Ухвала
від 23.12.2019 по справі 903/990/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"23" грудня 2019 р. Провадження 7/903/990/19

Суддя господарського суду Волинської області Шум М.С., розглянувши матеріали по справі 903/990/19

за позовом Публічне акціонерне товариство "Укртелеком" в особі Волинської філії

до відповідача: Управління соціального захисту населення Любомльської районної Державної адміністрації

про стягнення 83 803,16 грн.

Встановив: позивач - ПАТ Укртелеком в особі Волинської філії звернулося до суду з позовом до Управління соціального захисту населення Любомльської РДА, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Управління ДКС України у Любомльському районі Волинської області, в якому просить стягнути з відповідача 83 803,16 грн. відшкодування вартості телекомунікаційних послуг, наданих пільговій категорії населення. Також просить стягнути з відповідача 1 921,00 грн. витрат по сплаті судового збору.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на недотримання відповідачем законодавства в частині оплати за надані позивачем послуги пільговій категорії осіб, що спричинило заборгованість за період січень-грудень 2018р.

В позовній заяві позивач просить суд визнати справу малозначною та розглядати її в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.3 ст.12 ГПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Частиною 5 ст.12 ГПК встановлено, що малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч.1 ст. 249 ГПК України клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

Оскільки поданий позов за своїми ознаками є малозначним в розумінні частини 5 статті 12 ГПК України, враховуючи заявлене клопотання позивача, суд дійшов висновку про задоволення клопотання позивача та здійснення розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно ч.5 ст.252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Водночас, у позовній заяві позивач просить залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Управління Державної казначейської служби України у Любомльському районі Волинської області, оскільки позивач заявляє грошові вимоги, які пов`язані з відшкодуваннями з місцевого бюджету.

Відповідно до ч.1 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Розглянувши матеріали справи та клопотання позивача про здійснення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження та про залучення до справи третьої особи, які містяться у позовній заяві, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Управління Державної казначейської служби України у Любомльському районі Волинської області, оскільки рішення суду може вплинути на обов`язки третьої особи щодо позивача.

Згідно ч.ч.1-3 ст.120 ГПК суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою. Суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Керуючись ст.ст. 12, 50, 120, 176, 234, 247-252 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ухвалив :

1 . Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Справу призначити до розгляду на "21" січня 2020 р. на 10:40 год .

4. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Волинської області (м. Луцьк, пр. Волі, 54а ) в залі судових засідань №210 .

5. Залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Управління Державної казначейської служби України у Любомльському районі Волинської області (44300 м. Любомль, вул. Б. Хмельницького 12).

6. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив (за наявності), в порядку ст.166 ГПК України, в 5 днів з дня отримання відзиву. Надати суду відповідь на відзив та докази надіслання відповіді відповідачу та третій особі.

7. Запропонувати відповідачу подати суду в порядку статей 165, 178 Господарського процесуального кодексу України не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали відзив на позов і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову при їх наявності, одночасно копію відзиву надіслати позивачу, докази чого подати суду; належно засвідчену копію свідоцтва про державну реєстрацію.

8 У разі наявності заперечень щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження відповідачу подати суду заяву із обґрунтуванням заперечень протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали, позивачу - протягом 5.

9. Попередити сторони, що у разі неподання у встановлені судом строки, обґрунтованих заперечень щодо розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження, вони мають право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведуть, що пропустили строк з поважних причин.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає .

Ухвала суду підписана 23.12.2019р.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду наофіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua.

Суддя М. С. Шум

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення23.12.2019
Оприлюднено24.12.2019
Номер документу86528905
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/990/19

Ухвала від 05.05.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.04.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.04.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 14.04.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Судовий наказ від 18.02.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 23.12.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні