Ухвала
від 18.12.2019 по справі 420/2731/19
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

18 грудня 2019 р.м.ОдесаСправа № 420/2731/19

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача Федусика А.Г.,

суддів Бойка А.В. , Шевчук О.А. ,, розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державної фіскальної служби України на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 16 жовтня 2019 р. по справі № 420/2731/19

позивач Товариство з обмеженою відповідальністю "ТЕДІС УКРАЇНА" відповідач Державна фіскальна служба України

про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання зареєструвати податкові накладні,

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 16.10.2019 р. задоволено позов Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕДІС УКРАЇНА" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання зареєструвати податкові накладні.

На зазначене судове рішення ДФС подала апеляційну скаргу.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 15 листопада 2019 року в зв`язку з несплатою судового збору вказана апеляційна скарга була залишена без руху та було надано апелянту строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги.

27 листопада 2019 року до П`ятого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання від представника апелянта про продовження строку усунення недоліків апеляційної скарги, посилаючись на тимчасову відсутність достатнього фінансування внаслідок реорганізації Державної фіскальної служби України, а тому апелянт просить суд надати додатковий час для сплати судового збору .

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 29 листопада 2019 року продовжено строк усунення недоліків, шляхом надання апелянтам нового строку терміном 5 (п`ять) днів з дня вручення даної ухвали.

Копію вказаної ухвали від 29 листопада 2019 року апелянтом отримано 05 грудня 2019 року, що підтверджується наявним у матеріалах справи рекомендованим повідомленням.

13 грудня 2019 року від представника апелянта надійшло клопотання про продовження строку для усунення недоліків апеляційної скарги, посилаючись на тимчасову відсутність достатнього фінансування внаслідок чого для сплати судового збору необхідний додатковий час.

Відповідно до ч.2 ст.298 КАС України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 296 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

Згідно до п.1 ч.4 ст.169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

У зв`язку з тим, що положення КАС України передбачають повернення апеляційної скарги в разі не усунення недоліків апеляційної скарги та враховуючи, що апелянтами не було усунено недоліки, визначені в ухвалі про без руху, суд апеляційної інстанції прийшов до висновку, що апеляційна скарга повинна бути повернута заявникам.

Додатково вважаю за необхідне зазначити, що клопотання Державної фіскальної служби України про продовження строку на усунення недоліків задоволенню не підлягає, з огляду на принцип рівності всіх учасників адміністративного процесу перед законом і судом та враховуючи відсутність достатніх, належних та допустимих доказів, які в повній мірі обґрунтовували б таке клопотання.

В свою чергу, суд встановив достатній строк для усунення недоліків апеляційної скарги, що надавало апелянту можливість виконати законодавчо встановлений обов`язок по сплаті судового збору не порушуючи, при цьому, його право на звернення до суду.

Керуючись ст.169, 298, 325 КАС України, суд апеляційної інстанції,

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання Державної фіскальної служби України про продовження строку для усунення недоліків - відмовити.

Апеляційну скаргу Державної фіскальної служби України на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 16 жовтня 2019 р. повернути скаржнику .

Ухвала може бути оскаржена у касаційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі касаційної скарги, у відповідності до чинного законодавства.

Суддя-доповідач Федусик А.Г. Судді Бойко А.В. Шевчук О.А.

Дата ухвалення рішення18.12.2019
Оприлюднено20.12.2019

Судовий реєстр по справі —420/2731/19

Ухвала від 25.05.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Ухвала від 21.12.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О.А.

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Федусик А.Г.

Ухвала від 29.11.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Федусик А.Г.

Ухвала від 15.11.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Федусик А.Г.

Рішення від 28.10.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Ухвала від 11.07.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Ухвала від 07.05.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні