Ухвала
від 19.12.2019 по справі 324/443/17
ПОЛОГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 324/443/17

Провадження № 6/324/87/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2019 року Пологівський районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Кацаренко І.О.

за участю секретаря судового засідання Басараб А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Пологи заяву Національної академії Національної гвардії України про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання,

ВСТАНОВИВ:

09 грудня 2019 року представник заявника за довіреністю Національної академії Національної гвардії України Рева О. звернувся з заявою до Пологівського районного суду Запорізької області, в якій просить видати дублікат виконавчого листа на виконання рішення Пологівського районного суду Запорізької області від 15 червня 2017 року по справі № 324/443/17 за позовом Факультету №2 підготовки фахівців для Національної гвардії України Навчально-наукового інституту №3 Національної академії внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ України до боржника ОСОБА_1 про стягнення витрат у сумі 19 100 грн., пов`язаних з утриманням курсанта у вищому навчальному закладі; поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання по справі № 324/443/17 за позовом Факультету №2 підготовки фахівців для Національної гвардії України Навчально-наукового інституту №3 Національної академії внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ України до боржника ОСОБА_1 про стягнення витрат у сумі 19100 грн., пов`язаних з утриманням курсанта у вищому навчальному закладі.

В обґрунтування заяви зазначено, що відповідно до Закону України від 13 березня 2014 року №876-VII «Про Національну гвардію України» , наказу МВС України від 08 травня 2014 року №445 та наказу командувача Національної гвардії України від 14 березня 2016 року №149 Факультет внутрішніх військ Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Національної академії внутрішніх справ МВС України перетворено у Факультет № 2 - підготовки фахівців для Національної гвардії України Навчально-наукового інституту № З Національної академії внутрішніх справ.

Відповідно до наказу Міністра внутрішніх справ України №1281 від 02 грудня 2016 року Про утворення Київського факультету Національної академії Національної гвардії України , вимог наказу Міністерства внутрішніх справ України №626 від 16 серпня 2017 року Про передачу нерухомого майна на баланс Національної академії Національної гвардії України та наказу командувача Національної гвардії України №525 від 17 серпня 2017 року Про приймання-передачу нерухомого майна визначено місце дислокації факультету за адресою АДРЕСА_1 .

Згідно з наказом Міністра внутрішніх справ України №748 від 01 вересня 2017 року Про припинення факультету №2 - підготовки фахівців для Національної гвардії України Навчально-наукового інституту №3 Національної академії внутрішніх справ Національна академія Національної гвардії України, являється правонаступником усіх цивільних прав та обов`язків Факультету №2.

Рішенням Пологівського районного суду Запорізької області від 15 червня 2017 року по справі №324/443/17 позовні вимоги Факультету №2 підготовки фахівців для Національної гвардії України Навчально-наукового інституту №3 Національної академії внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ України до боржника ОСОБА_1 про стягнення витрат у сумі 19100 грн., пов`язаних з утриманням курсанта у вищому навчальному закладі задоволені в повному обсязі.

17 січня 2018 року Пологівським районним судом Запорізької області було видано виконавчий лист по справі № 324/443/17 на примусове виконання вищевказаного рішення.

З метою захисту своїх прав та законних інтересів Академія 20 березня 2019 року звернулась до Пологівського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Запорізькій області із заявою про надання інформації щодо стану виконавчого провадження по справі № 324/443/17.

01 квітня 2019 року Академія отримала відповідь від Пологівського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Запорізькій області з повідомленням про те, що 22 лютого 2018 року виконавчий документ було повернено стягувачеві, однак не на адресу Академії. Разом з тим, відповідно до даних Автоматизованої системи виконавчого провадження встановлено, що вказаний виконавчий документ повторно до відділу не надходив.

На даний час зобов`язання боржника ОСОБА_1 залишаються не виконаними та сума боргу складає 17500 грн.

Крім того, на адресу Академії виконавчий лист не повертався, хоча з моменту направлення заяви про відкриття виконавчого провадження пройшло декілька років. У зв`язку з зазначеним просять видати дублікат виконавчого листа і поновити строк для пред`явлення виконавчого листа до примусового виконання.

19 грудня 2019 року представник заявника за довіреністю Національної академії Національної гвардії України Реви О. надав суду письмову заяву, в якій просить розгляд справи, призначений на 19 грудня 2019 року, провести без участі представника Національної академії Національної гвардії України. Заяву про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення до виконання підтримує у повному обсязі.

19 грудня 2019 року боржник ОСОБА_1 надав суду письмову заяву, в якій просить засідання у справі за заявою Національної академії Національної гвардії України про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання провести без його участі без застосування засобів технічної фіксації. Вимоги заяви визнає та не заперечує проти їх задоволення.

На підставі ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява обґрунтована і підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до п.17.4 розділу ХІІІ Перехідних положень Цивільного процесуального кодексу України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для предявлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Також ч.1 ст.433 ЦПК України передбачено, що у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Аналогічне положення містить ч.6 ст.12 Закону України Про виконавче провадження , згідно якої стягувач, який пропустив строк предявлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Враховуючи вказані у заяві обставини справи, суд вважає причини пропуску строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання поважними.

За таких обставин, заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Так як з наданих суду матеріалів вбачається, що виконавчий лист по цивільній справі №324/443/17 втрачений, то суд дійшов висновку про видачу його дублікату.

З огляду на вищевикладене, керуючись ст.ст.247 ч.2, 260-261, 354, 433 ЦПК України, п.17.4 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Національної академії Національної гвардії України про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа на виконання рішення Пологівського районного суду Запорізької області від 15 червня 2017 року по справі №324/443/17 за позовом Факультету №2 підготовки фахівців для Національної гвардії України Навчально-наукового інституту №3 Національної академії внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ України до боржника ОСОБА_1 про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , не працює, проживає і зареєстрований у АДРЕСА_2 , на користь факультету №2 - підготовки фахівців для Національної гвардії України Навчально-наукового інституту №3 Національної академії внутрішніх справ (ЄДРПОУ 08803514) суми боргу 17500 грн. і витрат зі сплати судового збору 1600 грн., а всього стягнути 19100 (дев`ятнадцять тисяч сто) гривень 00 копійок.

Поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання по справі № 324/443/17 за позовом Факультету №2 підготовки фахівців для Національної гвардії України Навчально-наукового інституту №3 Національної академії внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ України до боржника ОСОБА_1 про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , не працює, проживає і зареєстрований у АДРЕСА_2 , на користь факультету №2 - підготовки фахівців для Національної гвардії України Навчально-наукового інституту №3 Національної академії внутрішніх справ (ЄДРПОУ 08803514) суми боргу 17500 грн. і витрат зі сплати судового збору 1600 грн., а всього стягнути 19100 (дев`ятнадцять тисяч сто) гривень 00 копійок.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції може бути подана до Запорізького апеляційного суду через Пологівський районний суд Запорізької протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Суддя: Кацаренко І.О.

Дата ухвалення рішення19.12.2019
Оприлюднено24.12.2019
Номер документу86547507
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання

Судовий реєстр по справі —324/443/17

Ухвала від 19.12.2019

Цивільне

Пологівський районний суд Запорізької області

Кацаренко І. О.

Рішення від 15.06.2017

Цивільне

Пологівський районний суд Запорізької області

Кацаренко І. О.

Ухвала від 23.05.2017

Цивільне

Пологівський районний суд Запорізької області

Кацаренко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні