Ухвала
від 16.12.2019 по справі 203/4394/19
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/4394/19

Провадження № 1-кс/0203/1379/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2019 року Кіровський районний суд міста Дніпропетровська у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , заявлене у рамках кримінального провадження №42016041440000039, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 362, ч. 4 ст. 190 КК України,

в с т а н о в и в:

09 грудня 2019 року до Кіровського районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання, складене слідчим за погодженням з прокурором, про тимчасовий до речей і документів. В обґрунтування клопотання слідчий послався на те, що невстановлені особи, в період часу з 2012 по 2016 роки, вводячи в оману органи судової влади та вступаючи у злочинну змову з окремими працівниками суду, шляхом підроблення документів та подання на підставі них низки судових позовів, заволоділи об`єктами комунального майна нежитловими приміщеннями №16, АДРЕСА_1 , чим завдали територіальній громаді міста Дніпра в особі ІНФОРМАЦІЯ_1 шкоду в розмірі 4448976 гривень, що є особливо великим розміром.

Під час досудового розслідування в якості свідка допитано ОСОБА_4 , на підставі позову якого до Кіровського районного суду м. Дніпропетровська, ОСОБА_5 , набув право власності на приміщення АДРЕСА_2 , який показав, що жодних позовів до Кіровського районного суду м. Дніпропетровська не подавав, довіреностей на представлення його інтересів в судах та інших організаціях нікому не видавав.

Крім того встановлено, що ОСОБА_4 працював до 2018 року в Комунальному позашкільному навчальному закладі « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а отже у володінні зазначеної установи перебувають документи, в яких містяться вільні зразки його почерку та підписів.

Обґрунтовуючи своє клопотання слідчий зазначає, що у досудового розслідування наразі виникла необхідність у проведенні судово-почеркознавчої експертизи по документам, які подані від імені ОСОБА_4 до Кіровського районного суду м. Дніпропетровська, для чого необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні Комунального позашкільного навчального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР, а саме документам, які містять вільні зразки підписів та почерку ОСОБА_4 , адже це допоможе встановити коло осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

За змістом ст. ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження, різновидом яких є тимчасовий доступ до речей і документів, застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів, полягає у наданні слідчому особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Надання тимчасового доступу до речей і документів під час досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе достатньо підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю ч. 5 ст. 163 КПК України.

Враховуючи наведені положення кримінального процесуального законодавства та приймаючи до уваги, що матеріали кримінального провадження можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, вважаю, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування справи, у даному провадженні є потреба в отриманні дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні Комунального позашкільного навчального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Керуючись ст. 110, ст. 131, 159, 163-166, 369372 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , заявлене у рамках кримінального провадження №42016041440000039, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 362, ч. 4 ст. 190 КК України задовольнити.

Надати слідчим СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , право на тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні Комунального позашкільного навчального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з можливістю вилучення оригіналів документів, а саме документів, які містять вільні зразки підписів та почерку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_2 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала підлягає виконанню протягом тридцяти днів.

Ухвала є остаточною й оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86443456
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —203/4394/19

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні