Ухвала
від 20.12.2019 по справі 378/1568/19
СТАВИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття позовного провадження

Єдиний унікальний номер: 378/1568/19

Провадження № 2/378/421/19

20.12.2019 року суддя Ставищенського районного суду Київської області Гуртовенко Р. В. , вивчивши матеріали позовної заяви Приватного підприємства Агро Потіївка до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, -

ВСТАНОВИВ:

До суду з вказаним позовом звернулося ПП Агро Потіївка (09184, с. Потіївка, вул. Пролетарська, 8 Білоцерківського району Київської області) до ОСОБА_1 (зареєстрованого в АДРЕСА_1 ), з посиланням на те, що 25.06.2019р. о 06 год. 30 хв. ОСОБА_1 на автодорозі Ставище-Тетіїв, керуючи автомобілем марки ВАЗ 2106 , н.з. НОМЕР_1 , не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою та не зреагував на їх зміну, не вибрав безпечну швидкість руху та допустив зіткнення з автомобілем марки Тойота Ленд Крузер , н.з. НОМЕР_2 , який рухався в зустрічному напрямку під керуванням ОСОБА_2 , в результаті чого автомобілі отримали механічні пошкодження. 24.07.2019 Ставищенським районним судом Київської області ОСОБА_1 визнано винним в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 340 гривень. ОСОБА_3 керував автомобілем марки Тойота Ленд Крузер , який належить ПП Агро Потіївка . На час настання ДТП цивільно-правова відповідальність водія ОСОБА_1 була застрахована у АТ Страхова компанія ТАС , яке 13.08.2019р. здійснило страхове відшкодування на користь власника автомобіля марки Тойота Ленд Крузер , н.з. НОМЕР_2 , в розмірі 99 050 гривень 00 копійок, за вирахуванням франшизи у розмірі 950 гривень 00 копійок. Відповідно до Висновку №102, виконаного судовим експертом ОСОБА_4 В.Ф., вартість матеріального збитку, завданого власнику автомобіля марки Тойота Ленд Крузер , н.з. НОМЕР_2 , тобто позивачу ПП Агро Потіївка , становить 383 094 гривні 70 копійок. Таким чином, відшкодування шкоди, виплаченої AT СК ТАС (приватне), лише частково покрило матеріальний збиток, завданий власнику автомобіля марки Тойота Ленд Крузер , н.з. НОМЕР_2 . Непокритим залишилася частина встановленого експертом матеріального збитку у розмірі 284 044 гривень 70 копійок.

Позивач просить суд стягнути з ОСОБА_1 на його користь матеріальну шкоду у розмірі 284 044 гривні 70 копійок.

Зміст та форма позовної заяви та доданих до неї документів відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної зави без руху, повернення заяви, відмови у відкритті провадження у справі на даній стадії немає.

Заяв та клопотань від позивача разом з позовною заявою до суду не надходило.

Відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу ХІІІ „Перехідні положення» ЦПК України (в редакції Закону № 2147-VІІІ) до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Керуючись ст. 187, п. 15 розділу ХІІІ „Перехідні положення» ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження по справі за позовом Приватного підприємства Агро Потіївка до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Справу розглядати в порядку загального провадження.

Призначити підготовче судове засідання в приміщенні Ставищенського районного суду Київської області за адресою: смт. Ставище, вул. Генерала Кравченка, 4 Київської області на 10 годин 00 хвилин 13 січня 2019 року.

Про розгляд справи у підготовчому судовому засіданні повідомити позивача та відповідача.

Позивачу в п`ятиденний строк надати суду:

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

- власне письмове підтвердження того, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

- власне письмове зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до позовної заяви та надісланих до суду після отримання даної ухвали суду.

Відповідачу подати суду в 15-денний строк з дня вручення даної ухвали у порядку та відповідно до вимог ст. 178 ЦПК України відзив з викладенням заперечень проти позову, докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Роз`яснити відповідачу право відповідно до ч. 1 ст. 93 ЦПК України поставити у відзиві (в першій заяві по суті справи) не більше десяти запитань позивачу про обставини, що мають значення для справи.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин відповідно до ч. 8 ст. 178 ЦПК України суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити сторонам, що вони відповідно до ст. 212 ЦПК України мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

В Ставищенському районному суді наявна відповідна технічна можливість для проведення судових засідань в режимі відеоконференції.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням http://st.ko.court.gov.ua/sud1024/.

Ухвала про відкриття провадження може бути оскаржена в частині порушення правил підсудності шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду Київської області через Ставищенський районний суд Київської області протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р. В. Гуртовенко

СудСтавищенський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.12.2019
Оприлюднено21.12.2019
Номер документу86481444
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —378/1568/19

Рішення від 28.01.2020

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Гуртовенко Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні