Ухвала
від 16.12.2019 по справі 461/9442/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/9442/19

Провадження № 1-кс/461/10437/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.12.2019 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м.Львові клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів, що становлять охоронювану законом таємницю

в с т а н о в и в :

Старший слідчий слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором першого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання обвинувачення управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням прокуратури Львівської області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасового доступу до речей і документів, які становлять банківську таємницю з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх (здійснити виїмку), що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код банку МФО НОМЕР_1 , адреса місця знаходження якого: АДРЕСА_1 , із можливістю ознайомлення та вилучення таких оригіналів документів у Відділенні № НОМЕР_2 в м.Львові АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме стосовно відкриттята обслуговуваннябанківських рахунків: НОМЕР_3 (українська гривня), НОМЕР_4 (долар США), НОМЕР_5 (євро), які відкриті ПП « ОСОБА_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ,зокрема: заяви навідкриття (закриття)банківського рахунку,угоди наобслуговування банківськихрахунків вдистанційній розрахунковійсистемі обслуговуванняв частиніпризначених платежівпопереказу коштів;платіжні документи про отримання коштів за надані послуги, руху коштів та реєстру розрахункових документів по вказаних банківських рахунках за період часу з 01.06.2018 по час виконання ухвали слідчого судді, із зазначенням повних реквізитів контрагентів, дати, часу, суми та призначення платежів їх проведення, зазначенням вхідних і вихідних залишків на рахунку, в частиніпризначених платежівпопереказу коштів.

Своє клопотання обґрунтовує тим, що отримання такої інформації по банківських рахунках відкритих уАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » надасть можливість використовувати їх як докази у цьому кримінальному провадженні. Документи та інформація по банківських рахунках відкритих у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » знаходиться лише у вказаній банківській установі, тому здобути їх можливо лише у вказаному банку шляхом отримання тимчасового доступу до вказаних речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та отримання розпорядження суду на їх вилучення оскільки іншими способами не можливо їх отримати.

Крім того, слідчий просить суд проводити розгляд клопотання без участі особи у володінні якої вони знаходяться, у зв`язку із реальною загрозою зміни або знищенням речей і документів, які необхідно вилучити, що мають значення у досудовому розслідуванні.

На підставі ч.2 ст.163 КПК України слідчий суддя вважає за можливе розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує реальна загроза їх зміни чи знищення.

Слідчий у судове засідання не з`явився, у клопотанні просив розгляд справи проводити без його участі.

Відповідно до ст.107 КПК України фіксування судового процесу не здійснювалося у зв`язку з неявкою всіх учасників справи.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно п.8 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема: персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Старшим слідчим СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140000000809 від 19.11.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

19.11.2019 в слідче управління ГУНП у Львівській області надійшла заява з АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » із повідомленням про те, що в період січня-квітня місяця 2019 року, службові особи ПП « ОСОБА_5 », діючи за попередньою змовою групою осіб, здійснили несанкціонований відбір природного газу з газотранспортної системи, чим вчинили привласнення чужого майна належного АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Із матеріалів звернення т.в.о. президента правління АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ОСОБА_6 вбачається, що службові особи ПП « ОСОБА_5 », не маючи жодного підтвердження обсягу природного газу, без укладення відповідного договору з постачальником та не перебуваючи у Реєстрі споживачів жодного постачальника, здійснили у згаданий вище період часу несанкціонований відбір природного газу з газотранспортної системи на загальну вартість 370645177,16 грн., що складається з вартості природного газу, зокрема відібраного по договору №1811000689/Новояворівськ від 30.11.2018 на суму 180232461,22 грн. та за договором №1811000692/Новий Розділ від 30.11.2018 на суму 190 412715,94 грн.

В ході досудового розслідування встановлено, що ПП « ОСОБА_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 (адреса місцезнаходження: АДРЕСА_3 ) здійснює свою діяльність у сфері виробництво, передача, розподілення та торгівля електроенергії; постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря. Вказану господарську діяльність Підприємство здійснює через об`єкти газоспоживання шляхом спалювання природного газу та перетворення її в теплоенергію.

Встановлено, що 24.08.2018 між ІНФОРМАЦІЯ_5 , одержаними від корупційних та інших злочинів « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ПП « ОСОБА_5 », укладено Договір управління майном (активами), зокрема майновими комплексами Теплоелектроцентраль, розташованих у м. Новий Розділ та м. Новояворівськ Львівської області. Вказані ТЕЦ безпосередньо підключені до газотранспортної системи АТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », де за результатами діяльності забезпечують теплоенергією кінцевих споживачів фізичних та юридичних осіб.

Відповідно до п.5 глави 1 розділу 1 Кодексу ГТС, затвердженої постановою ІНФОРМАЦІЯ_7 , від 30.09.2015 № 2493, несанкціонованим відбором природного газу є відбір природного газу за відсутності по суб`єкту ринку природного газу підтвердженої номінації (підтвердженого обсягу природного газу) на відповідний розрахунковий період; без укладення відповідного договору з постачальником, а з 01.03.2019 несанкціонований відбором природного газу також є відбір природного газу за відсутності споживача в Реєстрі споживачів постачальника будь-якого постачальника протягом розрахункового періоду.

З матеріалів звернення вбачається, що протягом січня-квітня 2019 ПП « ОСОБА_5 » не перебувало в Реєстрі споживачів будь-якого постачальника (дані з ІНФОРМАЦІЯ_8 ), тобто здійснювали несанкціонований відбір з ГТС.

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до документів, що становить банківську таємницю наявну у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » стосовно відкриття та обслуговування банківських рахунків НОМЕР_3 (українська гривня), НОМЕР_4 (долар США), НОМЕР_5 (євро), які відкриті ПП « ОСОБА_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ,зокрема: заяв на відкриття рахунків, руху коштів та реєстру розрахункових документів по банківських рахунках, інших документів про переказ коштів.

Встановлення документів та інформації наявних у філії АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по вказаних банківських рахунках, має істотне значення для встановлення обставин у цьому кримінальному провадженні і полягає у тому, що їх встановлення та вилучення надасть можливість дослідити рух коштів по вказаних банківських рахунках, а також іншу інформацію необхідну для розслідування вказаного кримінального провадження.

Дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення виходячи з наступного.

Слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що:

- зазначені речі та документи перебувають або можуть перебувати у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код банку МФО НОМЕР_1 , адреса місця знаходження якого: АДРЕСА_1 ;

- що документи та відомості, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

- вище перелічена інформація містить охоронювану законом таємницю, може використовуватись як докази, та іншими способами неможливо довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Стороною обвинувачення доведена можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах та неможливість іншими способами довести обставини (встановити особу), які передбачається довести (встановити) за допомогою цих речей.

Слідчий довів, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження.

Оцінюючи надані стороною обвинувачення докази, слідчий суддя вважає їх належними та допустимими, їх сукупність та взаємозв`язок між ними достатній для прийняття процесуального рішення про тимчасовий доступ.

Враховуючи те, що АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код банку МФО НОМЕР_1 , адреса місця знаходження якого: АДРЕСА_1 ,володіє вищевказаними документами, які можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні №12019140000000809 слідчий суддя дійшов висновку про задоволення клопотання та вважає за необхідне розкрити таємницю і провести тимчасовий доступ до документів з можливістю ознайомлення та їх вилучення.

Керуючись ст.ст.159, 162-165, 372, 376 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання задоволити.

Надати старшому слідчому слідчогоСУ ГУНПу Львівськійобласті ОСОБА_3 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх (здійснити виїмку), що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код банку МФО НОМЕР_1 , адреса місця знаходження якого: АДРЕСА_1 , із можливістю ознайомлення та вилучення таких оригіналів документів у Відділенні № НОМЕР_2 в м.Львові АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме стосовно відкриття та обслуговування банківських рахунків: НОМЕР_3 (українська гривня), НОМЕР_4 (долар США), НОМЕР_5 (євро), які відкриті ПП « ОСОБА_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ,зокрема: заяви навідкриття (закриття)банківського рахунку,угоди наобслуговування банківськихрахунків вдистанційній розрахунковійсистемі обслуговуванняв частиніпризначених платежівпопереказу коштів;платіжні документи про отримання коштів за надані послуги, руху коштів та реєстру розрахункових документів по вказаних банківських рахунках за період часу з 01.06.2018 по час виконання ухвали слідчого судді, із зазначенням повних реквізитів контрагентів, дати, часу, суми та призначення платежів їх проведення, зазначенням вхідних і вихідних залишків на рахунку, в частиніпризначених платежівпопереказу коштів.

Виконання ухвали суду покласти на слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_7 , слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_8 , старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_9 , старшого слідчого СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто до 16.01.2020 року.

Роз`яснити наслідки невиконання ухвали, передбачені ст.166 КПК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86421025
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів, що становлять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —461/9442/19

Ухвала від 11.05.2022

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 13.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 03.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 03.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 03.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні