Ухвала
від 10.12.2019 по справі 903/33/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

"10" грудня 2019 р. Справа № 903/33/15 За заявою дочірньої компанії «Газ України» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»

до товариства з обмеженою відповідальністю «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія»

про банкрутство

Суддя Шум М.С.

Секретар судового засідання Кобись Є.О.

Представники сторін: н/в

ВСТАНОВИВ: ухвалою господарського суду Волинської області від 12.02.2015 року порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» , розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Григор`єва Валерія Васильовича.

Постановою суду від 05.05.2015 року визнано банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» , відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» призначено арбітражного керуючого Григор`єва Валерія Васильовича.

Ухвалою суду від 05.12.2018р. припинено повноваження ліквідатора Григор`єва Валерія Васильовича у справі № 903/33/15 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» . Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» призначено арбітражного керуючого Василюка Ігоря Миколайовича .

Ухвалою суду від 26.11.2019р. розгляд справи відкладено на 10.12.2019р., зобовязано ліквідатора по справі арбітражному керуючому Василюку Ігорю Миколайовичу зобов`язано подати суду звіт про проведену роботу у справі про банкрутство ТзОВ "Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія" відповідно до Кодексу України з процедур банкрутства

10.12.2019 ліквідатор банкрута звернувся до суду з клопотанням про затвердження звіту арбітражного керуючого про проведену роботу та ліквідаційний баланс товариства з обмеженою відповідальністю «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» .

Дослідивши в судовому засіданні матеріали справи, судом приймається рішення щодо можливості задоволення відповідного клопотання ліквідатора, затвердження наданого суду ліквідаційного звіту та балансу, ліквідацію та закриття провадження з наступних обставин.

21.10.2019р. введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства, у відповідності до п.4 Прикінцевих та перехідних положень установлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно зі статтею 65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

З метою вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення майна боржника та формування ліквідаційної маси ліквідатором була проведена робота по збору відомостей про майно та права, зареєстровані за боржником, шляхом направлення, зокрема, письмових запитів у реєстраційні органи, а саме: Волинська миниця ДФС, Державне космічне агентство України, Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області, ГУ ДФС у Волинській області, ГУ Держпродспоживслужби в Волинській області, ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області, Головне територіальне управління юстиції у Волинській області, ГУ Держгеокадастру у Волинській області, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Управління Держпраці у Волинській області. Відповіді на запити долучені до матеріалів справи та досліджені судом. Згідно Державного реєстру цивільних повітряних суден України відомості щодо рухомого майна відсутні.

ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області інформація про реєстрацію сільськогосподарської техніки за ТОВ Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія відсутня.

Згідно відповіді ГУ Держгеокадастру у Волинській області за ТОВ Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія не виявлено зареєстрованих земельних ділянок.

Згідно відповіді Територіального сервісного центру МВС транспортні засоби за ТОВ Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія не зареєстровані.

Управлінням Держпраці у Волинській області повідомлено, що об`єктів підвищеної небезпеки, великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування не зареєстровано.

АТ Українська залізниця повідомила, що інформація про вагони за ТОВ Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія , як власника відсутня. Також в інформаційних базах відсутні відомості про зареєстровані локомотиви.

Відповідно до відповіді Державного космічного агентства України зареєстрованих унікальних об`єктів космічної діяльності, космічної техніки за банкрутом немає.

Згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно вбачається, що за ТОВ Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія було зареєстровано нерухоме майно.

Водночас з матеріалів справи встановлено, що на підставі судових рішень за позовами Фонду державного майна України (справи №№ 5024/873/2012, 5024/844/2012) нерухоме майно витребувано у ТОВ Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія та передано ВАТ Херсонський шовковий комбінат .

На офіційному веб-сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України відкрито доступ до відомостей державних реєстрів охоронних документів на об`єкти прав власності, а саме:

- інтерактивна база даних Промислові зразки, зареєстровані в Україні ;

- спеціалізована база даних Винаходи (корисні моделі) в Україні ;

- база даних Зареєстровані в Україні знаки для товарів і послуг ;

- база даних Відомості про видачу свідоцтва України на знаки для товарів і послуг ;

- база даних Відомості про видачу патентів України на корисні моделі ;

- база даних Відомості про видачу патентів України на промислові зразки ;

- база даних Відомості про видачу патентів України на винаходи ;

- база даних Відомості про видачу деклараційних патентів на винаходи ;

- база даних Відомості про заявки на винаходи, які прийняті до розгляду .

Згідно відомостей, розміщених у вказаних інформаційно-довідкових системах, інформація про реєстрацію за ТОВ Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія прав власності на об`єкти промислової та інтелектуальної власності відсутні.

З матеріалів справи встановлено, що згідно акту інвентаризації розрахунків з покупцями та іншими дебіторами, в складі комісії ОСОБА_1 , Григор`єва В.В., ОСОБА_2 А., встановлено наявність дебіторської заборгованості на користь банкрута. Зокрема, інвентаризаційною комісією зазначено про існування дебіторської заборгованості ДКП Луцьктепло в розмірі 29 742 845,23 грн.

На засіданні комітету кредиторів 06.12.2019р. схвалено звіт ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» про проведену роботу та звіт ліквідатора про нарахування грошової винагороди арбітражному керуючому за період роботи з 05.12.2017р. по 21.10.2019р.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, які необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом, та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали ліквідаційної процедури, суд вважає, що ліквідатором вжито всіх встановлених Кодексом України з процедур банкрутства заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури. Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, рухоме та нерухоме майно, земельні ділянки за боржником не зареєстровані, виконавчі документи на виконанні в органах ДВС не перебувають.

Зазначені запити та отримані відповіді досліджені в судовому засіданні і долучені до матеріалів справи.

Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.

У ліквідаційному балансі підприємства-банкрута відображено відсутність майнових активів.

Господарський суд дійшов висновку, що ліквідатором в повній мірі виконані обов`язки з розшуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) банкрута.

Пунктом 5 частини 1 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт керуючого санацією або ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційної процедури у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність товариства припинена, що відображено у ліквідаційному балансі, господарський суд приймає рішення про ліквідацію юридичної особи-банкрута та закриття провадження у справі.

Згідно з частиною 4 статті 83 Закону про банкрутство вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

На підставі викладеного, керуючись ч.7 ст. 64, ч.2 ст.65, п. 5 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд-

У Х В А Л И В:

1. Клопотання арбітражного керуючого, ліквідатора майна товариства з обмеженою відповідальністю «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» Василюка І.М. про затвердження ліквідаційного балансу, звіту про роботу ліквідатора у справі №903/33/15 про банкрутство ТзОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» - задовольнити.

2. Затвердити звіт ліквідатора Василюка І.М. про проведення ліквідаційної процедури банкрута та доданий до нього ліквідаційний баланс.

3. Ліквідувати Товариство з обмеженою відповідальністю «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» (вул.Карбишева, 2, м.Луцьк, код ЄДРПОУ 32964103) як юридичну особу-банкрута.

4 . Провадження у справі №903/33/15 закрити .

Ухвала набирає законної сили в порядку ч.4 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства, 235 ГПК України та може бути оскаржена у відповідності до ст.ст. 254, 255 ГПК України .

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення10.12.2019
Оприлюднено18.12.2019
Номер документу86398589
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/33/15

Судовий наказ від 27.12.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 27.12.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 27.12.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 27.12.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 27.12.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 27.12.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 10.12.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 10.12.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 26.11.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 21.10.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні