Ухвала
від 17.11.2019 по справі 757/58755/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/58755/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 листопада 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

На розгляд до слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи подане клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42018000000003216 від 28.12.2018 за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що в період часу з серпня 2018 року по 21.12.2018 службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », діючи за попередньою змовою зі службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди, організували укладення договору № 18/11/13-1 з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » про закупівлю програмно-апаратного комплексу Національної освітньої електронної платформи, технічні характеристики якого не відповідають вимогам технічного завдання на його створення по завищеним цінам, спричинивши тяжкі наслідки у вигляді завдання матеріальної шкоди державі.

Відповідно до укладеного між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » договору № 18/11/13-1 про закупівлю Системи баз даних код ДК 021:2015-48610000-7 (програмно-апаратного комплексу Національної освітньої електронної платформи) ціна договору становить 45 790 764 грн.

21.05.2019 в провадженні призначено судову комплексну експертизу комп`ютерної техніки і програмних продуктів та експертизу телекомунікаційних систем та засобів.

03.10.2019 до ГСУ НП України надійшло клопотання експерта щодо надання додаткових документів, які необхідні для проведення повного дослідження.

З метою встановлення всіх обставин вчинення злочинів та винних осіб, у слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Слідчим зазначає, що документи до яких планується отримати тимчасовий доступ містять відомості, які можуть бути використані як докази.

На підставі досліджених матеріалів слідчий суддя надходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно положення ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Вивчивши клопотання, дослідивши матеріали, надані в його обґрунтування, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, так як слідчим доведена необхідність отримання доступу до вказаних речей та документів, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази, довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів, іншим способом неможливо.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 160, 163, 164, 166, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України старшому ОСОБА_4 , слідчому слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_5 , старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх завірених копій, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_1 , а саме до документів що містять наступні відомості:

- загальні відомості про ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (дата заснування, інформація про засновників, структура товариства, кількість працівників, кількість виконаних проектів з розробки програмно апаратних комплексів);

- відомості щодо персоналу (навички та досвід у предметній галузі, освіта у сфері ІТ, досвід у розробках програмного забезпечення зокрема ПАК, кваліфікація аналітиків, програмістів, проектної команди, знання платформи , мов та середовища розробки), який брав участь у розробці програмно апаратного комплексу Національної освітньої електронної платформи (далі ІНФОРМАЦІЯ_4 ) відповідно до Договору № 18/11/13-1 від 13.11.2018;

- відомості щодо наявного програмного та апаратного забезпечення

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »;

- відомості щодо технологій, програмно-апаратних засобів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що були використані під час розробки програмного забезпечення ПАК НОЕП;

- відомості щодо основних показників вихідного коду ПЗ ПАК НОЕП ( мови програмування, строк програмного коду (самостійно створеного, повторно використаного, модифікованого в межах проекту, інструментарію) з розрахунком загальної кількості строк коду, коментарів, пустих строк.

- розроблені контрольні приклади, які охоплюють всі вимоги Технічного завдання на створення ПАК НОЕП, щодо виконання функцій Системи (опис, посилання на пункти ТЗ та Програми та методики приймальних випробувань, очікувані результати випробувань, стосовно конкретних функцій модулів /компонентів);

- розроблені та практично виконані Розробником контрольні приклади щодо технічної можливості безвідмовної роботи ПАК НОЕП ( у звичайному режимі функціонування, навантажені та при піковому), а саме обслуговування Системою користувачів в обсягах, визначених вимогами Технічного завдання (одночасне охоплення цифровим середовищем близько 17 000 закладів середньої освіти, 450 000 учителів, 4 000 000 учнів та інших учасників освітнього процесу).

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в 2-х примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/58755/19-к.

Примірник 2 та завірену копію ухвали надано слідчому ОСОБА_5

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.11.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/58755/19-к

Ухвала від 19.11.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 17.11.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні