Ухвала
від 16.12.2019 по справі 932/18330/19
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 932/18330/19

Провадження №1-кс/932/10981/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2019 року м.Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні того ж суду в м. Дніпрі клопотання слідчого СВ УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погодженого із прокурором відділом прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , по кримінальному провадженню внесеному до ЄРДР під №22019040000000089 від 11.12.2019 року, за ознаками ч. 3 ст. 204 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку, -

В СТ АН ОВ И В:

16.12.2019 року до Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська надійшло вищевказане клопотання з якого вбачається наступне.

11.12.2019 постановою прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області підслідність вищевказаного кримінального провадження №22019040000000089 від 11.12.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України, визначено за СВ УСБУ у Дніпропетровській області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи організували та здійснюють незаконне виробництво з подальшою реалізацією підакцизних товарів, у тому числі алкогольних напоїв у великих обсягах з підробленими марками акцизного збору.

Відповідно до відповіді на доручення з ГВКЗЕ Управління СБ України у Дніпропетровській області (вх. № 55/8-2894 віл 30.10.2019), встановлені факти реалізації протиправно виготовлених алкогольних товарів (зокрема, горілки: «Пшенічна», «Класична», «Старослов`янська», «Справжня», «Улюблена», «Святкова»; настоянки: «Медова», «З перцем», «Домашня», «Журавлина», «Полуниця», «Абрикос та інші спиртовмісні суміші, у скляній та паперовій тарі різних торгових марок та об`ємів, з акцизними марками невідомої якості та без них), на які оформлюється фіктивна фінансово-господарська документація (товарні та податкові накладні, сертифікати походження, рахунки-фактури, акти прийому-передачі тощо) для надання нібито офіційного характеру здійснюваних оборудок.

Вказана протиправна діяльність створює реальні передумови до виникнення загрози для життя та здоров`я кінцевих споживачів (окремі зразки вказаної лікеро-горілчаної продукції в ході досудового розслідування у даному кримінальному провадженні визнані проведеними експертними дослідженнями як такі, що мають ознаки підробки та непридатні до вжитку).

У ході досудового розслідування були отримані дані про те, що на території, розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , знаходяться складські приміщення де здійснюється зберігання та оптова реалізація горілчаних виробів сумнівної якості з підробленими акцизними марками податкового збору для алкогольних напоїв.

Згідно даних Державного реєстру прав на нерухоме майно, право власності на складські (промислові) будівлі за адресою: м. Дніпро, пр. Праці, буд. 2А, належить ПП«Земельна Біржа» (код ЄДРПОУ 35543199).

Таким чином, в складських (промислових) приміщеннях, розташованих за адресою: м. Дніпро, пр. Праці, буд. 2А, може знаходитись лікеро-горілчана продукція з підробленими марками акцизного податку для алкогольних напоїв,недоброякісна лікеро-горілчанапродукція сумнівногопоходження,а також можуть знаходитись інші предмети і документи, які мають доказове значення для кримінального провадження, на підставі чого слідчий за погодженням з прокурором звернувся із вказаним клопотанням.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав.

Розглянувши клопотання,дослідивши наданідо клопотаннядодатки,вислухавши поясненняслідчого приходжудо висновкупро те,що вонопідлягає частковомузадоволенню знаведених уньому підстав,оскільки вважаюдоведено підставивважати провчинення кримінальногоправопорушення; відшукуванні речімають значеннядля досудовогорозслідування; відомості,які містятьсяу відшукуванихречах,можуть бутидоказами підчас судовогорозгляду; відшукуванні речі, документи знаходяться у місці зазначеному в клопотанні та іншим шляхом отримати відшукуванні речі і документи, тобто сприяти встановленню істини у справі, окрім проведення обшуку у слідчого немає.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково.

Дозволити старшому слідчому слідчого відділу УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_3 та слідчим слідчої групи слідчого відділу Управління СБ України у Дніпропетровській області у кримінальному провадженні №22019040000000089 від 11.12.2019 проведення обшуку у складських (промислових) приміщеннях, розташованих за адресою: м. Дніпро, пр. Праці, буд. 2А,право власності на які, згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна належить ПП«Земельна Біржа» (код ЄДРПОУ 35543199), з метою виявлення та вилучення наступних предметів та оригіналів документів для подальшого проведення відповідних експертних досліджень:

- договорів купівлі-продажу лікеро-горілчаної продукції;

- приходних та видаткових накладних на товар лікеро-горілчана продукція;

- товарно-транспортних накладних щодо перевезення лікеро-горілчаної продукції;

- лікеро-горілчаної продукції;

- акцизних марок та етикеток на лікеро-горілчану продукцію;

- лікеро-горілчаної продукції, тютюнових виробів.

- Зняття інформації з комп`ютерної техніки (системних блоків), флеш-носіїв інформації, мобільних телефонів.

В іншій частині відмовити.

Строк дії ухвали до 15.01.2020 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчій суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86533023
СудочинствоКримінальне
Сутьте, що на території, розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , знаходяться складські приміщення де здійснюється зберігання та оптова реалізація горілчаних виробів сумнівної якості з підробленими акцизними марками податкового збору для алкогольних напоїв. Згідно даних Державного реєстру прав на нерухоме майно, право власності на складські (промислові) будівлі за адресою: м. Дніпро, пр. Праці, буд. 2А, належить ПП«Земельна Біржа» (код ЄДРПОУ 35543199). Таким чином, в складських (промислових) приміщеннях, розташованих за адресою: м. Дніпро, пр. Праці, буд. 2А, може знаходитись лікеро-горілчана продукція з підробленими марками акцизного податку для алкогольних напоїв,недоброякісна лікеро-горілчанапродукція сумнівногопоходження,а також можуть знаходитись інші предмети і документи, які мають доказове значення для кримінального провадження, на підставі чого слідчий за погодженням з прокурором звернувся із вказаним клопотанням. Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав. Розглянувши клопотання,дослідивши наданідо клопотаннядодатки,вислухавши поясненняслідчого приходжудо висновкупро те,що вонопідлягає частковомузадоволенню знаведених уньому підстав,оскільки вважаюдоведено підставивважати провчинення кримінальногоправопорушення; відшукуванні речімають значеннядля досудовогорозслідування; відомості,які містятьсяу відшукуванихречах,можуть бутидоказами підчас судовогорозгляду; відшукуванні речі, документи знаходяться у місці зазначеному в клопотанні та іншим шляхом отримати відшукуванні речі і документи, тобто сприяти встановленню істини у справі, окрім проведення обшуку у слідчого немає. На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України

Судовий реєстр по справі —932/18330/19

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні