Ухвала
від 18.12.2019 по справі 810/673/14-а
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відмову у видачі дубліката виконавчого листа

18 грудня 2019 року 810/673/14-а

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Балаклицького А.І., розглянувши в порядку письмового провадження подання Васильківського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі за позовом Державного підприємства "Національна енергетична компанія "Укренерго" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер-Контакт-Пріор" про стягнення штрафу

в с т а н о в и в:

Державне підприємство "Національна енергетична компанія "Укренерго" звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер-Контакт-Пріор" про стягнення штрафу в сумі 5100 грн.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 27.02.2014 адміністративний позов Державного підприємства "Національна енергетична компанія "Укренерго" задоволено. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер-Контакт-Пріор" (код ЄДРПОУ 20573531) на користь Державного бюджету України штраф у сумі 5100 (п`ять тисяч сто) грн. 00 коп.

12 травня 2014 року на виконання вказаного рішення суду видано виконавчий лист №810/673/14-а.

17 грудня 2019 року до суду надійшло подання Васильківського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області про видачу дубліката виконавчого листа у справі №810/673/14-а.

Вказане подання обґрунтоване тим, що оригінал виконавчого листа у справі №810/673/14-а був втрачений, а тому є неможливим його виконання.

Розглянувши вказану заяву та додані до неї матеріали, суд дійшов висновку про відсутність підстав для видачі дубліката виконавчого листа у справі №810/673/14-а, виходячи з наступного.

Підпунктом 18.4 пункту 18 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Тобто обставиною, з якою закон пов`язує можливість видачі дубліката виконавчого листа, є його втрата. Тому, при вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа суд з`ясовує сам факт втрати оригіналу виконавчого листа. Водночас причини, з яких виконавчий лист було втрачено, з огляду на положення підпункту 18.4 пункту 18 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, для цілей реалізації заявником свого права на отримання дубліката виконавчого листа, значення не мають.

Під втратою оригіналу виконавчого листа слід розуміти випадки його загублення, викрадення, знищення або істотного пошкодження, що унеможливлює його виконання, тощо.

Як вбачається з подання державного виконавця, останній просить суд видати дублікат виконавчого листа 810/673/14-а від 12.05.2014, оскільки його оригінал був втрачений в ході проведення виконавчих дій.

Разом з тим, судом встановлено, що оригінал виконавчого листа №810/673/14-а від 12.05.2014 листом від 30.03.2015 №300/7 вих. 1926 був повернутий Відділом державної виконавчої служби Васильківського міськрайонного управління юстиції на адресу Київського окружного адміністративного суду разом із постановою державного виконавця про повернення виконавчого документа стягувачеві від 30.03.2015.

Отже, оригінал виконавчого листа №810/673/14-а від 12.05.2014 знаходиться в матеріалах справи, тобто не є таким, що втрачений.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення подання Васильківського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі №810/673/14-а.

Керуючись статтями 243, 248 та пунктом 18.4 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

У задоволенні подання Васильківського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі №810/673/14-а - відмовити.

Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Балаклицький А. І.

Дата ухвалення рішення18.12.2019
Оприлюднено21.12.2019
Номер документу86456582
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення штрафу

Судовий реєстр по справі —810/673/14-а

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

Ухвала від 30.01.2014

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Балаклицький А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні