Південна» (вул. Витязівське шосе, 1, с. Червона долина, Бобринецький район, Кіровоградська область, 27223, код ЄДРПОУ 23235160) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) - закрити.

Роз`яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала суду в частині поновлення провадження у справі оскарженню не підлягає.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, встановленому ст.256 КАС України та в частині закриття провадження у справі, може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів за правилами, встановленими ст.ст.293, 295 - 297 КАС України.

Копію ухвали надіслати учасникам у справі.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду А.В. Сагун

Дата ухвалення рішення17.12.2019
Оприлюднено19.12.2019
Номер документу86378041
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —811/1864/18

Ухвала від 17.12.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Ухвала від 13.09.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Ухвала від 12.07.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Ухвала від 26.04.2019

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Ухвала від 21.12.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Ухвала від 11.07.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Ухвала від 02.07.2018

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні