Вирок
від 19.12.2019 по справі 519/1114/19
ЮЖНИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 519/1114/19

1-кп/519/96/19

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.12.2019 року

Южний міський суд Одеської області

в складі: головуючого ОСОБА_1 , секретаря ОСОБА_2

за участю: прокурора ОСОБА_3

представника потерпілої юридичної особи ОСОБА_4

захисника обвинуваченого ОСОБА_5

обвинуваченого ОСОБА_6

розглянувши в підготовчому судовому засіданні у залі суду в м. Южне кримінальне провадження про обвинувачення:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Одеса, громадянина України, українця, освіта середня спеціальна, не одруженого, офіційно не працюючого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 та фактично мешкаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України

ВСТАНОВИВ:

11.09.2019в періодчасу з12.30години до13.00години,точний часв ходідосудового розслідуваннявстановити непредставилось можливим, ОСОБА_6 ,перебуваючи натериторії НВК(ЗОСШ№2 центр ПТУ),яка розташованаза адресою:Одеська область,місто Южне,вулиця Миру18,побачив черезвікно кабінету2-Вкласу напарті білядошки ноутбуксірого кольорумарки «HP»250GBS\N2XZ29ES#ACB,вартістю 20500грн.,який належитьНВК (ЗОСШ№2 центр ПТУ) ЄДРПОУ 22491754, після чого у ОСОБА_6 виник умисел на таємне викрадення чужого майна.

Надалі, в період часу з 12.30 години по 13.00 годину 11.09.2019, точний час в ході досудового розслідування встановити не представилось можливим, ОСОБА_6 , зайшовши до приміщення 2-В класу НВК (ЗОСШ №2 центр ПТУ), яке розташоване за адресою: Одеська область, місто Южне, вулиця Миру 18, та реалізуючи свій злочинний намір, направлений на таємне викрадення чужого майна, із корисливих мотивів, переслідуючи ціль незаконного збагачення, усвідомлюючи, що посягає на чужу власність, передбачаючи спричинення матеріальної шкоди та бажаючи завдати таку шкоду, діючи умисно, впевнившись, що за ним ніхто не спостерігає та скориставшись відсутністю сторонніх осіб, шляхом вільного доступу, викрав ноутбук сірого кольору марки «HP» 250 GB S\N 2XZ29ES#ACB, вартістю 20500 грн., який належить НВК (ЗОСШ №2 центр ПТУ) ЄДРПОУ 22491754, після чого ОСОБА_6 з місця вчинення кримінального правопорушення зник, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, спричинивши НВК (ЗОСШ №2 центр ПТУ) ЄДРПОУ 22491754 матеріальний збиток на суму 20500 грн.

Органом досудового слідства такі дії обвинуваченого кваліфіковані за ч.1 ст.185 КК України за кваліфікуючими ознаками: таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Справа надійшла до суду з угодою про примирення, згідно якої представник потерпілої юридичної особи з однієї сторони та обвинувачений з другої сторони дійшли згоди щодо формулювання та правової кваліфікації дій обвинуваченого саме за ч.1 ст.185 КК України, істотних для даного кримінального провадження обставин, розміру завданої шкоди, яка відшкодована потерпілій юридичній особі в повному обсязі до підписання сторонами угоди про примирення. Також сторонами узгоджено покарання, яке повинен понести обвинувачений за вчинене кримінальне правопорушення у виді штрафу у розмірі п`ятдесят неоподаткованих мінімумів доходів громадян. В угоді передбачені наслідки її укладення, затвердження та невиконання, які роз`яснені обвинуваченому, представнику потерпілої юридичної особи.

В судовому засіданні обвинувачений беззастережно визнав себе винним у вчиненні інкримінуємому йому злочину, повідомив про добровільність своєї позиції при укладенні угоди про примирення, розуміння характеру обвинувачення, наслідків укладення та затвердження угоди про примирення, передбачені ст.473 КПК України. Обвинувачений та захисник просили вказану угоду затвердити і призначити узгоджену в ній міру покарання.

В судовому засіданні представник потерпілої юридичної особи не заперечував проти укладення угоди про примирення з обвинуваченим, розуміє наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ст.473 КПК України.

В судовому засіданні прокурор не заперечував проти затвердження угоди про примирення.

Відповідно до правил ст.ст.468, 469 КПК України у кримінальному провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості та у формі приватного обвинувачення може бути укладена угода про примирення між потерпілим та обвинуваченим, між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

На переконання суду форма та зміст угоди про примирення відповідає вимогам ст.471 КПК України.

Зазначена в угоді міра покарання для обвинуваченого установлена в межах санкції ч.1 ст.185 КК України.

Суд, дослідивши матеріали кримінального провадження, опитавши сторони кримінального провадження, переконався, що укладення угоди про примирення сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений повністю усвідомлює зміст укладеної з потерпілим угоди про примирення, характер обвинувачення, щодо якого визнає себе винними, цілком розуміє свої права, а також наслідки укладення, затвердження даної угоди та наслідки їх не виконання.

Враховуючи наведене та приймаючи до уваги, що умови угоди про примирення між потерпілим та обвинуваченим повністю відповідають вимогам законодавства, суд дійшов висновку про наявність всіх правових підстав для затвердження цієї угоди та призначення обвинуваченому узгодженої сторонами міри покарання.

Керуючись ст.ст.374-376, 468- 475 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду про примирення, укладену 08 жовтня 2019 року між обвинуваченим ОСОБА_6 та представником потерпілої юридичної особи ОСОБА_4 в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019160200000209 від 12.09.2019.

ОСОБА_6 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.185 КК України та призначити покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що дорівнює 850 грн.

Роз`яснити ОСОБА_6 , що в разі невиконання угоди про примирення потерпіла юридична особа чи прокурор мають право звернутися до суду, який затвердив угоду з клопотанням про скасування вироку; умисне невиконання угоди є підставою для притягнення до відповідальності, встановленої законом.

Вирок може бути оскаржений до Одеського апеляційного суду через Южний міський суд Одеської області протягом 30 днів з дня його проголошення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копії вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому, захиснику, представнику потерпілої юридичної особи та прокурору.

Головуючий ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86441334
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —519/1114/19

Вирок від 19.12.2019

Кримінальне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Ухвала від 01.11.2019

Кримінальне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні