Рішення
від 10.12.2019 по справі 904/4365/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.12.2019 Справа № 904/4365/19

за позовом Комунального підприємства "Кривбасводоканал", м. Кривий Ріг

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Аквамир", м. Кривий Ріг

про стягнення плати за скид стічних вод з понаднормативними забрудненнями до систем централізованого водовідведення у розмірі 104 679, 89 грн.

Суддя Ліпинський О.В.

Секретар судового засідання Перебийніс О.О.

Представники:

від позивача Вдовенко М.В. адвокат

від відповідача Попков О.О. адвокат

СУТЬ СПОРУ:

Комунальне підприємство "Кривбасводоканал" (далі - Позивач) звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Аквамир" (далі - Відповідач) про стягнення заборгованості в розмірі 104 679 грн. 89 коп., з яких: 85 698 грн. 30 коп. - плата за скид стічних вод з понаднормативними забрудненнями до систем централізованого водовідведення, 257 грн. 10 коп. - інфляційні втрати, 1 014 грн. 29 коп. - 3% річні, 11 711 грн. 32 коп. - пеня, 5 998 грн. 88 коп. - штраф.

Позовні вимоги в частині стягнення суми 85 698 грн. 30 коп. мотивовано тим, що Відповідач здійснив скид до систем централізованого водовідведення стічних вод з перевищенням допустимих концентрацій вмісту забруднюючих речовин, що підтверджується Актом про відбір проб стічних вод №32 від 12.03.2019 та протоколом дослідження якості стічних вод № 191 від 18.03.2019 року. Вимоги в частині стягнення пені, штрафу, інфляційних нарахувань та відсотків річних, обґрунтовано невиконанням відповідачем грошових зобов`язань щодо внесення додаткової плати за скид стічних вод з понаднормативним забрудненням.

01.10.2019 року суд відкрив провадження у справі за правилами загального позовного провадження із призначенням підготовчого засідання на 29.10.2019 року.

У відзиві на позов, Відповідач визнав основний борг в сумі 27 833,58 грн. та відповідно пропорційно суми нарахувань. В обґрунтування своїх заперечень щодо решти суми позову, Відповідач зазначив, що рішення Криворізької міськради № 79 Про затвердження Правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення м. Кривого Рогу , на підставі якого Позивач здійснив розрахунок заявленої до стягнення суми, прийнято лише 13.02.2019, що виключає підстави для його застосування в період розрахунку з 13.12.2018 по 13.02.2019.

Ухвалою суду від 21.11.2019 року закрито підготовче провадження, справу призначено до судового розгляду по суті в засіданні на 10.12.2019 року

В порядку ст.ст. 233, 240 ГПК України, в судовому засіданні 10.12.2019. року оголошено вступну та резолютивну частини судового рішення, складання повного рішення відкладено на строк до десяти днів із дня закінчення розгляду справи.

Розглянувши матеріали справи у відкритому судовому засіданні, заслухавши стислий зміст та підстави вимог і заперечень сторін, дослідивши подані докази, господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

03.10.2011 року між комунальним Позивачем (Кривбасводоканал) та Відповідачем (Споживач) укладено Договір про надання послуг і централізованого постачання холодної води і водовідведення № 560 (надалі - Договір

Згідно п. 1.1 зазначеного Договору Кривбасводоканал зобов`язується забезпечити Споживач питною водою та прийняти від нього стічні води, а Споживач зобов`язується прийняти ти оплатити питну воду за встановленими тарифами згідно наданої заявки орієнтовно в обсязі 1657,20 м 3 /рік, а також стічні води в обсязі 1657,20 м 3 /рік.

Відповідно до п. 1.2 Договору об`єкти користування водопостачанням та водовідведенням: вул. Івана Сірка, 20.

Пунктом 1.5. Договору встановлено: вода подається Споживачу при наявності водовимірювальних приладів, встановлених за рахунок Споживача, своїми силами, згідно з технічними умовами Кривбасводоканалу.

Кількість стічних вод, що надходять до каналізації, визначається за кількістю води, що надходить із комунального водопроводу та інших джерел водопостачання (з відрахуванням втрат води на технологічні потреби), згідно з показниками приладів обліку. (п. 1.12 Договору).

Згідно до п. 2.1 Договору тарифи на послуги водопостачання та водовідведення па день підписання договору затверджені рішенням виконавчого комітету Криворізької міської ради від 26.11.2008р. №821 і можуть бути змінені відповідно до діючого законодавства України. Тариф на момент укладання договору складає за 1 м3 з ПДВ: вода питна - 4,48 грн.; стоки - 4,95 грн.

Відповідно до п. 2.2. Договору в разі затвердження нових тарифів на послуги водопостачання та водовідведення Кривбасводоканал письмово повідомляє про це Споживача згідно з діючим законодавством України, без додаткового узгодження розмірів та термінів введення нових тарифів.

Пунктом 3.1. Договору сторони погодили, що розрахунки за надані послуги водопостачання та водовідведення здійснюються Споживачем у грошовій формі протягом трьох банківських днів після пред`явлення платіжного доручення, рахунку або квитанції. Можливі інші форми оплати наданих послуг, які не суперечать діючому законодавству України.

Згідно п. 3.7 Договору величина плати за скидання стічних вод у комунальну каналізаційну мережу розраховується згідно п. 6 «Правил приймання стічних вод в комунальну каналізаційну мережу м. Кривого Рогу» . При перевищенні вмісту забруднюючих речовин у стічних водах у контрольному колодязі Споживача, в порівнянні із встановленим у Дозволі на скидання стічних вод, останній сплачує Кривбасводоканалу додаткову плату, яка нараховується з урахуванням встановленого нормативу плати за скидання понаднормативних забруднень та коефіцієнтом кратності, який враховує рівень небезпеки скинутих забруднень для технологічних процесів очищення стічних вод та екологічного стану водойми.

Споживач згідно п. 4.2 Договору зобов`язаний своєчасно вносити плату за надані послуги на умовах даного Договору.

Позивач зазначає, що допустимі концентрації забруднюючих речовин у стічних водах, що скидаються споживачами до систем централізованого водовідведення м. Кривого Рогу, встановлені Додатком № 1 до Правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Кривого Рогу (далі - Правила), які затверджені рішенням виконкому міської ради № 79 від 13.02.2019.

Пунктом 4.2. Правил визначено, що з метою контролю якості стічних вод споживачів виробник здійснює відбір контрольних проб. Виявлені в цих пробах перевищення ДК у стічних водах є достатньою підставою для нарахування додаткової плати за скид стічних вод з понаднормативними забрудненнями (у разі виявлення перевищення ДК).

Відповідно до пункту 4.3. Правил відбір проб стічних вод споживачів здійснюється з контрольного колодязя (каналізаційного випуску, лотка, камери), розташування якого визначено в актах/схемах розмежування балансової належності мереж водопостачання та водовідведення, що є невід`ємною частиною договору. У разі відсутності в споживача таких актів/схем розмежування балансової належності мереж водопостачання та водовідведення, відбір проб стічних вод здійснюється з останнього елемента каналізаційної мережі споживача.

Періодичність відбору контрольних проб установлює виробник, виходячи з потреби контролю обсягів та якості стічних вод кожного споживача (пункт 4.5. Правил).

Згідно з пунктом 4.6. Правил відбір контрольних проб стічних вод споживачів виконує раптово уповноважений представник виробника протягом доби, не погоджуючи зі споживачами заздалегідь. Результати відбору контрольних проб стічних вод споживача фіксується в акті відбору проб стічних вод (додаток 4), який підписують як представник виробника, так і представник споживача.

Пунктом 4.7. Правил встановлено, що акти складаються у двох примірниках - для виробника й споживача. У разі відмови підписати акт представником споживача, він підписується представниками виробника із зазначенням прізвища представника споживача, який відмовився підписати акт.

Як убачається з матеріалів справи, 12.03.219 року з метою здійснення контролю за якістю стічних вод, що надходять до системи централізованого водовідведення м. Кривого Рогу, у контрольному колодязі КК-5 , згідно Акту розподілу балансової належності мереж водовідведення й експлуатаційної відповідальності сторін від 05.01.2012р. на об`єкті ТОВ «АКВАМИР» за адресою: вул. Івана Сірка, 20 у присутності представника Споживача - Сеідова Е.Е., було здійснено відбір проб стічних вод, про що складено відповідний Акт про відбір проб стічних вод № 32 від 12.03.2019, підписаний у двосторонньому порядку.

Відповідно до пункту 4.11. Правил якість контрольної проби визначається контрольним аналізом лабораторії виробника, у разі її відсутності - інших лабораторій, що здійснюють діяльність у цій галузі відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» і вимог чинного законодавства України, та підтверджується документами встановленого зразка: актом відбору проб стічних вод (додаток 4) і протоколом дослідження якості стічних вод (додаток 5).

Згідно з пунктом 4.12. Правил аналіз контрольної проби проводиться за показниками, зазначеними в додатку 1 до Правил. Виробник має право провести аналіз контрольної проби не за всіма показниками, в залежності від виду діяльності споживача.

За результатами хімічного аналізу проб стічних вод ТОВ «АКВАМИР» , відібраних 12.03.2019 у каналізаційному колодязі КК-5, проведеними хіміко-бактеріологічною лабораторією КП «Кривбасводоканал» (Протокол дослідження якості стічних вод № 191 від 18.03.2019) встановлено, що якість стічних вод не відповідає вимогам Правил № 79. (а.с.23).

У відібраних пробах з контрольного колодязя (КК-5) ТОВ «АКВАМИР» за адресою: вул. Івана Сірка, 20 в результаті випробувань було виявлено перевищення допустимих концентрацій вмісту забруднюючих речовин за наступними показниками:

- БCK 5 - 618,0 мгО 2 /дм 3 при допустимій концентрації 302,0 мгО 2 /дм 3 ;

- ХСК -1696,0 мгО/дм 3 при допустимій концентрації 500,0 мгО/дм 3 ;

- відношення ХСК/БСК 5 - 2,74, при допустимій величині < 2,5 ;

- завислі речовини 1277,0 мг/дм 3 , при допустимій концентрації 300,0 мг/дм 3 ;

- фосфати -4,79 мг/дм 3 , при допустимій концентрації 3, 9 мг/дм 3 ;

- жири - 39, 0 мг/дм 3 при допустимій концентрації 6,4 мг/дм 3 .

Відповідно до пункту 4.26. Правил при виявленні перевищення ДК стічних вод споживача, що скидаються до систем централізованого водовідведення м. Кривого Рогу, установлених Правилами або договором, виробник у 7-денний термін після закінчення аналізу направляє споживачу лист-повідомлення про виявлені перевищення ДК у стічних водах з додаванням протоколу дослідження якості стічних вод та акта відбору проб стічних вод (у разі його відсутності в споживача).

Позивачем складено розрахунок величини додаткової плати за скид стічних вод з перевищенням допустимих концентрацій забруднюючих речовин за період з 13.12.2018 по 12.03.2019 на суму 85 698,30 грн. та 16.04.2019 року направлено його на адресу відповідача разом із екземпляром протоколу дослідження якості стічних вод № 191 від 18.03.2019 року та рахунком № 37 від 08.04.2019 року.

Пунктом 3.1. Договору передбачено, що розрахунки за надані послуги водопостачання та водовідведення здійснюються споживачем у грошовій формі протягом трьох банківських днів після пред`явлення рахунку.

Внаслідок невиконання Відповідачем своїх зобов`язань з внесення додаткової плати за скид стічних вод з понаднормативними забрудненнями в розмірі 85 698,30 грн., Позивач звернувся з позовом до суду та вимагає стягнення відповідної суми в судовому порядку. Крім того, Позивач вимагає стягнення з Відповідача неустойки (пені та штрафу), розрахованих на підставі п. 3.2. Договору, а також інфляційних втрат та відсотків річних на підставі ст. 625 ЦК України.

Аналізуючи правову природу спірних правовідносин, судом встановлено, що вони виникли між сторонами з приводу специфічних відносин водопостачання та водовідведення, а тому ці відносини регулюються загальними положеннями про зобов`язання, визначеними Цивільним та Господарським кодексами України, ЗУ "Про охорону навколишнього середовища", ЗУ "Про питну воду та питне водопостачання", "Правилами приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення та Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення" (Правила № 316) та "Правилами приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Кривого Рогу" (Правила № 79) .

Відповідно до частини 6 статті 33 Закону України "Про охорону навколишнього середовища" екологічні нормативи розробляються і вводяться в дію центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, та іншими уповноваженими на те державними органами відповідно до законодавства України.

Згідно зі статтею 44 Водного кодексу України водокористувачі зобов`язані дотримуватись встановлених нормативів гранично допустимого скидання забруднюючих речовин та встановлених лімітів забору води, лімітів використання води та лімітів скидання забруднюючих речовин, а також санітарних та інших вимог щодо впорядкування своєї території.

Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.12.2017 № 316 затверджено Правила приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення та Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення, які поширюються на суб`єктів господарювання, які надають послуги з централізованого водовідведення (відведення та/або очищення стічних вод) (далі - виробники), на юридичних осіб незалежно від форм власності та відомчої належності, фізичних осіб - підприємців, фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність і взяті на облік як самозайняті особи у контролюючих органах згідно з Податковим кодексом України, які скидають стічні води до систем централізованого водовідведення або безпосередньо у каналізаційні очисні споруди (далі - споживачі).

Додатком № 4 та № 5 до вказаних вище Правил встановлені допустимі величини показників якості стічних вод та ефективність видалення забруднень на спорудах біологічного очищення, зокрема, допустима величина забруднень у стічних водах жирів становить 50 мг/дм 3 , фосфатів 10 мг/дм 3 .

13.02.2019 рішенням виконкому міської ради № 79 затверджено Правила приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Кривого Рогу, які поширюються на суб`єктів господарювання, які надають послуги з централізованого водовідведення (відведення та/або очищення стічних вод) (надалі - виробники), на юридичних осіб незалежно від форм власності, фізичних осіб-підприємців, фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність і взяті на облік як самозайняті особи в контролюючих органах згідно з Податковим кодексом України, які скидають стічні води до систем централізованого водовідведення Кривого Рогу або безпосередньо в каналізаційні очисні споруди міста (надалі - споживачі).

За доводами Позивача, Правила приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Кривого Рогу та Додаток № 1 до них (Допустимі концентрації забруднюючих речовин у стічних водах), введено в дію 13.02.2019.

Заперечуючи проти позову, Відповідач посилається на те, що до прийняття 13.02.2019 року рішення № 79, протягом частині періоду нарахування спірної суми (з 13.12.2018 до 13.02.2019), мали застосовуватися Правила приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення, затверджені Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.12.2017 № 316 (далі - Правила № 316), що встановлювали більші, порівняно із рішенням № 79, допустимі величини забруднення у стічних водах, які відповідачем не перевищені, що свідчить про безпідставність здійснення позивачем нарахування за період з 13.12.2018 до 13.02.2019.

З урахуванням наведеного, Відповідач здійснив перерахунок розміру додаткової плати за скид стічних вод з понаднормативним забрудненням за період з 13.02.2019 по 12.03.2019, згідно якого, сума відповідної плати склала 27 833,58 грн. Правильність даного розрахунку Позивачем не спростована.

З огляду на положення ст. 5 ЦК України, яка визначає, що акти цивільного законодавства регулюють відносини, які виникли з дня набрання ними чинності, та не мають зворотної дії у часі, крім випадків, коли вони пом`якшують або скасовують цивільну відповідальність особи, суд дійшов висновку про обґрунтованість доводів Відповідача щодо безпідставного нарахуванням Позивачем додаткової плати за скид стічних вод в період з 13.12.2018 по 12.02.2019 із застосуванням Правила приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення м. Кривого Рогу, затверджених рішенням виконкому № 79, яке набуло чинності лише з 13.02.2019 року.

Таким чином, вимоги Позивача щодо стягнення плати за скид стічних вод з понаднормативними забрудненнями, підлягають задоволенню частково, в сумі 27 833,58 грн.

Відповідно до вимог ст. 610 ЦК України, невиконання зобов`язання або його виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання, є порушенням зобов`язання.

Згідно ст. 611 ЦК України, у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, в тому числі у вигляд обов`язку сплатити неустойку.

Відповідно до положень ст. 549 ЦК України, неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання.

За своєю правовою природою, неустойка (пеня, штраф) є видом забезпечення виконання зобов`язання.

Пунктом 3.1 Договору сторони погодили, за несвоєчасну оплату послуг водопостачання та водовідведення у термін, зазначений у п. 3.1 договору, Споживач сплачує на користь Кривбасводоканалу пеню у розмірі 0,5% від суми платежу кожний день прострочення, але не більш подвійної облікової ставки НБУ, що діє у період, за якій сплачуться пеня.

Крім того, згідно п. 5.1. Договору за порушення строків виконання зобов`язань, передбаченого п. 3.1. Договору, Споживач зобов`язаний сплатити за прострочення понад тридцять днів додатково сплачує штраф у розмірі 7% вартості.

На підставі наведений умов договору, Позивач просить суд стягнути з Відповідача пеню в розмірі 11 711 грн. 32 коп. за період з 22.04.2019 року по 12.07.2019 року та штраф в розмірі 5 998 грн. 88 коп. (а.с. 16), які розраховані від суми простроченого платежу - 85 698,30 грн.

Крім того, відповідно до положень ст. 625 ЦК України, Позивач вимагає стягнення з відповідача інфляційних втрат у розмірі 257 грн. 10 коп. за період із травня 2019 року по серпень 2019 року, а також - 1 014 грн. 29 коп. три проценти річних за загальний період прострочення з 22.04.2019 року по 12.09.2019 року (а.с. 16), які також розраховані від суми простроченого платежу - 85 698,30 грн.

Здійснивши перевірку зазначених розрахунків, судом встановлено, що з урахуванням поштового перебігу направленого на адресу відповідача рахунку на оплату та умов оплати, передбачених п. 3.1. Договору, розрахунок пені та відсотків річних має бути здійсненний за період з 24.04.2019 року по 12.09.2019 року.

Таким чином, з урахуванням періоду прострочення виконання грошового зобов`язання відповідача (з 24.04.2019 по 12.09.2019) та розміру такого зобов`язання (27 833,58 грн.), судом здійснено власний розрахунок, згідно якого, сума пені склала 3 743 грн. 43 коп., розмір штрафу 1 948 грн. 35 коп., розмір відсотків річних 324 грн. 85 коп.

Щодо стягнення інфляційних втрат, судом встановлено, що протягом заявленого періоду нарахування (травень-серпень 2019 року), сукупний індекс інфляції склав 0,993%, що виключає підстави для здійснення відповідного розрахунку.

З урахуванням встановлених обставин, суд вважає вимоги позивача такими, що підлягають задоволенню частково в сумі 33 850,21 грн., з яких: 27 833 грн. 58 коп. - плата за скид стічних вод з понаднормативними забрудненнями до систем централізованого водовідведення, 3 743 грн. 43 коп. - пеня, 1 948 грн. 35 коп. - штраф, 324 грн. 85 коп. - три проценти річних. В решті позову слід відмовити.

До закінчення судових дебатів Відповідач заявив клопотання про стягнення з Позивача витрат на оплату професійної правничої допомоги в розмірі 5 000,00 грн.

Статтею 123 ГПК України передбачено, що судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи. До витрат, пов`язаних з розглядом справи, зокрема, належать витрати на професійну правничу допомогу.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 126 ГПК України витрати, пов`язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави. За результатами розгляду справи витрати на професійну правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами.

Для цілей розподілу судових витрат: 1) розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу професійну правничу допомогу пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката, визначається згідно з умовами договору про надання правничої допомоги підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою; 2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат.

Відповідно до ч. 8 ст. 129 Господарського процесуального кодексу України, розмір судових витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо). Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду, за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву.

В обґрунтування суми понесення витрат на правову допомогу у розмірі 5 000,00 грн., Відповідачем подано до матеріалів справи договір про надання правничої допомоги від 18.10.2019 року та випискою з рахунку за 25.10.2019 року про сплату відповідної суми.

Оцінюючи зазначені докази в сукупності, суд дійшов висновку, що відповідачем доведено розмір понесених ним витрат на професійну правничу допомогу, які підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами.

За змістом ч. 5 ст. 126 ГПК України, суд може, за клопотанням іншої сторони, зменшити розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, якщо їх розмір не відповідає вимогам ч. 4 даної статті.

Обов`язок доведення неспівмірності витрат покладається на сторону, яка заявляє клопотання про зменшення витрат на оплату правничої допомоги адвоката, які підлягають розподілу між сторонами (ч. 6 ст. 126 ГПК України).

Зважаючи на відсутність заперечень позивача стосовно розміру витрат на правничу допомогу, суд вважає зазначені витрати обґрунтованими в заявленому розмірі 5 000,00 грн.

Згідно зі ст. 129 Господарського процесуального кодексу України витрати по сплаті судового збору та витрати на професійну правничу допомогу покладаються на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Керуючись ст.ст. 5, 73, 74, 77-79, 86, 129, 191, 231, 233, 236-241, 326 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити частково.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Аквамир" (50077, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка, 20, код ЄДРПОУ 31932484) на користь Комунального підприємства "Кривбасводоканал" (50027, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Єсеніна, 6а, код ЄДРПОУ 03341316) 27 833 грн. 58 коп. плати за скид стічних вод з понаднормативними забрудненнями до систем централізованого водовідведення, 3 743 грн. 43 коп. пені, 1 948 грн. 35 коп. штрафу, 324 грн. 85 коп. три проценти річних, 621 грн. 19 коп. витрат зі сплати судового збору,

В решті позовних вимог відмовити.

Стягнути з Комунального підприємства "Кривбасводоканал" (50027, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Єсеніна, 6а, код ЄДРПОУ 03341316) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Аквамир" (50077, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка, 20, код ЄДРПОУ 31932484) 3 383 грн. 15 коп. витрат професійну правничу допомогу.

Накази видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили у відповідності до ст. 241 ГПК України та може бути оскаржено до суду апеляційної інстанції протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне рішення складено 18.12.2019

Суддя О.В. Ліпинський

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення10.12.2019
Оприлюднено20.12.2019
Номер документу86426466
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/4365/19

Судовий наказ від 01.04.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Судовий наказ від 01.04.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Постанова від 27.03.2020

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Дармін Михайло Олександрович

Ухвала від 27.01.2020

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Дармін Михайло Олександрович

Судовий наказ від 13.01.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Судовий наказ від 13.01.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Рішення від 10.12.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 21.11.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 29.10.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 01.10.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні