Ухвала
від 18.12.2019 по справі 711/9640/19
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/9640/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 грудня 2019 року Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси заяву адвоката ОСОБА_3 про виправлення описок в ухвалі слідчого судді, -

встановив:

11 грудня 2019 року з заявою про виправлення описки в ухвалі слідчого Придніпровського районного суду м.Черкаси від 11.12.2019 про відмову у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звернулась адвокат ОСОБА_3 . Зазначає, що у відповідності до вимог ст.. 309 КПК України ухвала слідчого судді про відмову у задоволенні клопотання слідчого, прокурора про зміну запобіжного заходу не підлягає оскарженню в суді апеляційної інстанції.

Сторони на розгляд даної заяви не з`явились.

Відповідно до ч. 1ст. 379 КПК Українисуд має право за власною ініціативою або за заявою учасника кримінального провадження чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Згідно з ч. 2ст. 379 КПК Українипитання про внесення виправлень суд вирішує у судовому засіданні. Учасники судового провадження повідомляються про дату, час та місце засідання. Не прибуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень. Відповідно до ч. 4ст. 107 КПК Україниу разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь в судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

При цьому, слід наголосити, що опискою або арифметичною помилкою є описка або помилка технічного характеру. Термін описка означає помилку в написаному тексті, зокрема, - через неуважність. Під опискою необхідно розуміти зроблену помилку в написанні слів (спотворення слів); спотворення (неточність): прізвища, імені й по-батькові, в зазначенні ініціалів, назві юридичних осіб, їхніх адрес тощо. Опискою слід вважати помилку, що порушує правила граматики, синтаксису, пунктуації, нумерації, що мають вплив на зміст судового рішення та його виконання.

Враховуючи вищевикладене, не вбачаю у винесеній ухвалі описок, які б мали вищезазначені ознаки.

На підставі викладеного та керуючись ст.372,379 КПК України, суд,-

п о с т а н о в и в :

Відмовити у задоволенні заяви адвоката ОСОБА_3 щодо внесення виправлень до ухвали слідчого судді.

Ухвала в силу ст. 309 КПК України не підлягає оскарженню.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.12.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —711/9640/19

Ухвала від 24.12.2019

Кримінальне

Черкаський апеляційний суд

Ятченко М. О.

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Кондрацька Н. М.

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Кондрацька Н. М.

Ухвала від 14.12.2019

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Кондрацька Н. М.

Ухвала від 11.12.2019

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Кондрацька Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні