Ухвала
від 20.12.2019 по справі 650/2127/19
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Справа № 650/2127/19

провадження № 1-кс/650/711/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 грудня 2019 року Великоолександрівський районний суд Херсонської області в складі: головуючого слідчого судді ОСОБА_1

у присутності секретаря ОСОБА_2

заступника начальника СВ ОСОБА_3

розглянувши клопотання заступника начальника слідчого відділення Великоолександрівського відділення поліції Бериславського відділу поліції ГУНП в Херсонській області капітана поліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 42019231090000051 щодо злочину, передбаченого ч.2 ст. 191 КК України, про отримання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

встановив:

Заступник начальника слідчого відділення звернувся до суду із вказаним клопотанням у якому зазначає, що досудовим розслідуванням встановлено, що під час перевірки законності використання бюджетних коштів Бериславською місцевою прокуратурою, встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , зловживаючи своїм службовим становищем, допустили розтрату бюджетних коштів під час реконструкції пам`ятника « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в с. Брускинське Великоолександрівського району Херсонської області на суму яка встановлюється.

17.12.2019 за даним фактом Бериславською місцевою прокуратурою Херсонської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, під №42019231090000051, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч. 2 КК України розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

18.12.2019 за вказаним фактом проведено огляд вказаного « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та встановлено, що його будівництво завершено та при цьому основа обеліску викладена бруківкою, яка візуальним оглядом викладена з нерівностями, аналогічні недоліки маються і при викладені керамічної плитки.

У зв`язку з чим, на даний час для підтвердження або спростування факту розтрати бюджетних коштів, шляхом завищення обсягів виконаних робіт, неякісного їх виконання та внесення до офіційних документів (актів виконаних робіт) неправдивих відомостей, необхідні спеціальні знання, тобто призначення та проведення відповідної судової будівельно-технічної експертизи, яка проводиться за наявними оригіналами документів на проведення будівельних робіт (реконструкції пам`ятника «Обеліск Слави»).

Відповідно до ч.2 ст.84 КПК України, одним з процесуальних джерел доказів є документи, а відповідно до ч.3 ст.99 КПК України, сторона кримінального провадження зобов`язана надати суду оригінал таких документів.

З урахуванням вищевказаного та у зв`язку з існуючою необхідністю збирання доказів для встановлення наявності чи відсутності фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження і підлягають доказуванню, а також для недопущення в подальшому можливого знищення або зміни документів стороною кримінального провадження, існує необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, з метою вилучення оригіналів наступних документів ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

1.проектної кошторисної документації у повному обсязі;

2.наявні експертні звіти;

3.договір на виконання робіт та договірна ціна у повному обсязі;

4.акти виконаних робіт;

5.загальний журнал робіт;

6.акти на закриття прихованих робіт;

7.накладні на матеріали;

8.договір на проведення технічного та в разі наявності авторського нагляду.

В судовому засіданні заступник начальника слідчого відділення підтримав клопотання, навівши вищезазначені доводи, викладені в клопотанні та на необхідності розгляду клопотання без участі володільця документів.

Слідчий суддя вивчивши матеріали клопотання, дійшов висновку про можливість задоволення клопотання з огляду на таке.

Судом встановлено, що в провадженні слідчого відділення Великоолександрівського відділенні поліції Бериславського відділу поліції ГУНП в Херсонській області перебувають матеріали кримінального провадження № 42019231090000051 від 17.12.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Згідно ст. 159 KПK України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Розгляд клопотання проводиться без участі представника юридичної особи, у володінні якої знаходяться зазначені відомості, з метою недопущення їх знищення, або зміни.

З урахуванням підстав, викладених у мотивувальній частині ухвали, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки документи, про які йде мова в клопотанні слідчого, самі по собі, а також в сукупності з іншими документами кримінального провадження, мають значення для встановлення обставин у кримінальному проваджені. Дані документи буде використано для вирішення питання притягнення до відповідальності винних осіб або прийняття іншого законного процесуального рішення. Тобто, у інший спосіб, ніж отримати тимчасовий доступ до документів, що містять конфіденційну інформацію та їх вилучення (здійснення виїмки) отримати необхідну інформацію, що має доказове значення у провадженні, неможливо.

Керуючись ст.159, ч.1 ст.160, п.7 ч.1 ст.162, ст.163 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалив:

Задовольнити клопотання заступник начальника слідчого відділення Великоолександрівського відділення поліції Бериславського відділу поліції ГУНП в Херсонській області капітана поліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 42019231090000051 щодо злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Надати дозвіл групі слідчих Великоолександрівського відділення поліції Бериславського відділу поліції ГУНП в Херсонській області: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , на доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, шляхом огляду та вилучення оригіналів документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , що стосуються здійснення робіт з проведення реконструкції пам`ятника «Обеліск Слави», а саме:

1.проектної кошторисної документація у повному обсязі;

2.наявні експертні звіти;

3.договір на виконання робіт та договірна ціна у повному обсязі;

4.акти виконаних робіт;

5.загальний журнал робіт;

6.акти на закриття прихованих робіт;

7.накладні на матеріали;

8.договір на проведення технічного та в разі наявності авторського нагляду.

Зобов`язати керівництво ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечити надання тимчасового доступу до зазначених документів.

Ухвала підлягає зверненню до виконання протягом 30 днів з дня її постановлення.

Наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.12.2019
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу86472976
СудочинствоКримінальне
Сутьотримання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —650/2127/19

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні