Ухвала
від 11.12.2019 по справі 210/6989/19
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 210/6989/19

Провадження № 2-з/210/39/19

У Х В А Л А

іменем України

"11" грудня 2019 р. Дзержинським районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі судді Літвіненко Н.А., розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову, -

ВСТАНОВИВ :

Заявник ОСОБА_1 звернулася до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області з заявою про забезпечення позову посилаючись на те, що має намір подати позов до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу про зобов`язання надання документів та посилається на наступне. Позивач разом із відповідачем ОСОБА_2 та ОСОБА_3 є учасниками ТОВ АГРОАКТИВ . Частка позивача в статутному капіталі ТОВ АГРОАКТИВ складає 41,75 %. Тривалий час заявник ОСОБА_1 не цікавилась діяльністю товариства, в свою чергу, нещодавно вона отримала інформацію, що відповідачем по справі без її відома та запрошення було скликано та проведено загальні збори учасників товариства, на яких було прийнято рішення, про зміну складу учасників товариства, яким її було протиправно виключено зі складу учасників товариства, проте в реєстрі до сьогоднішнього дня зазначені зміни не вносилися.

Зазначає, що як повідомив її директор товариства, протоколи загальних зборів учасників товариства наразі за адресою товариства не зберігаються, а знаходяться безпосередньо у відповідача.

Наголошує, що на її прохання надати для ознайомлення копії протоколів загальних зборів учасників товариства, які були складені учасниками за її відсутності, відповідач без жодних пояснень відповів відмовою. В зв`язку з чим вона вимушена звернутись до суду з позовом про зобов`язання надання відповідних документів, з метою подальшого їх оскарження.

Просить вжити заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту на корпоративні права Товариства з обмеженою відповідальністю АГРОАКТИВ , шляхом заборони їх відчуження та розпорядження вказаним майном.

Дослідивши матеріали заяви, суд дійшов до наступних висновків.

Так, суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду (частини 1,2 статті 149 ЦПК України).

Пунктом 1 частини першої статті 152 ЦПК України встановлено, що заява про забезпечення позову подається: до подання позовної заяви - за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом для відповідного позову, або до суду за місцезнаходженням предмета спору - якщо суд, до підсудності якого відноситься справа, визначити неможливо.

Предмет заяви - корпоративні права ОСОБА_1 в Товаристві з обмеженою відповідальністю АГРОАКТИВ , які складають 41,75 %.

Відповідно до пункту 6 Постанови Пленуму Верховного Суду України №9 від 22.12.2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову особам, які беруть участь у справі, має бути гарантована реальна можливість захистити свої права при вирішенні заяви про забезпечення позову.

Відповідно до пункту 1 частини першої статті 150 ЦПК України, позов забезпечується: накладенням арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб.

Згідно частини другої статті 153 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду).

В ухвалі про забезпечення позову суд зазначає вид забезпечення позову і підстави його обрання та вирішує питання зустрічного забезпечення. Суд може також зазначити порядок виконання ухвали про забезпечення позову (частина сьома статті 153 ЦПК України).

Згідно частини першої статті 157 ЦПК України ухвала суду про забезпечення позову має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. Така ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

З урахуванням предмету та підстав позову, з яким позивач має намір звернутися до суду, мети забезпечення позову, зокрема, для забезпечення захисту прав позивача, оскільки, невжиття заходів забезпечення позову може призвести в майбутньому до порушення прав позивача при подачі нею відповідного позову, суд вважає за необхідне задовольнити заяву та забезпечити позов шляхом накладення арешту на зазначене рухоме та нерухоме майно з метою недопущення відчуження майна та в подальшому забезпечення ефективного захисту прав позивача.

Крім того, суд вважає необхідним роз`яснити заявнику, що частиною четвертої статті 152 ЦПК України, встановлено обов`язок заявника у разі подання заяви про забезпечення позову до подання позовної заяви пред`явити позов протягом десяти днів, …. з дня постановлення ухвали про забезпечення позову.

Керуючись ст. 149-153, 157 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову - задовольнити.

Забезпечити позов, шляхом накладення арешту на корпоративні права Товариства з обмеженою відповідальністю АГРОАКТИВ (код ЄДРПОУ 37297544, що зареєстровано за адресою: 28505, Кіровоградська область, Долинський район, Писанка, вулиця Заводська, 1Б), шляхом заборони їх відчуження, та розпорядження вказаним майном, будь-яким державним реєстраторам юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, які уповноважені відповідно до законодавства України здійснювати будь-які реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, державним реєстраторам відділів Державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, в тому числі, але не виключно Міністерству юстиції України та його територіальним органам, Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції України, Головному територіальному управлінню юстиції у місті Києві, нотаріусам, акредитованим суб`єктам проводити реєстраційні дії по внесенню будь-яких змін в статутні документи, а також вчиняти будь-які інші реєстраційні дії, в тому числі здійснювати реєстрацію, перереєстрацію, скасування реєстрації та вносити будь-яку інформацію до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань щодо Товариства з обмеженою відповідальністю АГРОАКТИВ (код ЄДРПОУ 37297544.)

Копію ухвали невідкладно направити сторонам до відома.

Ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду через Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Суддя: Н. А. Літвіненко

Дата ухвалення рішення11.12.2019
Оприлюднено20.12.2019
Номер документу86442666
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —210/6989/19

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні