Ухвала
від 18.12.2019 по справі 540/2522/19
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

18 грудня 2019 р. м. ХерсонСправа № 540/2522/19

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Варняка С.О. ,

при секретарі: Нікітенко А.В.,

за участю:

позивача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача - Чорного А.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Ліквідаційної комісії управління Міністерства внутрішніх справ України в Херсонській області про зобов`язання вчинити певні дії суб`єкта владних повноважень,

встановив :

17.12.2019 року до суду від відповідача надійшло клопотання про залучення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - державну установу "Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ України по Херсонській області". В обґрунтування свого клопотання, відповідач зазначає, що уповноваженим структурним підрозділом Міністерства внутрішніх справи України, який здійснює прийом документів і перевірку, зокрема обчислення вислуги років (страхового стажу) для призначення пенсії, є сектор із соціально-гуманітарних питань ДУ "ТМО МВС України по Херсонській області".

У судовому засіданні представник відповідача підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Позивач по суті клопотання заперечував.

Вирішуючи клопотання, суд виходить з такого.

Положенням "Про сектор із соціально-гуманітарних питань ДУ "ТМО МВС України по Херсонській області", затвердженим наказом ДУ "ТМО МВС України по Херсонській області" від 21.02.2019 № 10 передбачено, що одним з основних завдань сектору є прийом і перевірка правильності оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій особам рядового і начальницького органів внутрішніх справ та членам їх сімей, які мають право на пенсійне забезпечення згідно із Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Уповноваженим структурним підрозділом Міністерства внутрішніх справ України, який здійснює прийом документів і перевірку, зокрема обчислення вислуги років (страхового стажу) для призначення пенсії, є сектор із соціально-гуманітарних питань ДУ "ТМО МВС України по Херсонській області".

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи те, що рішення по справі може вплинути на права, свободи, інтереси та обов`язки державної установи "Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ України по Херсонській області", суд вважає за необхідне залучити державну установу "Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ України по Херсонській області" до участі у справі в якості третьої особи.

У зв`язку залученням до участі у справі третьої особи суд відкладає розгляд справи.

Керуючись ст. 49, 243, 248 КАС України,

ухвалив :

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача державну установу "Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ України по Херсонській області" (код ЄДРПОУ 08734569, вул. Кременчуцька, 86, м. Херсон, 73013).

Відкласти розгляд справи на 16 січня 2020 року до 14:00 години.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Варняк С.О.

Дата ухвалення рішення18.12.2019
Оприлюднено19.12.2019
Номер документу86417982
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії суб`єкта владних повноважень

Судовий реєстр по справі —540/2522/19

Ухвала від 19.05.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 29.04.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Постанова від 17.03.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Скрипченко В.О.

Ухвала від 16.03.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Скрипченко В.О.

Ухвала від 03.03.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Скрипченко В.О.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Скрипченко В.О.

Рішення від 15.01.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Ухвала від 29.11.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні