Ухвала
від 18.12.2019 по справі 235/8818/19
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 235/8818/19

Номер провадження 1-кс/235/2484/19

УХВАЛА

про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів

18 грудня 2019 року м. Покровськ

Слідчий суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1

за участі секретаря ОСОБА_2

розглянувши клопотання начальника відділення слідчого відділу Покровського ВП ГУНП в Донецькій області капітана поліції ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017050410001758 від 06.07.2017 року, за ч.1 ст.272 КК України, погодженого з прокурором Красноармійської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , -

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Красноармійського міськрайонного суду Донецької області 16 грудня 2019 року звернувся начальник відділення слідчого відділу Покровського ВП ГУНП в Донецькій області капітан поліції ОСОБА_3 з клопотанням, погодженим з прокурором Красноармійської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів, що становлять лікарську таємницю, а саме до медичних документів ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до медичної картки стаціонарного хворого, рентгенівських знімків, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ).

В клопотанні слідчий зазначив, що 06.07.2017 до Покровського відділу поліції ГУНП в Донецькій області з Красноармійської місцевої прокуратури надійшли матеріали спеціального розслідування нещасного випадку на виробництві ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з працівником ОСОБА_5 , який 02.05.2017 близько 14 год. 30 хв., перебуваючи на приймальному майданчику повітряподавального ствола № 3 блоку № 11 ПАТ ШУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », отримав травму, яка відноситься до числа тяжких виробничих, під час вивільнення стального канату від тракової стрічки для подальшого руху дизелевозів № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 .

Відповідні відомості 06.07.2017 слідчим відділом Покровського ВП ГУНП в Донецькій області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017050410001758 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.272 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 02.05.2017 о 14 годині 20 хвилин сталевий канат діаметром 22 мм був завантажений на дизелевоз № НОМЕР_3 , після чого машиніст дизелевоза № НОМЕР_3 ОСОБА_6 направив дизелевоз, який все ще знаходився в жорсткій зчіпці з дизелевозом №45, на 13-й південний конвеєрний штрек блока №10. ОСОБА_7 супроводжував дизелевози під час їх руху. О 14 годині 30 хвилин на ПК 6+7 похилого повітряподавального квершлагу блока №11 декілька витків сталевого канату, за 0,5 м до тракової стрічки прохідницького комбайна КСП-43, яка була складена на підошві виробки зигзагоподібним способом, опустилися і переміщувалися безпосередньо по підошві виробки та зачепилися за неї, внаслідок чого тракова стрічка була піднята над підошвою виробки. ОСОБА_7 дав світловий сигнал машиністу дизелевоза ОСОБА_6 на зупинку дизелевоза. Після зупинки дизелевоза №51 ОСОБА_7 покликав ОСОБА_5 , який в цей час знаходився поруч з дизелевозом №55 на ПК-12 і наказав йому організувати роботи по вивільненню сталевого канату від тракової стрічки для подальшого руху дизелевозів № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 .

ОСОБА_5 прийняв рішення самотужки вивільнити сталевий канат від тракової стрічки і почав смикати канат, намагаючись його вивільнити. В цей час тракова стрічка посунулася і під своєю вагою спрямувала назад в своє попереднє положення, вдаривши по правій нозі ОСОБА_5 , в результаті чого останньому заподіяно тілесні ушкодження.

Під час досудового розслідування з метою встановлення обставин травмування та осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення призначено судову експертизу з дослідження причин та наслідків надзвичайних подій в гірничій промисловості і в підземних умовах.

Згідно висновку судової експертизи з дослідження причин та наслідків надзвичайних подій в гірничій промисловості і в підземних умовах №4658-18 від 06.05.19 встановлено, що дії (бездіяльність) начальника дільниці шахтного транспорту ВСП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_7 перебували в прямому причинно-наслідковому зв`язку з травмуванням ОСОБА_5 .

Під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 після отримання виробничої травми проходив лікування в ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Задля належної кваліфікації дій (бездіяльності) ОСОБА_7 під час досудового розслідування необхідно провести судово-медичну експертизу. Приймаючи до уваги те, що задля надання об`єктивного висновку щодо ступені тяжкості отриманих тілесних ушкоджень експерту необхідно отримати медичні документи які стосуються проходження лікування ОСОБА_5 , а також те, що під час досудового розслідування встановлено, що останній проходив лікування в ІНФОРМАЦІЯ_7 правоприємником якої є ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ).

До судового засідання слідчий, прокурор та представник КНП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » не з`явились, надали суду заяви про проведення розгляду клопотання за їх відсутності.

Зважаючи, що ні слідчий, ні прокурор, ні особа, у володінні якої знаходяться документи не прибули до судового засідання, і їх участь не була визнана обов`язковою, слідчий суддя вважає за можливе розглянути клопотання без їх участі.

Також з урахуванням неприбуття до судового засідання всіх осіб, які мали брати участь у розгляді клопотання про призначення експертизи, на підставі ч.4 ст.107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося.

Дослідивши наявне клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно дост. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК Українислідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що ці документи перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 ; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя ,-

УХВАЛИВ:

Клопотання начальника відділення слідчого відділу Покровського ВП ГУНП в Донецькій області капітана поліції ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017050410001758 від 06.07.2017 року, за ч.1 ст.272 КК України, погодженого з прокурором Красноармійської місцевої прокуратури ОСОБА_4 задовольнити.

Надати слідчій групі у кримінальному провадженні №12017050410001758, внесеному до ЄРДР 06.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.272 КК України: начальнику відділення слідчого відділу Покровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_3 , старшому слідчому слідчого відділу Покровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_8 , старшому слідчому слідчого відділу Покровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_9 , старшому слідчому слідчого відділу Покровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_10 , слідчому слідчого відділу Покровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_11 , дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів та інформації, що знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ), а саме медичної картки стаціонарного хворого, рентгенівських знімків стосовно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з можливістю вилучення їх оригіналів.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали тобто до 18 січня 2020 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.12.2019
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу86445572
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017050410001758 від 06.07.2017 року, за ч.1 ст.272 КК України, погодженого з прокурором Красноармійської місцевої прокуратури ОСОБА_4

Судовий реєстр по справі —235/8818/19

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Варибрус В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні