Ухвала
від 16.12.2019 по справі 445/2286/19
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/2286/19

Провадження № 2/445/796/19

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

"16" грудня 2019 р. суддя Золочівського районного суду Львівської області Сивак В.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Єлиховицької сільської ради Золочівського району Львівської області, треті особи - Золочівська районна державна адміністрація, Головне управління Держгеокадастру у Львівській області про визнання права власності на спадкове майно (земельні ділянки),

в с т а н о в и в :

позивач звернувся до суду з позовом до до Єлиховицької сільської ради Золочівського району Львівської області, треті особи - Золочівська районна державна адміністрація, Головне управління Держгеокадастру у Львівській області про визнання права власності на спадкове майно (земельні ділянки).

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України, підлягає розгляду в судах загальної юрисдикції та підсудна Золочівському районному суду Львівської області.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи слід проводити за правилами загального позовного провадження.

Також разом з позовом ОСОБА_1 подав клопотання про витребування доказів, а саме спадкової справи після смерті ОСОБА_2 І

Розглянувши клопотання про витребування доказів, суд вважає, що таке клопотання слід задовольнити, з огляду на таке.

Відповідно до ч. 1ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Згідно ч. 3 ст. 177ЦПК України, у разі необхідності до позовної заяви додаються клопотання та заяви позивача про звільнення (відстрочення, зменшення) від сплати судового збору, про призначення експертизи, витребування доказів тощо.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку, що витребування спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , сприятиме всебічному, повному та об`єктивному розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 84,187,260,261,353 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Єлиховицької сільської ради Золочівського району Львівської області, треті особи - Золочівська районна державна адміністрація, Головне управління Держгеокадастру у Львівській області про визнання права власності на спадкове майно (земельні ділянки).

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Золочівського районного суду Львівської області на 10 год.00 хв. 20 січня 2020 в порядку загального позовного провадження.

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати із Золочівської державної нотаріальної контори (юридична адреса: 80700, Львівська область Золочівський район, м. Золочів, вул. Валова, буд. 4) належним чином засвідчену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , в с. Єлиховичі Золочівського району Львівської області.

Копію ухвали скерувати для виконання до Золочівської державної нотаріальної контори, роз`яснивши при цьому, що докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Строк виконання ухвали до 20.01.2020 року.

З метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України - розпочати підготовче провадження у справі.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише у зв`язку з порушенням правил підсудності в апеляційному порядку безпосередньо до Львівського апеляційного суду або через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 15 денний строк з дня отримання копії ухвали. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. М.Сивак

СудЗолочівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено18.12.2019
Номер документу86385363
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —445/2286/19

Рішення від 17.03.2020

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 13.02.2020

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні