Ухвала
від 20.12.2019 по справі 489/6665/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 489/6665/19

Кримінальне провадження №1-кс/489/2781/19

УХВАЛА

20 грудня 2019 р. м. Миколаїв

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , представник ДП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " розглянувши клопотання слідчого СВ Інгульського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів,

ВСТАНОВИВ:

СВ Інгульського ВП ГУНП в Миколаївській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019150040004319 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України, а саме: 19.11.2019 до Інгульського ВП надійшла заява від ОСОБА_4 , який просить вжити заходів до Державного реєстратора, який зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно наклав обтяження на автомобіль "Мазда-6" державний номер НОМЕР_1 , належний його дружині ОСОБА_5 .

Допитана в якості потерпілої ОСОБА_5 повідомила, що в 2012 році вона придбала зазначений автомобіль за договором купівлі-продажу у гр. ОСОБА_6 10.11.2019, перебуваючи в ІНФОРМАЦІЯ_2 в АДРЕСА_1 , з метою продажу автомобіля Мазда-6 р/н НОМЕР_1 , дізналася, що на даний автомобіль накладено обтяження у вигляді заборони відчуження, застави рухомого майна. Обтяження на автомобіль було накладено 21.12.2015 державним реєстратором Хмельницької філії державного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_1 " в Хмельницькій області ОСОБА_7 вже після того, як ОСОБА_5 за договором купівлі-продажу від 05.07.2012 придбала автомобіль.

Слідчий СВ Інгульського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні Хмельницької регіональної філії ДП " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", а саме: реєстраційної справи, якою зареєстровано обтяження у вигляді заборони відчуження на транспортний засіб Мазда-6.

Значення вказаних документів, для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий обґрунтовує тим, що оригінал реєстраційної справи необхідний для проведення почеркознавчих та технічних експертиз документів, та допоможе отримати докази про причетність посадових осіб до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

В судовому засіданні слідчий просив клопотання задовольнити.

Представник ДП "НІС" проти задоволення клопотання заперечував, пояснюючи, що заява і лише тільки вона може знаходитися в розпорядженні реєстратора, подання інших документів для реєстрації обтяження не передбачається, і ця заява подається тільки в електронному вигляді, роздруковану копію надати немає технічної можливості.

Вислухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання приходжу такого висновку.

Згідно пункту 2 Інструкції про порядок ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна та заповнення заяв, затв. наказом МЮУ 29.07.2004 N 73/5 унесення до Реєстру відомостей про обтяження рухомого майна здійснюється Реєстратором на підставі "Заяви про реєстрацію обтяження рухомого майна" (додаток 1). Запис про обтяження рухомого майна вноситься до Реєстру в день прийняття заяви. Моментом реєстрації обтяження рухомого майна є дата та час унесення відповідного запису до Реєстру, що подається в паперовій або електронній формі. Згідно п. 2.1. у заяві мають міститися "Вихідний номер та дата заяви"; "Відомості про Обтяжувача";"Відомості про Боржника"; "Документ-підстава" (назва документа та його реквізити); "Відомості про обтяження"; "Умови" (розмір зобов`язання або вимоги, строк виконання зобов`язання); "Опис предмета обтяження"; "Додаткові відомості"; "Аркуш та всього аркушів"; "Службові відмітки".

Відповідно п. 1.2. кожний аркуш заяви повинен бути підписаний Обтяжувачем та скріплений печаткою (якщо заяву подає юридична особа).

Матеріали кримінального провадження та доводи слідчого містять достатні підстави вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, інформація, тимчасовий доступ до якої просить надати слідчий, перебувають у володінніХмельницької регіональної філії ДП " ІНФОРМАЦІЯ_1 ". Представник ДП "НІС" не спростував можливість подання заяви про реєстрацію даного обтяження у паперовій формі.

Враховуючи принцип диспозитивності та зміст клопотання про вилучення паперових носіїв інформації - реєстраційної справи, то слідчий суддя доступ до письмового документу дозволяє.

Іншими способа ми довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо, тому у відповідності до приписів ч.6ст.163 КПК України, маються підстави для задоволення заявленого клопотання.

Керуючись ст.159, ст. 163, ст. 164 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Зобов`язати Хмельницьку регіональну філію ДП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " надати слідчим СВ Інгульського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 або за дорученням слідчого - працівнику відділу кримінальної поліції ОСОБА_11 тимчасовий доступ до оригіналу паперової заяви про обтяження про реєстрацію обтяження рухомого майна, зареєстрованої Хмельницькою філією державного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_1 " 21.12.2015 за №15634286 з можливістю його вилучення.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку в силу ст.166 КПК України, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86471788
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —489/6665/19

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Губницький Д. Г.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Губницький Д. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні