Ухвала
від 12.11.2019 по справі 760/19175/19
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 2/760/6354/19

Справа № 760/19175/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 листопада 2019 року м. Київ

Солом`янський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Козленко Г.О.,

секретаря судового засідання - Хліменкової А.Л.,

розглянувши клопотання представника Шепіль Оксани Василівни, яка діє в інтересах Приватного акціонерного товариства Миронівська Птахофабрика про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства СК Українська страхова група , Приватного акціонерного товариства Миронівська Птахофабрика , ОСОБА_2 про стягнення шкоди, завданої внаслідок ДТП,-

встановив:

В провадженні Солом`янського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства СК Українська страхова група , Приватного акціонерного товариства Миронівська Птахофабрика , ОСОБА_2 про стягнення шкоди, завданої внаслідок ДТП.

Ухвалою Солом`янського районного суду м. Києва від 29.10.2019 відкрито спрощене позовне провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства СК Українська страхова група , Приватного акціонерного товариства Миронівська Птахофабрика , ОСОБА_2 про стягнення шкоди, завданої внаслідок ДТП.

14.08.2019 ухвалою Солом`янського районного суду м. Києва призначено до розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства СК Українська страхова група , Приватного акціонерного товариства Миронівська Птахофабрика , ОСОБА_2 про стягнення шкоди, завданої внаслідок ДТП за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

07.11.2019 від представника Шепіль О.В., яка діє в інтересах ПрАТ Миронівська Птахофабрика надійшло в електронній формі клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Позивач та представник позивача в судовому засіданні питання про вирішення вищезазначеного клопотання залишили на розсуд суду.

Представник Пешков О.О., який діє в інтересах ПрАТ СК Українська страхова група в судовому засіданні не заперечував проти задоволення клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду невідомі.

Згідно ч.1 ст.44 ЦПК України учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що зазначене клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

З тексту клопотання поданого представником Шепіль О.В., яка діє в інтересах ПрАТ Миронівська Птахофабрика вбачається, що остання віддалено знаходиться від місця розгляду справи.

Разом з тим, віддаленість учасників судового розгляду від місцезнаходження суду чи перебування їх в іншому населеному пункті не є підставою для підтвердження необхідності саме такої участі в судовому засіданні та не позбавляє можливості представника ПрАТ Миронівська Птахофабрика з`явитись у судове засідання.

Окрім того наявні і технічні перешкоди у проведенні судового засідання у справі в режимі відеоконференції, оскільки у приміщенні Солом`янського районного суду міста Києва (м. Київ, вул. Полковника Шутова, 1) працездатною системою відеоконференцзв`язку обладнано лише один зал судових засідань, який використовується суддями для розгляду справ в порядку кримінального судочинства, оскільки ст.ст.27, 107 КПК України передбачають їх обов`язкову відеофіксацію.

За таких обставин, суд не вбачає за необхідне та можливе призначення судового засідання в режимі відеоконференції.

З огляду на наведене в задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючись ст.ст.212, 260 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

В задоволенні клопотання клопотання представника Шепіль Оксани Василівни, яка діє в інтересах Приватного акціонерного товариства Миронівська Птахофабрика про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства СК Українська страхова група , Приватного акціонерного товариства Миронівська Птахофабрика , ОСОБА_2 про стягнення шкоди, завданої внаслідок ДТП - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя - Г.О. Козленко

Дата ухвалення рішення12.11.2019
Оприлюднено19.12.2019
Номер документу86432232
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення шкоди, завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —760/19175/19

Рішення від 27.01.2020

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Козленко Г. О.

Рішення від 27.01.2020

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Козленко Г. О.

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Козленко Г. О.

Ухвала від 14.08.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Козленко Г. О.

Ухвала від 14.08.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Козленко Г. О.

Ухвала від 29.07.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Козленко Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні