Ухвала
від 17.12.2019 по справі 212/10567/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/10567/19

1-кс/212/3336/19

У Х В А Л А

17 грудня 2019 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 прокурора Криворізької місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_3 про обшук в межах кримінального провадження № 42019041730000124 від 11 грудня 2019 року, за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.199 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

17 грудня 2019 року до слідчого судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області звернувся слідчий СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 із клопотанням про проведення обшуку в обґрунтування якого зазначив, що в період часу з 01 листопада 2019 року по 10 грудня 2019 року невстановлені особи створили схему реалізації фальсифікованої алкогольної продукції торгівельної марки «Пшенична», «Краля» на території міста Кривого Рогу, з використанням марок акцизного податку для маркування алкогольної продукції з явними ознаками підроблення.

За даним фактом Покровським ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.1 ст.199 КК України.

На теперішній час, в контексті виконання завдань кримінального провадження, щодо повного досудового розслідування, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий просив надати йому дозвіл на проведення обшуку земельної ділянки та складських приміщень, за адресою: місто Кривий Ріг, вулиця Тихвінська, 1а, б, кадастровий номер земельної ділянки 1211000000:04:206:0018, яка відповідно до інформації Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку, належить на праві власності Товариству Приватному підприємству «Феміда» код ЄДРПОУ 30442665 з метою виявлення та вилучення алкогольної продукції з явними ознаками підроблення марки акцизного податку України, грошових коштів, які були здобуті злочинним шляхом, документів які підтверджують зберігання, збут чи реалізацію алкогольної продукції, інформацію, яка зберігається у електронному та письмовому вигляді щодо клієнтів яким було реалізовано алкогольну продукцію, інші предмети, які мають значення для встановлення об`єктивної істини та тих обставин, що складають предмет доказування в кримінальному провадженні.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав в повному обсязі, просив його задовольнити.

Дослідивши представлені матеріали кримінального провадження, вислухавши доводи прокурора, слідчий суддя встановив, що в провадженні Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області перебуває кримінальне провадження, відомості про яке внесено 11.12.2019 до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.1 ст.199 КК України.

Органом досудового розслідування встановлено, що в період часу з 01 листопада 2019 року по 10 грудня 2019 року невстановлені особи створили схему реалізації фальсифікованої алкогольної продукції торгівельної марки «Пшенична», «Краля» на території м. Кривого Рогу, з використанням марок акцизного податку для маркування алкогольної продукції з явними ознаками підроблення.

В ході досудового розслідування допитано в якості свідка ОСОБА_5 який пояснив, що останній є начальником служби безпеки ТОВ «Баядера Логістик» та згідно покладених на ОСОБА_5 обов`язків, зобов`язаний проводити систематичний аналіз моніторингу ринку обігу алкогольних напоїв на території м. Кривого Рогу та в межах компетенції виявляти фальсифіковану алкогольну продукцію. За результатами проведення заходів ОСОБА_6 встановлено ряд об`єктів торгівлі які здійснюють реалізацію алкогольної продукції яка маркована марками акцизного податку України з явними ознаками підроблених.

В подальшому в ході досудового слідства було встановлено, що придбання горілки «Пшенична» здійснюється за попереднім замовленням у невідомої дівчини на ім`я ОСОБА_7 , яка використовує мобільний телефон « НОМЕР_1 ». Вартість однієї пляшки складає 19 гривень, за умови замовлення 10 ящиків горілки.

В ході телефонної розмови, з дівчиною на ім`я ОСОБА_7 , остання повідомила, що можливий самостійний вивіз алкогольної продукції та вказала, що склади зберігання знаходяться за адресами: місто Кривий Ріг, вулиця Тихвінська, 1а, б.

Так, відповідно до рапорту о/у СКП Покровського ВП в рамках проведення перевірки у вказаних в матеріалах кримінального правопорушення оперуповноваженим встановлено, що за адресою: місто Кривий Ріг, вулиця Тихвінська, 1а, б, розташовані складські приміщення, що перебувають в користуванні ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «ТІК». Під час проведення бесіди з охоронцем вказаної території стало відомо, що за вказаною адресою: АДРЕСА_1 , здійснюється реалізація алкогольної продукції, а саме горілки «Пшенична», при необхідності придбання горілки, потрібно звертатися до представників суб`єкту підприємницької діяльності, що є орендатором приміщення складу. Вартість горілки складає 19 гривень.

Слідчий посилається на те, що відповідно до сайту Головного управляння Державна фіскальна служба України в Дніпропетровській області за адресою: місто Кривий Ріг, вулиця Тихвінська, 1а, б відсутня інформація щодо надання за вказаними адресами ліцензії на здійснення діяльності пов`язаної з реалізацією алкогольної продукції.

Відповідно до відомостей Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку, суб`єктом речового права на земельну ділянку кадастровий номер 1211000000:04:206:0018, належить на праві оренди землі Приватному підприємству «Феміда» код ЄДРПОУ 30442665.

Слідчим не долучено до клопотання відомостей про власника та/або користувача складських приміщень за вищевказаною адресою.

На підставі викладеного слідчий суддя вважає, клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Згідно ч. 2 зазначеної статті, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно досліджениху судовомузасіданні Витягу з єдиного реєстру досудових розслідувань 11 грудня 2019 року, до реєстру внесено відомості про кримінальне правопорушення № 42019041730000124 від 11 грудня 2019 року,за ознакамизлочину передбаченого ч.1 ст.199 КК України, інформуванням СКП Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровські області встановлено, що за адресою: місто Кривий Ріг, вулиця Тихвінська, 1а, б, розташовані складські приміщення, що перебувають у власності ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «ТІК», Протоколом допиту свідка ОСОБА_5 , відомостей Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку, суб`єктом речового права на земельну ділянку кадастровий номер 1211000000:04:206:0018, належить на праві оренди землі Приватному підприємству «Феміда» код ЄДРПОУ 30442665.

Таким чином заслухавши учасників процесу, дослідивши представлені матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що у матеріалах клопотання вбачається наявність достатніх підстав вважати, що на земельній ділянці, за адресою: АДРЕСА_1 , кадастровий помер земельної ділянки 1211000000:04:206:0018, можуть знаходитись речі і предмети, які можуть бути використані як речові докази в кримінальному провадженні, зокрема алкогольна продукція з явними ознаками підроблення марки акцизного податку України, грошові кошти, які були добуті злочинним шляхом, документи які підтверджують зберігання, збут чи реалізацію алкогольної продукції, інформація, яка зберігається у електронному та письмовому вигляді щодо клієнтів яким було реалізовано алкогольну продукцію, інші предмети, які мають значення для встановлення об`єктивної істини та тих обставин, що складають предмет доказування в кримінальному провадженні, тому слідчий суддя вважає необхідним надати дозвіл на проведення обшуку слідчому СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 .

Керуючись ст. ст. 234-236, 309, 369-372 та 395 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому Покровського відділення поліції КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 а також слідчим які входять до групи слідчих по даному кримінальному провадженню, на проведення обшуку земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , кадастровий номер земельної ділянки 1211000000:04:206:0018, яка відповідно до інформації Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку, належить на праві оренди землі Приватному підприємству «Феміда» код ЄДРПОУ 3044266, з метою виявлення та вилучення алкогольної продукції з явними ознаками підроблення марки акцизного податку України, грошових коштів, які були добуті злочинним шляхом, документів які підтверджують зберігання, збут чи реалізацію алкогольної продукції, інформацію, яка зберігається у електронному та письмовому вигляді щодо клієнтів яким було реалізовано алкогольну продукцію, інші предмети, які мають значення для встановлення об`єктивної істини та тих обставин, що складають предмет доказування в даному кримінальному провадженні.

Строк дії цієї ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення, тобто до 17 січня 2020 року.

Відповідно до ч.1 ст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала підлягає обов`язковому виконанню.

Відповідно до ч. 3 ст. 309 КПК України ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86443034
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук в межах кримінального провадження № 42019041730000124 від 11 грудня 2019 року, за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.199 КК України

Судовий реєстр по справі —212/10567/19

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 27.04.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 16.04.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 04.02.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 29.01.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні